Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

laurowisnia 10:32, 04 kwi 2014

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, bukszpan z przodu czy z tyłu rabaty ma być, a grab w pierwszym roku postoi, ale później pięknie ruszy.
The Beatles zaczyna u mnie też kwitnąć, wygląda jak Twój.
Tusiala 10:36, 04 kwi 2014

Lubię ogrody takie nowoczesne jak Twój, z gabionami, kwadratami u siebie raczej nie będe miała bo mojemu M to nie "leży". Ale może, kiedyś, coś
Tak czy inaczej....... ślicznie u Ciebie. Wyczesania i okulkowania przepiękne
aga_szsz 10:41, 04 kwi 2014

Pięknie, jakie kształtne kuleczki bukszpanowe zrobiły się z krzaczorkow
gusiarz 15:07, 04 kwi 2014

Bukszpan jako plecki różanki. Ale nie na całej rabacie tylko w 3/4 jej długości. Graby z kolei jako wieeelkie L na obrzeżach ogrodu... coś jak zielone ogrodzenie, zielony mur.

Marta - zawsze można jakiś nowocześniejszy element w ogrodzie zastosować, albo nasadzać rośliny w kompozycjach innych niż te tradycyjne, można użyć traw... to jest i nowoczesne i naturalne ... zawsze też możesz eMa postraszyć że go wymienisz na lepszy model , jak cię nie posłuch ogrodowo

Dzięki Aguś... trudne to kulkowanie.... ale jestem twarda i uparta, bo wiem, że jak już uzyskam prawie kulę, kolejne strzyżenia będą łatwiejsze.... taką mam nadzieję
Magda70 15:19, 04 kwi 2014

Enya73 napisał(a)

A mnie się wydaje, że to the Beatles

też mi się wydaje, bo mój wygląda podobnie,
a moja sesleria ma lekko szarawe listki od spodu...
gusiarz 16:36, 04 kwi 2014

Magda a duże masz już beatlesy? Moje jakieś niskie są... sadzone ubiegłej wiosny, mało przyrosły. Masz jakieś ich zdjęcie?
beta 22:14, 04 kwi 2014

przyszłam poczochrańce zobaczyć...i żadnego nie widzę....muszę za swoje się wziąć...ale nie lubię tego robić....chyba Magdę poproszę
Madzenka 06:23, 05 kwi 2014

laurowisnia napisał(a)
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, bukszpan z przodu czy z tyłu rabaty ma być, a grab w pierwszym roku postoi, ale później pięknie ruszy.
The Beatles zaczyna u mnie też kwitnąć, wygląda jak Twój.

Mój carex montana też tak wygląda więc chyba potwierdzłyśmy, że u ciepbie carex beatles kwitnie
vita 08:18, 05 kwi 2014

Witam wiosennie
Nie przesadzaj, cięcie bukszpanów wyszło cacy, nie jest to takie proste.
Jak sobie radzisz z pielęgnacją żwirkowych nawierzchni? Ja właśnie powoli je likwiduję (tak jak i szystkie maty- szmaty).
gusiarz 09:54, 05 kwi 2014

Beatko - poczochrańce poszły do fryzjera i już mają ugrzecznioną fryzurę.... ale nie wszystkie jeszcze

Madżen - w takim razie sprawę mojej trawki uważam za zamkniętą... okrzyknęłam ją bitelsem i już!

Vita - jak miło, że wróciłaś. Co do żwirków... gdybym miała jeszcze raz zakładać ogród - żwir zostałby tylko na ścieżkach. Trzeba się przy nim trochę napracować... ciężko go utrzymać bez zniesławionej maty-szmaty, bo miesza się z ziemią nawet przy wyrywaniu chwastów. Nie ma się co łudzić, że one nie urosną... A jak ktoś jeszcze lubi mieszać - czyt. dosadzać i przesadzać rośliny - to się musi więcej nagimnastykować i nasprzątać.

Dzisiaj u nas chłodno... odgrzebię się w domu i ruszam do szklarni - tam będzie cieplej... Muszę przesadzić pomidory i papryki do większych doniczek...
Graby częściowo posadzone...zostało ok 1/4