Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:15, 04 kwi 2014

monteverde napisał(a)
Bogdziu wstawiaj fotki wiosenne, co nowego kwitnie,miłego weekendu

Może jutro coś zrobie bo ostatnio nic nie fotografowałam , magnolię i nawet bratki mróz pomroził (nie całe rośliny ale kwiaty ) i nawet zawilce leśne się juz nie zregenerowały.
popcorn 21:49, 04 kwi 2014

Emisja już niedługo, będę z Mamą z wypiekami na twarzy oglądać i pokazywać paluchem - tu byłam! A to Bożenka, w Holandii z Nią byłam! Sławna jest, a jaki ogród!
Buziam i cofam się bardziej w poszukiwaniu magnolii
yolka 21:50, 04 kwi 2014

Witaj Bożenko, czytam, ze mróz próbował spustoszyć wiosnę w Twoim ogrodzie. Oby więcej się nie pojawił. U mnie było tylko -1 więc szkód nie ma. Pozdrawiam i czekam oczywiście na najładniejsze kwiaty na świecie
popcorn 21:50, 04 kwi 2014

Cudne magnolie!!
malgorzata_s... 22:02, 04 kwi 2014

U mnie nie było mrozu ale i deszczu nie było. Jest strasznie sucho. Jeszcze nigdy nie podlewałam ogrodu w kwietniu
Miłego weekendu Bożenko
monteverde 22:37, 04 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Może jutro coś zrobie bo ostatnio nic nie fotografowałam , magnolię i nawet bratki mróz pomroził (nie całe rośliny ale kwiaty ) i nawet zawilce leśne się juz nie zregenerowały.

Kwiatki mojej Lennei też lekko polizał ten nocny wiatr, bo np. w nocy 0 a odczuwalna -4 bo wiatr dmucha mroźnym powietrzem okrywam co wieczór co mam już powystawiane w donicach lub o co się np. obawiam
Madzenka 00:04, 05 kwi 2014

Bogdziu teraz mam zagadkę... Czy ja mam Suzan czy Nigrę.... W ubiegłym roku była bardzo jasna... Teraz jest ciemniejsza, gdy rozwinie kwiaty robi się jaśniejsza....
Bogdzia 07:05, 05 kwi 2014

popcarol napisał(a)
Emisja już niedługo, będę z Mamą z wypiekami na twarzy oglądać i pokazywać paluchem - tu byłam! A to Bożenka, w Holandii z Nią byłam! Sławna jest, a jaki ogród!
Buziam i cofam się bardziej w poszukiwaniu magnolii

Daj spokój Karola , jakie wypieki? Ogród starej babci i tyle.Co do Holandii to faktycznie w tamtym roku sie juz do niej wybierałyśmy. Bardzo się cieszę i bardzo Ci dziękuje że mnie ze sobą zabrałaś , bez Ciebie nigdy bym tam nie pojechała a bardzo chciałam ten ogród zobaczyc, najbardziej ze wszystkich.Miłego dnia.
Bogdzia 07:08, 05 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu teraz mam zagadkę... Czy ja mam Suzan czy Nigrę.... W ubiegłym roku była bardzo jasna... Teraz jest ciemniejsza, gdy rozwinie kwiaty robi się jaśniejsza....

Marzenko wszystkie magnolie na poczatku kawitnienia mają ciemniejsze kwiaty a pod koniec jaśniejsze. U Ciebie widziałam dwie magnolie, jedna była na dwóch zdjeciach , większa to chyba Alexandrina a na trzecim była mniejsza i to moim zdaniem na pewno nie Nigra. Nigra kwitnie najpóźniej ze wszystkich i na poczatku ma najciemniejsze kwiaty ze wszystkich, kwiaty Twojej aż tak ciemne nie sa , pod koniec kwitnienia można ja pomylic z Betty lub Suzan bo jaśnieje i jest o nich podobna.
Bogdzia 07:11, 05 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie nie było mrozu ale i deszczu nie było. Jest strasznie sucho. Jeszcze nigdy nie podlewałam ogrodu w kwietniu
Miłego weekendu Bożenko

U mnie ne termometrze na wysokości ok 1,7m było -4 , przy ziemi pewnie jeszcze mniej i rośliny niestety to odczuły wyraźnie.Deszcz tez nie zaszczycił mnie ani jedna kroplą i ze trzy razy ju z cały ogród podlewałam a dzis pewnie jeszcze raz podleję bo az pył sie z ziemii robi.Niebo zachmurzone ale mówili że padac nie bedzie.