W ogrodniczym mi polecono preparat który nie zniszczy mi kwiatów bo zwykle środki niszczą nie tylko mszyce ale i zasuszają kwiaty. Podobno są też 3w1 czyli chroni od robactwa i grzybów ale o odżywia od razu
Teraz faktycznie nie wiem czy dawać w kwadraty świdośliwy czy same niższe rośliny. Ocenię jak wsadzę wszystkie drzewa i przymierzę śś. Jak nie będą pasować to dam je w inne miejsce i tyle.
Idę dalej, bliżej wędzarni, tu eM, trochę przy mojej pomocy posadziłam sobie hosty, które sobie wybrał i kupił
Pod rugosą, która kwitniezdjęcie trochę niewyraźne, słońce przeszkadzało
Dawno nie pokazywałam pomidorów Tu bez zmian, wszystko pielęgnuje eM kwitną, trochę skrzypu jest do wyrwania ale ogólnie ładnie
Ogórki wystrzeliły
Papryki mniejsze, ale pąki też już mają
Parę niedoskonałych obrazków przyskarpowej rabaty, która jest ciągle w fazie powstawania. Muszę przenieść kocimiętkę Walker’s Low bardziej do tyłu i zastąpić ją jakąś kompaktową. Jeszcze coś na spód skarpy wyższego…
Mamy tyyyle mułu w domu że to jakas masakra. I nie ma jak posprzatac bo to blotnista woda, ciezko jak nie wiem. Pan Mirek przyjedzie odkopie nas zrobimy porzadne odwodnienie - myslalam ze mamy czas. Ups