Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród z łezką 13:11, 05 kwi 2014

Do góry
Kindzia ja się właśnie zastanawiam nad hakone w bukszpanach... Też nie wiem....
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:07, 05 kwi 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Ania- ja to już się w ogóle nie odzywam.
Nie dość, że gonić robotę muszę- jestem za peletonem daleko -, to jeszcze wątki gonić musze, a ostatnio cofałam się kilka razy "w te i we w te " na Twoim szukając wyjaśnienia tego luja. Ale zabrzmiało I tak naprawdę to nie wiem czy dobrze rozumiem. - chyba pójdę przewietrzyć głowę - ale czy pomoże?

Musisz wpaść do Izy Konstancja30 aby początek dyskusji zrozumieć o. Luji
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:42, 05 kwi 2014

Do góry
Ania pytałam już u Agi Jurajskiej czy macie doświadczenie z dzownkami karpackimi? Jakie lubią warunki, ilość wody, czy są wieloletnie?
Moje po roku niemal nie kwitły i myśle czy je wyciepać czy dać im szansę w tym roku? Rosną na słonecznej rabacie, mogą mieć jednak dużow wody z powodu ztraszaczy trawnika... Więc myślę czy trzymać je dalej między płytami przy tarasie czy zastąpić floksami ?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:39, 05 kwi 2014

Do góry
Meldowalam u Kondzia, że rano o 6:00 było u mnie +9 stopni, tylko dlaczego od wczoraj wieczora leje? Składam reklamację! Nikt mnie nie uprzedził a nasypałabym nawóz na trawnik, bo się nie może pozbierać po ostrej areacji i wertykulacji....
I melduję, że kupiłam kwiaty do czerwonych donic, kulki bukszpanowe do donic i dla teściowej do ogrodu, drobiazgi które juz nie mam gdzie upychać... Nowe latarenki.... Jak je przemycić przed M......

Wieczorem będą fotki bo lecę do cato po większy kubeł na śmieci.... Nie mogę sobie poradzić z ilością sortowanych smieci odbieranych raz w miesiącu... Będe więcej wyrzucać do zmieszanych....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:36, 05 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
10 stron było przyjemnością poczyta i pooglądać..
Mam 100 myśłi do przekazania.. ale zapomnialam, że wpadłam na 5 minut... zrobić przelew.. wylądowałam na forum.. i chyba po obiedzie.. zapomnialam ... cmok, cmok.. uciekam.

Aniu cmok cmok. Zaraz wpadnę do Ciebie z pytaniem czy coś o dzwonkach karpackich wiesz?
Kondziowy ogrod cz II 09:35, 05 kwi 2014

Do góry
Kondzio rano o 6:00 było u mnie +9 stopni, tylko dlaczego od wczoraj wieczora leje? Składam reklamację!
Ogród u stóp klasztoru 09:34, 05 kwi 2014

Do góry
Królowa Elżbieta nie potrzebuje pustego poklasku ona przejmuje władzę nad ogrodem swoim majestatem
Alinko tpodsyp magnolię w maju i lipcu "agrecolem do magnoli" wzmocnij ją aby ci za rok już obficie zakwitla. Teraz już pewnie co roku da czadu
Jurajski Ogród 09:31, 05 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Też twierdzę, że róże i obwódka bukszpanowa świetnie pasują...
Ja sadziłam jeszcze gęściej... ale ja to niecierpliwy duch...

Muszę moje sasanki spod krzaka przesadzić ..szkoda by się marnowały byle gdzie

Oj tak bukszpan i róża to nieodłączny duet i dodaje uroku rabatom od póznej jesieni do wiosny, gdy uroda roż jest wątpliwa.
Aga czy masz doświadczenie w hodowli dzwonkow karpackich? Czy sa to rośliny wieloeletnie, jaką lubią glebe, ilość wody aby obficie kwitły... U mnie było rozczarowanie po 1 roku i myslę czy je wymienić czy dac szansę?
Opuchlaki 09:28, 05 kwi 2014

Do góry
Czy ktoś wie gdzie można kupić sproszkowaną wrotycz (sklepy zielarskie?) i czy robienie wywaru z takiego suechego ekstraktu będzie analogiczne do gnojówki z wrotyczy??
Opuchlaki 09:24, 05 kwi 2014

Do góry
Zbysiu wczoraj przeczytałam cały art nt ema5 stsowanego z gnojówką z wrotyczu w ulrawach chmielu. Wyniki były rewelacyjne zarówno w ochronie przed opuchlakami jak i wielkości plonów. Zatem nic nie wskazuje na to aby wrotycz mogła zaszkodzić roślinom
Jesli jesteś zainteresowany polecam od 43 stony opracowania
http://www.minrol.gov.pl/pol/content/download/40336/223566/file/streszczenie2012.pdf

Podane są też rezultaty ochrony przed mszycami i chorobami grzybowymi po zastosowaniu min gnojówki z pokrzywy, wrotyczy i mniszka lekarskiego

Wydaje mi się źe materiał jest wiarygodny, przy zastowoaaniu obiektywnych pomiarów i pod szyldem ministerstwa rolnictwa.... Czego to człowiek nie czyta w poszukiwaniu metod walki z robalami...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:21, 05 kwi 2014

Do góry
Ania u mnie leje....mimo że nikt deszczu nie zapowiadał
Dech też jestem ciekawa
Postawić trawkę nad i... 09:19, 05 kwi 2014

Do góry
Gdzie masz pędraki? Jak je zidentyfikowałaś? Może lepsze nicienie nemasys na pędraki?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:30, 05 kwi 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Madżenko pięknie u Ciebie jest!!

Nieskromnie powiem, że też mi się podoba jakże ja lubię do zmroku pracować w ogrodzie, ah wiosna! Potem już mnie tak ogród nie cieszy jak po zimie, gdy budzi się kolorami i nowym życiem.
Lecę na giełdę kupić bukszpany do donic na tarasie i zrobić rekonesans hortensjowy. Przecieź za dwa tygodnie Wielkanoc!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:28, 05 kwi 2014

Do góry
Ania napisał(a)

Marzenko, ja też stosuję EM-y ale z tego co wiem, trzeba je mieszać ze zdrową wodą, czyli bez chloru , więc albo ze studni, a jak z wodociągu to musi być odstana przez 24h. A Ty ze szlaufa wodą z wodociągu podlewasz?

No to klops... Mam tylko stację uspzdatniania wody... Nigdzie nie było napisane o tej wodzie.... Ups...
Dobrze, że nicienie dojadą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:27, 05 kwi 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ja mam sporo cisów, trzy długie ekrany, trzy kulki i bonsaja pytałam o możliwość reklamacji, Pani nie potrafiła odpowiedzieć, bo nigdy reklamacji nie mieli ale miała się zorientować u szefa. Chodzi mi jeszcze po głowie ekran na zawijasowej jako kontynuacja tego za furtką... planuje tam dać obwódkę z bukszpana prosto wokół całej rabaty i posadzić jedno duże drzewo (np. buk) lub trzy do formowania a w nogi kulki. Potrzebuję zasłonić okno w kuchni

Ho ho to widzę rewolucje u Ciebie będą w tym roku, altana, zaijasek już się doczekać nie mogę.

Gdyby cisy były bardziej dostepne posadziłabym ich więcej. Mam ochotę z nich kwadraty porobić, takie wysokie kostki. Pomyślę przez zimę i anno dominini 2015 można zrobić premierę
Ogród do kwadratu 06:23, 05 kwi 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, bukszpan z przodu czy z tyłu rabaty ma być, a grab w pierwszym roku postoi, ale później pięknie ruszy.
The Beatles zaczyna u mnie też kwitnąć, wygląda jak Twój.

Mój carex montana też tak wygląda więc chyba potwierdzłyśmy, że u ciepbie carex beatles kwitnie
Igiełkowy ogródeczek 06:19, 05 kwi 2014

Do góry
Rabatami zawsze się zachwycałam ale wygląd trawnika o tej porze powalił mnie na kolana! A kanciki ah!!!
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:14, 05 kwi 2014

Do góry
Syla napisał(a)
z brzoskwiń zostały resztki ..... no widzisz , ja się na warzywniku i drzewach owocowych ni w ząb nie znam .... będę eksperymentować i mam nadzieję , że mi się uda

odmiany jabłek mam na etykiecie ... bo przecież nie zapamiętałam .... i trzy borówki o różnych porach owocowania ... tylko gdzie ja to posadzę ?

Anet zmieniałam telefon i nie mam Cię , dlaczego? nie wiem .... czy możesz podać mi nr terefonu na priv

Fascynuje mnie to, że każda z nas zaczyna od trawnika, potem są bukszpany i trawy a kończymy na warzywnikach Ja w ubiegłym roku posadziłam swoje pierwsze pomidory a jesienią maliny i jeźyny
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:14, 05 kwi 2014

Do góry
Po przeczytaniu Ciebie, Izy i Joaśki na kilku wątkach czly czas mam banana na twarzy
Rododendronowy ogród II. 00:04, 05 kwi 2014

Do góry
Bogdziu teraz mam zagadkę... Czy ja mam Suzan czy Nigrę.... W ubiegłym roku była bardzo jasna... Teraz jest ciemniejsza, gdy rozwinie kwiaty robi się jaśniejsza....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies