Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 22:35, 10 wrz 2014

asiach napisał(a)

Dziękuję i pozdrawiam serdecznie
P.s. Ale w moim ogrodzie nie ma za dużo kwiatów. To co kwitnie to przede wszysykim krzewy i drzewa ...

Asiu, w takim razie robisz świetne zdjęcia, bo ja mam wrażenie, że na tle zieleni widziałam jednak sporo kwiatów

Napia 22:44, 10 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

wow, mistrzowskie zestawienie. To smagliczka i powojnik? Zgrany duet a na drugiej fotce?

Iwonko, dziękuję
Na drugim zdjęciu pierwszy plan to werbena patagońska, z tyłu bylina, którą kupiłam w sklepie spożywczym w miasteczkuNazywa się Lythrum Virogatum "Dropmore Purple". Nie przypuszczałam, że będzie tak ładnie i długo kwitnąć
Zdjęcia z innej perspektywy
AgnieszkaW 22:49, 10 wrz 2014

Agnieszko, jak kolorowo jeszcze u Ciebie Tyle kwiatów Ci kwitnie Ta bylinka z ostatniego zdjęcia urocza, ciekawe, jak z jej zimowaniem będzie. Pozdrawiam serdecznie
Napia 22:55, 10 wrz 2014

Hurrra! Po kilku tygodniach męczarni wreszcie mam internet telefon, z którego korzystałam przez ten czas, jest świetny,bo dzięki niemu miałam z Wami kontakt, ale niewygodny - za małą klawiatura, małe obrazki, małe literkiA wzrok już nie ten ...
Wszystkim odwiedzającym życzę miłego wieczoru

Napia 22:59, 10 wrz 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Agnieszko, jak kolorowo jeszcze u Ciebie Tyle kwiatów Ci kwitnie Ta bylinka z ostatniego zdjęcia urocza, ciekawe, jak z jej zimowaniem będzie. Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko, miło mi słyszeć, a właściwie czytać, takie słowa
Lythrum, nawet nie wiem, jak brzmi polska nazwa, rzeczywiście pięknie wygląda, ale na temat jej zimowania nie wiem nic muszę poczytać, czy wystarczy ją okryć na zimę czy raczej należałoby ją wysadzić i przetrzymać w domu
Pozdrawiam
Mirella 23:15, 10 wrz 2014

Napia napisał(a)
Coś jeszcze kwitnie

Piękny widoczek, bardzo ładne zestawienie kolorystyczne
Dużo cebulek kupiłaś ,będzie piękne wiosenne widowisko
asiach 23:16, 10 wrz 2014

Napia napisał(a)

Asiu, w takim razie robisz świetne zdjęcia, bo ja mam wrażenie, że na tle zieleni widziałam jednak sporo kwiatów

Sporo???? hmmmmm
Mam rózaneczniki, azalie, rojniki, hortensje, róże, wrzosy i wrzośce, troche cebulowych (tulipany, żonkile, przebiśniegi, krokusy), żurawki, piwonie, bergenie, hosty ... a z krzaków: forsycje, wejgele, mahonię, derenie, irgi, ogniki, kaliny ... z drzew magnolie, katalpy. Ale nie ma wielu innych mieczyków, ostróżek, astrów, jeżówek, rudbekii .... och i nie wiem jeszcze ilu jeszcze .... Ale zdaję sobie z tego sparwę, że wszystkiego nie można mieć nawet z uwagi na rozmiary działki, warunki glebowe i stanowisko ....
Napia 07:50, 11 wrz 2014

Mirella napisał(a)

Biel, fiolet i róż to moje ulubione kolory, jeżeli mowa o kwiatach
Cebulowe zaplanowałam na rabatach za tarasem,żeby cieszyły oko zanim zakwitną różaneczniki i tawuły
yolka 07:55, 11 wrz 2014

Pospacerowałam z rana po Twoim ogrodzie, rosa była, stópki sobie pomoczyłam (stópki to miał Kopciuszek, ja mam STOPĘ ). Miłego dnia życzę
ModraSowa 07:59, 11 wrz 2014

Dzięń dobry z rana