Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Madzenka 13:11, 05 kwi 2014

Kindzia ja się właśnie zastanawiam nad hakone w bukszpanach... Też nie wiem....
anna_g 16:07, 05 kwi 2014

Urszulla napisał(a)

Ha,ha,Aniu jak możemy zapomnieć
toż u Ciebie spotkanie i od Ciebie wyjazd urządzamy...jakbyś nie wiedziała to już wiesz
bo Ty mieszkasz najbliżej tamtego miejsca
może być po świętach.

Aaaaaaaa.... no to już wiem zgadzam się jak najbardziej W dodatku od wczoraj wiem, że od długiego czasu wiem gdzie jest ta szkółka do której jedziemy tylko nie wiedziałam, że to o tą chodzi
anna_g 16:09, 05 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

To, że od Ani mamy jechać to pierwszy raz słyszę, przyznaję się
Musi po świętach być, wcześniej nie dam rady...

Kindzia i tak musicie przejechać niemal obok mnie bo to po drodze więc może to być punkt spotkaniowy
Mirka 17:39, 05 kwi 2014

Kasiu zarobiona jesteś czy leniuchujesz troszkę ja dziś troszkę ziół posiałam i brokuły pozdrowionka zostawiam
Mirka 17:42, 05 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
pierwsze koszenie (trawa siana w lutym już widoczna) i pierwsze światło w pagodzie

i zawsze czujny towarzysz

Katujesz mnie tymi fotkami ale co tam pocierpiępieknie ze smakiem cieplutki ogród a jak podrośnie no miodzio bedzie
malgorzata_s... 17:53, 05 kwi 2014

Też miałam kosić dzisiaj ale zajęłam się czymś innym a teraz już jestem padnięta . Okoszę w przyszłym tygodniu. cudna ta latarenka wieczorem
danuta_szwajcer 19:00, 05 kwi 2014

Kasiu ale u Ciebie pięknie Az zaniemowiłam Pozdrawiam serdecznie
Kindzia 08:56, 06 kwi 2014

Mirka napisał(a)
Chyba też spać nie możesz ziałeczka na cię czeka jutro pozdrówka wieczorowe zostawiam

Bo wieczorową porą spokój mam, to wykorzystuję
Kindzia 09:05, 06 kwi 2014

bociek napisał(a)
Kasiu, tak szybciorem. Smialka mialam i rozstalismy sie, nie polubilam tej trawki niestety, wiec osobiscie srednio polecam. Proso mam, ale nie rozgowate, wiec sie nie wypowiadam.
Miedzy buksiki polecam Ci hakone, w takiej opcji na wiosne masz np. krokusiki a potem hakone zamaskuje listki cebulowych. Hakone jest i zielona i zolta i w paski, sporo jest roznych odmian, masz w czym wybierac. Ladnie zimuje, stosunkowo szybko odbija po zimie. To jedna opcja.
Druga, moja ukochana stipa, ale to rokroczny wydatek bo nie zimuje (u mnie pierwszy raz od lat udala jej sie ta sztuka po tegorocznej wybitnie lagodnej zimie).
Trzecia to turzyca nowozelandzka Frosted curls, ja ja uwielbiam Fajna, nieklopotliwa, zimozielona (prawie), nie ma koniecznosci scinania na wiosne...
Moga byc tez inne carexy zimozielone, jest ich cala masa.
Kiedys mialam przepiekna trawke, to byla chyba jakas molinia, tworzyla piekne ciemnozielone kepy, ladnie kwitla taka mgielka, ale niestety przy renowacji rabaty trawiastej niechcacy "sie" wykopala i zniknela Do tej pory nie moge odzalowac, ale to moja wina, nie pilnowalam dostatecznie uwaznie
I jeszcze jakies rozplenice miniaturowe mi chodza po glowie, ale nie do konca jestem pewna czy to da fajny efekt....

Pozdrawiam

Bociuś dziękuję, ale rad
Wszystko pooglądałam, wygooglałam, ale jakoś nic mi nie pasuje...chciałam coś zwiewnego, niewysokiego między kulki, ta stipa by idealna była, ale przywarę istotną dla mnie ma...
Za kulkami są hortensje z miskantem, nie chcę ich zasłonić, tylko luki między kulkami wypełnić. Coś zwiewnego by mi pasowało. Hakone wielka kępa rośnie...jakoś mi nie pasuje. Jeszcze będę szukać, molinię obadam. Wielkie czosnki fioletowe na pewno posadzę, może żurawki lime marmalade przed...ale co jeszcze...nic mi na razie nie leży...muszę poczekać, może mi się poukłada...
Kindzia 09:08, 06 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Powiem to samo, co Agatka, elegancko, wypucowane, ładnie dobrane i idealna trawka
Dziś spaniele, to rzadkość, śliczny jest

Jak to miło się czyta

Dziękuję Irenko

Druga maleńka sadzoneczka rozchodnika od Ciebie się pokazała, taka bordowa

Tofik to przede wszystkim mądry pies i to najważniejsze. Mogę go tak jawnie chwalić, bo to nie nasz pieseł