Grzesiu, no co ty, ja jestem pozytywny człowieczek.Nikogo w życiu nie dobijam.
I dziękuję za tak pozytywne słowa.Mile je czytać.To bardzo motywujące .
A może po szkole będzie tak samo ??
Nie wiem
Hortensja Magical Fire
Aha.To jak podeschną te zimowity, to pozbieram je z kilku miejsc i przesadzę w jedno miejsce.
Może być też między żurawkami.Dobry pomysł.
Oj jakoś przeboleję, abo też będę wycinać jak będą wiosną wycinać podeschłe liście.
Iwonko, mam stary kocioł aluminiowy, ale do mojego ogrodu nijak mi nie pasuje. Raczej do rustykalnego .
Tak było na chwilę, wszak trzeba było wypróbować donicę ... a kształt donicy do skalniaka szczelinowego absolutnie nie pasuje i czekałam na rojniki
rojniki przyszły:
Ale jak dobrać je kolorystycznie? Którą porę roku wziąć pod uwagę? Wszak ze zmieniającą porą roku zmieniają też kolory. Póki co takie dostały sąsiedztwo:
Ten ma rok aklimatyzacji wiec daruje mu marne rośnięcie, w ub roku wiosna był tez przyatakowany przez te późne przymrozki. Ale za rok pokaże co i jak potrafi
Summergold idzie w wysokość.
Osakokazuki może coś pokaże w tym roku, ale jako ze nowy jest w stadzie to nie oczekuje popisów. Ale bym się nie pogniewala
Klony maja się w miarę ok, trochę odcierpiały susze, ale lałam sporo wody, trochę jakiś grzyb chyba je przystankowa jak byłam na urlopie i nie były pryskane.
Tutaj są 2 bordo, ten po lewej ładnie poszedł w górę i to mnie bardzo cieszy.
Kurcze niedobrze bo właśnie posialiśmy Dianę i po 10 dniach niepokój -placki gdzie nic lub mało wzeszło i miejsca z trawą ok. 6cm.
Czy ze względu na skład mieszanki (wiele gatunków) może tak różnie wschodzić? Tam gdzie placki to widać wiele nasion, które nie wzeszły -Foty.
Co robić? czekać, dosiewać? Daliśmy 30% więcej -zalecenie 2.5kg/ar, a nam wyszło 3.3kg/ar -za mało?
Dwa milorzeby kupione w tym samym czasie w tej samej szkółce. Jeden rósł tutaj od poczatu a drugi był przed domem i taka mala różnica mam nadzieje ze widać