Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 22:30, 24 paź 2024

Basieksp 22:31, 24 paź 2024

Jak udało Ci się zatrzymać, lato w ogrodzie, bo tyle soczystej, pięknej zieleni jeszcze u Ciebie
Magara 22:54, 24 paź 2024

Gosia, u Ciebie lato jeszcze
Jesieni zero. Jesteś w innej bajce???
antracyt 09:15, 25 paź 2024

Jeszcze dalie kwitną
Moje dzisiaj wędrują na strych.
April 10:50, 25 paź 2024

Margo2 napisał(a)

Cześć
To knautia jeszcze ci kwitnie? Super z rdestem. Bardzo dużo masz jeszcze kwiecia, bardzo przyjemna pogoda służy ogrodom
Ale faktycznie, czerwień jesienna by się przydała. Choć pewnie bym tego nie zauważyła gdybyś o tym nie napisała. I tak jest sporo koloru.
Anda 11:42, 25 paź 2024

Soczyście i kwitnąco u ciebie Jesień powolutku wkracza, zostawia nutkę sentymentalną.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margo2 22:31, 27 paź 2024

Basiu, Magarko, Ewo, już coraz więcej jesieni. Nawet czereśnia zaczęła się przebarwiać. Ale faktycznie zielono było bardzo długo. Już zaczęłam się zastanawiać, czym to jest spowodowane

antracyt napisał(a)
Jeszcze dalie kwitną
Moje dzisiaj wędrują na strych.

A ja swoich jeszcze nie wykopałam.
Może dopiero w weekend się uda. Nadal kwitną

April napisał(a)

Cześć
To knautia jeszcze ci kwitnie? Super z rdestem. Bardzo dużo masz jeszcze kwiecia, bardzo przyjemna pogoda służy ogrodom
Ale faktycznie, czerwień jesienna by się przydała. Choć pewnie bym tego nie zauważyła gdybyś o tym nie napisała. I tak jest sporo koloru.

Jola, tak, nadal knautie kwitną. Zresztą tak jak rdesty. To są rewelacyjne rośliny. Szkoda, że tak późno je odkryłam. Nareszcie coś czerwonego się pojawiło. Przebarwiła się jarzębina, berberysy i klon.
Nie sa to bardzo intensywne kolory, ale jednak. Zawsze miałam przede wszystkim żółcie.
Bardzo sie cieszę, bo o tej porze roku potrzebuje bardziej energetycznych kolorów.
Ogród dopiero teraz nabrał kolorów. Przez cały sierpień było bardzo smutno. Nie tak jak zazwyczaj w sierpniu. Poczyniłam zmiany i może bedzie lepiej.

Mimo, że nie pracowałam w ogrodzie, to był bardzo udany weekend. Tym razem godziny spędzone na ogrodowych pogaduchach i nie tylko ogrodowych.
Wieczór przy kominku z lampka wina z setką zdjęć z angielskich ogrodów z rewelacyjnym komentarzem i dyskusjami na ich temat. Z wrażenia nie mogłam potem usnąć mimo, że położyłyśmy sie bardzo późno do łóżek.
Zimą muszę to koniecznie powtórzyć.

Zdjęcia z 20 października

Margo2 22:32, 27 paź 2024

Margo2 22:32, 27 paź 2024

Margo2 22:33, 27 paź 2024