Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowo 19:53, 24 paź 2024

Wafel napisał(a)
Witam, zaglądam pierwszy raz naprawdę niezła metamorfoza u ciebie, a bukiet różyczek mnie powalił, co za kolory!

P.S. Pastelowe dalie i kotek też zachwyciły

Asiu, milo mi, ze zaglądasz

Różyczki sa u mnie w zasadzie pierwszy rok i na razie nie mogę o nich zbyt wiele powiedzieć.
No, moze tylko to, ze jeżeli doczekam kiedyś zadaszonej pergoli to jakos pod nią umieszczę Pashminę. Róża o wielkiej urodzie, pod warunkiem braku opadów w czasie jej kwitnienia.

Mam tez mieszane uczucia w kwestii tych novalis, moka rosa, koko loko i tym podobnych.
To znaczy one są piękne, w takim nierealnym kolorze ale bardzo krotko kwitną.
To samo mam z różą blue moon, w moim irlandzkim ogródku.

Zanim na dobre sie rozwinie to juz przekwita.

W ubieglym roku moje serce skradla pomaranczowa roza (przebarwia sie na koralowy i truskawkowy kolor) o nazwie easy does it.
Posadzilam ją z golym korzeniem i juz w tym roku kwitla dlugo i intensywnie.

Wafel 20:00, 24 paź 2024

Takie pastele to moje ulubione kolory róż A odcienie herbaciane, brzoskwiniowe, jasny róż, fiolet powodują mocniejsze bicie serca. Nie mam żadnej róży u siebie, dojrzewam do tematu, myślę że kiedyś zastąpią miejsce po miskancie
Miskantowo 20:25, 24 paź 2024

Miskantowo 10:49, 25 paź 2024

Hello,

wczorajszy dzien mi zniknął a to za sprawą krotkiej wycieczki.
Małżon miał sprawę poza miastem i zabralam sie z nim.
Zalożenie bylo proste. Ignorujemy prognozy pogody (pomaranczowy alert na deszcz), jedziemy na miejsce i dostosowujemy harmonogram do okolicznosci.
Padalo, wiec mój M zalatwil najpierw sprawę z klientem.
Zajęlo mu to jakieś poltorej godzinki, w czasie ktorej dziergalam sobie spokojnie dynię ogladając cos przy okazji.
Nieoczekiwanie się ciut rozpogodzilo i udalo się nam zrobic kilkukilometrowy spacer i troche zdjęć.
Tam jest zawsze oszałamiająco pieknie, nawet podczas deszczu.
Tam to Killarney National Park.

Miskantowo 10:51, 25 paź 2024

Mukross Abbey

Miskantowo 10:54, 25 paź 2024

I Mukross House z pieknymi ogrodami.
Anda 11:47, 25 paź 2024

Witaj
Piękne okolice. Drzewo na dziedzińcu abbey cudowne, fantastyczny pień. Jakie to drzewo wiesz może?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Miskantowo 13:31, 25 paź 2024

Anda napisał(a)
Witaj
Piękne okolice. Drzewo na dziedzińcu abbey cudowne, fantastyczny pień. Jakie to drzewo wiesz może?

To cis, najprawdopodobniej najstarszy w Killarney i jeden z najstarszych w Irlandii.
Juz 250 lat temu przyjezdzano aby go zobaczyć na dztedzincu opactwa.
Moze mieć około 400 lat.

Wafel 13:58, 25 paź 2024

Aura pogodowa nawet ciekawie podkreśliła odwiedzane miejsca. Piękny ten, jakby poskręcany, "pleciony" pień drzewa na dziedzińcu. Fajna wycieczka ci się trafiła
Kordina 21:40, 25 paź 2024

Super miejsce, historia drzewa niesamowita, gdyby umiało mówić usłyszelibyśmy mnóstwo interesujących historii o przemijaniu i trwaniu
Kamienne schodki prawie jak u Ciebie