Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przydomowy - Hosty 08:44, 23 paź 2018

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:32, 23 paź 2018
Do góry
ana10 napisał(a)
Witam serdecznie
Chciałabym ponowić pytanie o moją rabatkę , czy ktoś mi pomoże?
Czym mogłabym uzupełnić te luki pomiędzy miniaturowymi świerkami , żeby stworzyć jakąś piętrowość wyższą.Czyżby nie było żadnego ratunku ani pomysłu?

Bardzo wąska rabata, obrzeża faliste pomniejszają dostępną przestrzeń
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 07:46, 23 paź 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Kasiu myślę, że przynajmniej kępkę Marcinków warto mieć w ogrodzie. To roślinki zupełnie bezobsługowe a jesienią cieszą kolorem. Jedynie warto pamiętać, że lubią słoneczko
A w tym tygodniu słoneczka nie brakowało

Noo Gocha! Zabiłaś mnie tymi zdjęciami tak dokumentnie, że z jakiejś 100 strony, od której nadrabiałam wątek cofnęłam się do 1... szkoda tracić pierwsze 100 stron TAKIEGO ogrodu! Przy okazji natrafiłam na pierwszą fotkę tej słodkiej białej kuleczki

Cudowny ogród, świetne robisz kompozycje na rabatach!

wracam do czytania początkowych stron
Ukojenie 07:24, 23 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Przejezdzalam dzis przez Ler... merl... I byla wyprzedaz roslin.
Chwycilam takiego pieknego cudaka:

Winorosl amurska.

Bardzo ladne pnacze bardzo dekoracyjne. Moj krzak co roku podcinam. Mam go ok 6 lat rosnie i pnie sie jak oszalaly. U mnie rosnie na siatce od parkanu przemieszany z bluszczem zwyklym i winorosla japonska ktora dla odmiany ma jesienia cytrynowe liscie i duzo owocow granatowych sa jadalne ale bardzo kwasne.
Niektore liscie amurskiej u mnie maja nawet 30 cm srednicy.
Ukojenie 03:56, 23 paź 2018

Do góry
Pod winorośl przygotuj raczej południową wystawę. Przed posadzeniem warto wykonać solidną pergolę bo pnącze jest naprawdę silne. Ja zastosowałem kantówkę 7*7 i panele ogrodzeniowe które sięgają na 2,5 m. Ponadto winorośl amurska jak i też japońska jest bardzo żarłoczna i najlepiej jak rośnie w żyznej kompostowej ziemi z dodatkiem obornika.

Tak będzie wyglądał Twój ,,cudak" wiosną. Powodzenia w uprawie.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 03:44, 23 paź 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Nawet mnie liście w tym roku nie wkurzają...

Ale trawnik z tego powodu nie jest zadowolony. To jedyne miejsce w ogrodzie z którego powinno się usuwać gałązki, liście itp...
Moja działka na Dębowym Lesie 23:55, 22 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne otoczenie jeziora, lubię takie miejsca. Też w niedzielę spacerowałam nad zalewem po wyrobisku siarki koło Tarnobrzega. Dekoracja na stole wygląda super.

I ja lubię.
Mówię ,że ja mam swoje Mazury pod nosem a klimat lepszy niż na Mazurach.
Teraz więcej czasu jest na spacerki.
Fajnie ,że msz też takie jezioro blisko.
Dziękuję za dobre słowa pod adresem mojej dekoracji tarasowej.

Jeszcze mam takie

Moja działka na Dębowym Lesie 23:52, 22 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Lubię do Ciebie zaglądać, bo zawsze napasę oko ślicznym widokami. Piękne robisz zdjęcia!

Danusiu bardzo miło mi czytać takie sympatyczne słowa.
Ale i ja lubię zaglądać to twojego pięknego ogrodu, ładnie dobranych roślin .Rożnych ciekawych zestawień i dekoracji ogrodowych

chryzantema zimująca Yellow Tea

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:47, 22 paź 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Małgosiu Red barony przede wszystkim muszą mieć słońce ale to wiesz. Myślę, że w suchym miejscu dadzą radę, może będą niższe. Najważniejsze by gleba nie była zbita i twarda.
Asia właśnie wracam od Ciebie Uśmiałam się, gdy przeczytałam o reakcji Twojej mamy na widok ogrodu w remoncie. Dokładnie to samo mi się wyrwało jak zobaczyłam fotki przed i po sadzeniu tujek . Podziwiam nieustannie Twoją odwagę, determinację i konsekwentne działanie
Z tymi red baronami spróbuję
Macham i słoneczko zostawiam
Bylinowa łąka 23:45, 22 paź 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Jak pięknie. Uwielbiam takie szeleszczące dywany. Fotka z pajęczyną też niezwykła.
Pozdrawiam.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:42, 22 paź 2018

Do góry
Malgosik napisał(a)
Łał. Piękna okolica. Można odpocząć.
U nas dziś zmroziło. Idzie zima.
A hortensja dębolistna to nie wiedziałam że ma ozdobne liście.
Zwykle to kwiaty dominują swoją ozdobą.

Gosialuk napisał(a)
Aniu bardzo ładna ta twoja okolica. Dziś już u nas bardziej nostalgiczna jesień i kolorów ubywa. W tym roku hosty ładnie odchodzą mieniąc się kolorami. A trawy pięknie zdobią jesienią i zimą, dlatego warto je mieć.

ryska napisał(a)
Piękna okolica.

U mnie dziś było 2 stopnie,Brr idzie zimno.

Oj , tak to prawda okolica piękna.Takiej sielskiej wiejskiej ale i to maleńko tych domów tylko kilka było.
Teraz już trochę ich więcej .
Ale lasy, woda ,łąki to cudne miejsce .Mi też bardzo podoba się to moje miejsce
Tak hortensja Dębolistna jest bardzo dekoracyjna i z dużych liści też i jesienią wyjątkowo pięknie się przebarwiających.
Zimuje dobrez.
Także polecam ją

Traw za mało,Ale to zmieniam i jeszcze zmienię.
Oj ciągle zmieniam ten ogród.

Ogród na piasku i z wielkim murem 23:33, 22 paź 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Dzięki Muszelko Ten mur przestał mnie razić a sposób jego "przykrycia" w pełni mnie zadawala, nawet jestem zadowolona, że odgradza mnie od uciążliwego sąsiada
Posadzone 3 lata wstecz świerki serbskie urosły, a nawet przerosły wysokośc muru i to jest ok. Dodatkowo bluszcze - różne: hedera, pięcioklapowy i trójklapowy w znacznym stopniu zasłaniają nieciekawą ścianę W którymś miejscu mam też hortensję pnącą, ale ona dość słabo (wolno) się rozrasta.
Mam nadzieję, że jeszcze rok, może dwa i cały mur będzie zarośnięty
Zmierzam do stopniowej eliminacji tych nie zimozielonych i poszerzaniu hedery.
Ale robię to stopniowo, zeby nie było zbyt dużo gołego muru
Pozdrawiam Muszelko i zapraszam

Tu Mur, którego nie widać

Pięknie Ci się udało ten nieszczęsny mur przykryć. Moje pytanie brzmi: co to za rodzaj trawy wystaje na dole zdjęcia?
Moja działka na Dębowym Lesie 23:30, 22 paź 2018

Do góry

yolka napisał(a)
Bardo ładnie masz położoną działkę, las i woda, bardzo mi Twoja okolica podoba.
Podeślij na pw. przepis na pieczarki z papryką i cebulą nie znam tego przepisu, chętnie wypróbuję

Tak to dla mnie wyjątkowe miejsce.Dla mnie najładniejsze, bo z sercem
A i z dala od biegu miasta.
I Lasy i woda i łaki i zwierzyna
Ciekawa jestem czy takie trochę ostre bo papryka przechodzi , będą ci smakowały.

Moja ostoja 23:21, 22 paź 2018

Do góry
Wrzośce nie mogą doczekać się wiosny

Podejrzałam też ciemierniki, są pełne pąków pewnie zakwitną w okolocy BN
Moja ostoja 23:15, 22 paź 2018

Do góry
Epimedium, klon japoński, klon Crimson Sentry:

Szmaragdowy Zakątek 23:14, 22 paź 2018

Do góry
Ekipa łódzka w składzie: Margarete, rozark, Krys, Nikita, kuzynka Ela, kuzynka kuzynki Agnieszka oraz Czasoumilacz bardzo, ale to bardzo dziękują Bogdzi, która to po cudownym spacerze w Rogowie równie cudownie ugościła nas u siebie w domu. Przepis na pyszną kiełbaskę w duszonej cebulce już skopiowany do domowych, kulinarnych archiwów, a i smakowite „codzienne” ciasto było grzechu warte.
DZIĘKUJEMY Bogdziu!!!
Słodkie buziaki od wszystkich dziewczyn także dla Pana Domu !!!

PS. Ogród Bogdzi w jesiennej szacie wraz z zapożyczonym bukowym krajobrazem jak zwykle zachwycał i budził podziw!
Szmaragdowy Zakątek 23:13, 22 paź 2018

Do góry
Dodatkową atrakcją była możliwość poznania oraz posmakowania egzotycznych owoców, których nigdy w życiu nie próbowaliśmy…ba…nawet niektórych nigdy nie widzieliśmy a o ich istnieniu dowiedzieliśmy się dopiero wczoraj.
Owoce okazały się być w większości smakowite….no może w wyjątkiem derenia kousa (był po prostu wstrętny) oraz kasztana jadalnego, który podany na surowo i nie dał się ugryźć.

Powidła z kaliny koralowej oraz jarzębu Brekinii nawet smakowały, natomiast herbatka z liści lindery oraz kawa z żołędzi (z kardamonem i goździkami) raczej nie powalały na kolana…a nawet brrr,,,były ohydne
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:12, 22 paź 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Nawet latem kwiaty tej begoni nie były tak ładne będę starała się ją przechować

jak masz zamiar ją przechować
Moja ostoja 23:12, 22 paź 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies