Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

aneta230972 21:30, 04 kwi 2014

Kochana ja sadziłam na jesień ponieważ bałam się, że na wiosnę już nie będzie tego co chcę . Ha ha ha .
I wygląda na to, że miałam rację . W przyszłym tygodniu wybieram się do tej szkółki po brzoskwinię. Jeżeli w ogóle jeszcze cos będzie . Planowałam kupić na jesień ale właścicielka szkółki odradziła mi. Podobno brzoskiwnie lepiej sadzić wiosną. Ciekawa jestem odmian jakie kupiłaś. Ależ fajny stożkowy eksperyment przed Tobą.
Sylwia ponieważ dobry pretekst nigdy nie jest zły wpadaj kiedy tylko masz ochotkę .
Syla 22:17, 04 kwi 2014

z brzoskwiń zostały resztki ..... no widzisz , ja się na warzywniku i drzewach owocowych ni w ząb nie znam .... będę eksperymentować i mam nadzieję , że mi się uda

odmiany jabłek mam na etykiecie ... bo przecież nie zapamiętałam .... i trzy borówki o różnych porach owocowania ... tylko gdzie ja to posadzę ?

Anet zmieniałam telefon i nie mam Cię , dlaczego? nie wiem .... czy możesz podać mi nr terefonu na priv
aneta230972 22:20, 04 kwi 2014

poszło
Aneta1309 22:30, 04 kwi 2014

Syla napisał(a)
Zostawiam fotkę z moim ulubionym zakątkiem brzozowym ... no uwielbiam się na niego "gapić"

Chciałam się przywitać bo cichaczem to jestem u Ciebie częstym gościem. Podziwiam Twój ogród i pracowitość.A ten taras mebelki, donice i brzozy........nic tylko wzdychać i marzyć o tym że widoki z mojego tarasu też kiedyś będą chociażby w części takie do wzdychania. O meblach na razie nie myślę bo u mnie roboty jeszcze cała masa ale Tobie odpoczynek się należy.Jak już zaniemogę u siebie pozwolisz że przycupnę tu na chwilkę.
Madzenka 06:14, 05 kwi 2014

Syla napisał(a)
z brzoskwiń zostały resztki ..... no widzisz , ja się na warzywniku i drzewach owocowych ni w ząb nie znam .... będę eksperymentować i mam nadzieję , że mi się uda

odmiany jabłek mam na etykiecie ... bo przecież nie zapamiętałam .... i trzy borówki o różnych porach owocowania ... tylko gdzie ja to posadzę ?

Anet zmieniałam telefon i nie mam Cię , dlaczego? nie wiem .... czy możesz podać mi nr terefonu na priv

Fascynuje mnie to, że każda z nas zaczyna od trawnika, potem są bukszpany i trawy a kończymy na warzywnikach Ja w ubiegłym roku posadziłam swoje pierwsze pomidory a jesienią maliny i jeźyny
Syla 09:25, 05 kwi 2014

Aneta1309 napisał(a)

Chciałam się przywitać bo cichaczem to jestem u Ciebie częstym gościem. Podziwiam Twój ogród i pracowitość.A ten taras mebelki, donice i brzozy........nic tylko wzdychać i marzyć o tym że widoki z mojego tarasu też kiedyś będą chociażby w części takie do wzdychania. O meblach na razie nie myślę bo u mnie roboty jeszcze cała masa ale Tobie odpoczynek się należy.Jak już zaniemogę u siebie pozwolisz że przycupnę tu na chwilkę.

Cześć Aneta Ty przycupniesz u mnie a ja u Ciebie i u innych .... Pracy jest całe mnóstwo i często borykam się ze słabszymi dniami .... Na odpoczynek na razie nie ma czasu ..... Odpocznę , jak część prac zostanie wykonana.... Na razie żyję planami bo priorytetem jest założenie nawadniania kropelkowego na rabaty . W ten sposób wygospodaruję sobie czas na inne prace ... Niech moc będzie z Nami !!!
Syla 09:28, 05 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Fascynuje mnie to, że każda z nas zaczyna od trawnika, potem są bukszpany i trawy a kończymy na warzywnikach Ja w ubiegłym roku posadziłam swoje pierwsze pomidory a jesienią maliny i jeźyny

No kochana , jak Ty masz maliny (choć nie wiem gdzie je poupychałaś ? ) no to tym bardziej je u siebie gdzieś ulokuję Jak ze skrzynkami nie wyrobię to postaram się w grunt w tym roku coś posadzić
Cmokam za tą energię i odrobinę sobie jej na dzisiaj przywłaszczam
Syla 09:28, 05 kwi 2014

aneta230972 napisał(a)
poszło

malinowo skorzystam dziękuję
Nula 10:53, 05 kwi 2014

Syla możesz mi napisać co u Ciebie rośnie przed RH novo zembla,dzięki i pozdrawiam.
Syla 15:56, 05 kwi 2014

Nula napisał(a)
Syla możesz mi napisać co u Ciebie rośnie przed RH novo zembla,dzięki i pozdrawiam.

Przed różanecznikiem Nova Zembla mam posadzone wrzośce nn