Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:19, 07 gru 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu ja tez dopiero dzisiaj skladam lepiej pozno niz wcale. Mozna i tydzien obchodzic.

Zdrowia, szczescia wszelkiej pomyslnosci. Pociechy z wnuczat tych co sa i ktore beda.

Jak tam przygotowania do "w". Napisze na priw o moich, ale nie wiem kiedy bo lenistwo totalne. Pada u nas.

Elu serdeczne dzięki

Co do przygotowań już wszystko dopięte na ostatni guzik...oby tylko pogoda dopisała.Młodzi sami wszystko zalatwiali u siebie w Olsztynie.Jutro jedziemy to zobaczymy i poznamy mamę zięcia
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:06, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Co Danusia pysznego sypie mi w nóżki, że tak mi tu dobrze...
W kamiennym kręgu od początku 11:35, 07 gru 2018

Do góry
Moje pierwsze gwiazdki

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:29, 07 gru 2018

Do góry
Basiu ja tez dopiero dzisiaj skladam lepiej pozno niz wcale. Mozna i tydzien obchodzic.

Zdrowia, szczescia wszelkiej pomyslnosci. Pociechy z wnuczat tych co sa i ktore beda.

Jak tam przygotowania do "w". Napisze na priw o moich, ale nie wiem kiedy bo lenistwo totalne. Pada u nas.

Ogród z uśmiechem 11:22, 07 gru 2018

Do góry
Ogród z uśmiechem 11:19, 07 gru 2018

Do góry
Ogród z uśmiechem 11:17, 07 gru 2018

Do góry
Ogród z uśmiechem 11:15, 07 gru 2018

Do góry
Wczoraj ogród w lodowej odsłonie.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:02, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, właśnie m.in. taką kompozycję miałam na myśli. Ma mocne akcenty kolorystyczne a zarazem jest subtelna i elegancka, trochę nostalgiczna, ale nie smutna. Nie spotkałam angielskiej rabaty podobnie skomponowanej. Może jeszcze za mało widziałam? Angielskie rabaty chociaż piękne i bez złośliwości, ale przy tej wyglądają przaśnie, pociejowo i pospolicie. Cóż, sprawa upodobań i gustu, ale i innego spojrzenia ... nieogrodniczego.
Ciekawa jestem, jak byś skomponowała rabatę zieloną, gdybyś mogła użyć dodatkowo tylko jednego koloru - czarnego. Wiem, że takiego nie ma chyba (poza bratkami i pierwiosnkami), ale jako czarny zakładam bardzo ciemne granaty, fiolety, bordo....
Nie rzucam wyzwania i nie proszę o poradę, ale czy jako Projektantka widzisz taką rabatę? Czy jest możliwe, by taka rabata nie była smutna? Ciekawa jestem Twojej opinii.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:08, 07 gru 2018

Do góry
póżniej wstawię lepsze...to tak do zobrazowania narysowalam na oko..brzozy i derenie posadzone i ta wybrzuszona rabatka sadzona teraz więc można wiosną coś zmienić...Mają być przede wszystkim hortensje ,trawy ,cebulowe i byliny dla akcentu...a,i kolor biały i fioletowo-niebieski...iglaki i drzewka

coś w tym kształcie jak nabazgrałam ... i co o tym sądzisz?

Anda napisał(a)

Z mila checia, lubie sie bawic w te klocki A zima mam wiecej czasu na takie cwiczenia

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:13, 07 gru 2018

Do góry
A klematis i fereń stoją i zastanawiająsię czy będzie zima czy nie??????
Ptasi gaj 09:13, 07 gru 2018

Do góry

Regularnie przycinana to jest ta, ale rośnie jak na drożdżach i znowu ma duże odrosty ma ok 4 m

I tą górę sięgasz jeszcze przy cięciu? Bo dół ma śliczny gęściutki
Ptasi gaj 09:11, 07 gru 2018

Do góry
Sylwia inaczej to wygląda w mieście inaczej na wsi. Teraz to się nazywa wizyta dusz0asterska, a kiedyś ksiądz chodził z ministrantami z kadzidłem oo jeszcze nieraz był kościelny lub organista.
Kiedyś na wsi był tylko proboszcz teraz ma wikarych do pomocy.
Kiedyś kazania były co sam napisał lub listy pasterskie biskupow a teraz mają gotówce z internetu.

Kiedyś przy parafiach też były ogrody które ksiądz uprawiał z kucharka pomocą domowa. Teraz jest wynajęty ogrodnik

Tam też zmiany.

Przy mojej parafii to takie rosną, kościół tonie w rozanecznikach

A takie chodzą trzy i jeden biały

No to u nas po staremu, ale w Krakowie u rodziny też jeszcze po staremu bo z wizytą duszpasterską chodzą po świętach, a nie przed nimi.
Przed to ja bym wyciągnęła rękę po kopertę do niego ciekawe czy w którymś domu gdzie bida aż piszczy choć jedną z takich kopert zostawia.

Mieliśmy kiedyś takiego proboszcza wiele lat. Od ubogich nie dość, że nie brał to jeszcze zostawiałTo jest Kapłan z powołania, reszta jak dla mnie to powołanie traktuje jak zawód i ewidentnie pomyliła się w jego wyborze.

U Was albo bardzo dobry gospodarz, albo parafia bogata.
U nas ma plebani remonty i jacuzzi, a ogrodzenie kościoła i cmentarza zawaleniem grozi i do kościoła przez schody trzeba będzie skakać bo też już się kładą. Parafia bogata, ale ludzie nie dadzą bo widzą co się wyprawia

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:11, 07 gru 2018

Do góry
Przymroziło .
Ptasi gaj 08:57, 07 gru 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też namawiam do regularnego cięcia choin

Regularnie przycinana to jest ta, ale rośnie jak na drożdżach i znowu ma duże odrosty ma ok 4 m

Ptasi gaj 08:52, 07 gru 2018

Do góry
Sylwia inaczej to wygląda w mieście inaczej na wsi. Teraz to się nazywa wizyta dusz0asterska, a kiedyś ksiądz chodził z ministrantami z kadzidłem oo jeszcze nieraz był kościelny lub organista.
Kiedyś na wsi był tylko proboszcz teraz ma wikarych do pomocy.
Kiedyś kazania były co sam napisał lub listy pasterskie biskupow a teraz mają gotówce z internetu.

Kiedyś przy parafiach też były ogrody które ksiądz uprawiał z kucharka pomocą domowa. Teraz jest wynajęty ogrodnik

Tam też zmiany.

Przy mojej parafii to takie rosną, kościół tonie w rozanecznikach

A takie chodzą trzy i jeden biały

Kiedyś będzie tu ogród 08:27, 07 gru 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
U Was tek takie żarte w tym roku ptaki? Idzie już drugi worek słonecznika... nie licząc dodatków.

U mnie tez jakieś wygłodzone mocno, bo rąbią słonecznik na potęgę na razie mnóstwo mazurków i sikorek wszelkiej maści. Jutro zawieszę kolejny karmnik żeby się nie tłukły ze sobą
anka_ napisał(a)

Dzisiejszy mikołajkowy dzień przywitał mgłami ... buro i ponuro...

Chciałabym mieć tak ponuro Aniu co to za roślinka?
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 08:15, 07 gru 2018

Do góry

Przychodzę z rewizytą i jestem pełna zachwytu nad naturalnościa jaka panuje u Ciebie w ogrodzie.Do tej pory bałam sie werbeny bo słyszałam, ze strasznie się sieje ale jak zobaczyłam powyższe zdjęcie to oniemiałam!!!!! Musze gdzieś znaleźć werbenę , bo stacjonarnie u nas jej brak. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i wiary, ze następny zbliżający się rok będzie lepszy.
Mirkowy ogród (początki) 06:58, 07 gru 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
ego nie znam. Kwitnie na bordowo.

ale ladne, rozchodniki.:0
U mnie też biało.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:49, 06 gru 2018

Do góry
mira napisał(a)

Zmiany są nieuniknione - nie likwiduję ...powiększam i porządkuję
dziękuję za uznanie

w pobliżu ścianki

róża ukorzenia się metodą Dzidki

Jak zwykle miło się u Ciebie czyta i ogląda
Ciekawa jestem tych zmian... U mnie też miejsca zaczyna brakować w domku gospodarczym na wszelkie moje szpeje i przydasie ogrodowe

Zdradzisz Miro na czym polega metoda Dzidki na ukorzenianie róż?
I jeszcze jedno pytanie dotyczące rojników. Chowasz gdzieś te donice z rojnikami czy tak sobie zimują bez przenoszenia, dołowania,okrywania i innych zabiegów?

Śnieguliczka cudna... i w ogóle Twój ogród pomimo szaro-burej aury ładnie się prezentuje

Zazdroszczę dnia spędzonego w ogrodzie...
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies