Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 08:17, 20 sie 2018

Do góry
Iwonko, tam dość ciasno jest i moim zdaniem nie bardzo jest miejsce na owalną rabatę z przejściem po obu stronach.
Zrobiłabym tak:

ścieżka trawiasta po przekątnej
w rabacie przed jeżyną położone płyty celem zapewnienia dojścia
rabata z wiązem (i docelowo - niwakiem) najlepiej do samej kostki ale jeśli potrzebujesz przy kostce szerszego przejścia, to można wysypać np.: pas żwiru.
Geoff Hamilton 07:57, 20 sie 2018

Do góry
Po deszczach, mam wrażenie, że kwiat nie rozwija się do końca. Ale i tak trzyma się dzielnie i jest piękny. Różę mam dopiero drugi sezon. W tym roku niestety łapie czarną plamistość i była ulubienicą ogrodnicy niszczylistki. Mimo to i tak mi się podoba.
Małymi kroczkami do celu... 07:54, 20 sie 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne widoczki ogrodowe.
Ta niebieska hortka też śliczna
O w B. Już cebulowe się zaczynają ?.muszę tam zajrzeć

Dzięki Aniu niestety nie wszystkie widoczki są takie ładne wstawiam Ci zdjęcie wspomnianej w Twoim wątku hortensji moonlight tak wygląda

Nie mam pojęcia co może być przyczyną, posadzona była wieczorem, zaraz po posadzeniu była straszna ulewa, stała 3 dni w wodzie, mąż twierdzi, że może za dużo wody miała, no, ale hortki lubią z reguły wodę, więc nie wiem już sama. Obok rośnie druga i nic jej nie jest ;/.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 07:33, 20 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

No od razu trawnik, nawet nasz niezaspecjalny, nabrał charakteru

Jeszcze dziś z rana fotki trzasnęłam

Kanciki pierwsza klasa a ja przyznam się bez bicia,że nie potrafię ich robić ostatnio jak robiłam mąż później na mnie krzyczał,że takie doły zrobiłam,że tylko woda będzie tam stała Ty widzę tylko jakby tniesz trawę, a ja tnę razem z ziemią robi się dół wokół rabaty
Ogród Małej Mi 2017 07:31, 20 sie 2018

Do góry
Witaj Aniu, znalazłam w historii takie zdjęcie z Twojego ogrodu:

Napisz mi poproszę, co to za roślinka ta fioletowa? A hortki to jakie?
Mam posadzone jeżówki przed hortensjami Vanille Fraise, ale teraz w sierpniu jest jeden wielki róż. Muszę w przyszłym roku coś zmienić.
Małymi kroczkami do celu... 07:30, 20 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
I hortensja ogrodowa

Zachwycam się
Niebieskiego zawsze mało
Choroby róż 07:30, 20 sie 2018

Do góry
Piszę w tym wątku, bo coś dolega mojej róży Nahema. Głównie chodzi mi o stan liści, jak z tektury, pozwijane i przebarwione. Na róży w czerwcu był przędziorek, jak też i żerowała na niej ogrodnica niszczylistka. Dziś robactwa już nie ma, choć troszkę listki łapie czarna plamistość, jak i większość moich róż, niestety.
Nahema jako jedna z 100 róż ma takie liście. Może to brak witamin, bo raczej umiarkowanie w tym roku nawoziłam, albo ta róża tak ma. Jednak jak się nie poprawi będę musiała ją wymienić.
Malutki pod lasem 07:29, 20 sie 2018

Do góry
AnnaCh napisał(a) [img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/171/1718567/original.jpg[/img]

Mmmmmm.....jakbym wiedziała,że Ty takie zdjęcia wstawisz to bym najpierw śniadanie zjadła hihi.
Dla odmiany czas na zmiany... 07:25, 20 sie 2018

Do góry
Maluch macha ☺
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:19, 20 sie 2018

Do góry

witam,
mieszanka trawy to barenbrug universal. 30% zycica. 60% kostrzewa czerwona, 10% wiechlina.
trawnik ma 11 dni czy to mozliwe ze kostrzewa czerwona juz powschodzila ?
trawnik siany 25 g m2

Małymi kroczkami do celu... 07:11, 20 sie 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Z hortensji magical candle też jestem zadowolona, drugi rok u mnie, a ładnie sztywno stoją.

Limki wyglądają w tym roku cudnie, uwielbiam tą ich biel. I w bieli również szałwia

Piękne widoczki ogrodowe.
Ta niebieska hortka też śliczna
O w B. Już cebulowe się zaczynają ?.muszę tam zajrzeć
Ogród wśród pól i wiatrów 07:04, 20 sie 2018

Do góry

Ta rabata na początku mojego "ogrodniczkowania" wpadła mi w oko
Przedziwny Ogród 06:59, 20 sie 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Ogród piękny.
Świetny pomysł z tymi kulami.brawo !!!
Wyglądają bardzo ciekawie i ładnie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 06:51, 20 sie 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Wczoraj ścięłam część jeżówek z jednej rabaty. Większość ludzi widzi w tym śmieci, ja zobaczyłam materiał na trwałe dekoracje jesienne. Długo schodzi z przygotowaniem materiału, ale z pewnością wykorzystam je nie raz. Ty to wiesz jak połaskotać babską próżność Zaraz idę zobaczyć co Ty tam u siebie wymodziłaś.

I już poscinalas jezowki?
Ja to później robię.
Ładne dekoracje Ci wyszły.
Nie dziwię się, że w altanie spedzasz dużo czasu.piękne miejsce i z cieniem jak najpardziej wskazane na to gorące lato.
Ogród jak zawsze piękny
Szmaragdowy Zakątek 03:16, 20 sie 2018

Do góry
…”wszystkie jesteście…jedna, druga, trzecia…dziesiąta. A Nikita gdzie ? Ok., robi zdjęcie…”

Zajęcia w grupach…

…i podgrupach

”Hmmm, a ja mam w nosie ten cały ogród, ja mam swojego patyczka…”
Szmaragdowy Zakątek 03:13, 20 sie 2018

Do góry
Spacer po ogrodzie… ciąg dalszy

…”Dziewczyny zasłońcie mnie…ja sobie taką małą sadzoneczkę tylko ukopię…”
Szmaragdowy Zakątek 03:09, 20 sie 2018

Do góry
Rabata, która zachwyciła wszystkich

Szmaragdowy Zakątek 03:07, 20 sie 2018

Do góry
Za to po targach bardzo przemiłe i przesympatyczne spotkanko w urokliwym ogrodzie naszej Jankosi.
Towarzystwo dopisało, pogoda także. Była wycieczka po ogrodzie, spacer po lesie i okolicy, kawka, herbatka, napoje procentowe, coś dla łasuchów i coś pysznego dla zgłodniałych, śmiechy oraz pogaduchy do późnych godzin popołudniowych.

Nasza gospodyni czuwała nad wszystkim…”Nie rozłazić mi się po ogrodzie, tam jest kierunek zwiedzania, proszę wycieczki !”…

...i proszę mi nie deptać mojej stipy, prawie cała mi „wypadła” po zimie…zostało mi tylko 150 ostatnich sadzonek…

…„No, wszyscy są …możemy już iść ?”…
Przerwa na kawę... 01:38, 20 sie 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Tak po zwałowaniu i wyrównaniu

Teraz ,,wyhoduj" sobie chwasty. Po dwóch tygodniach je usuń i dopiero posiej trawę. Szkoda, że przygotowując glebę pod trawnik nie nawiozłaś trochę przekompostowanego obornika. Jaki nawóz zastosowałaś przedsiewnie?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 01:31, 20 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ktoś mi podpowie co to za hortensja? Biedronkowa sprzed dwóch lat i dopiero teraz pokazuje na co ją stać

Przelotem jestem
Śliczne fotki i na tego jasnego pomidorka też bym się chętnie załapała, słodki?
A zakupem hortensji w Biedr. Jestem rozczarowana. Co innego piszą a co innego zapakowane. Twoja przynajmniej fajnie się prezentuje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies