Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

TAR 12:57, 23 paź 2024

Moje sadzone w zeszlym roku po 3-4 źdźbła teraz juz spore sadzonki, myslisz ze jak je troche zredukuje to beda dalej zwarte? Bo fajna i nieskomplikowana to trawka.
Judith 14:04, 23 paź 2024

Jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to moje najzgrabniejsze były w drugim sezonie. Pod koniec trzeciego mocno już objętość się zwiększyła i zaczęły się pokładać (oraz wypuszczać odrosty!). A potem to już szaleństwo .
Mnie się to podoba, jedyny minus to właśnie przyduszanie innych roślin…
TAR 14:10, 23 paź 2024

No to 3 sezon beda mialy za rok i beda odchudzane, bo mi potrzeba w kilku innych miejscach. A na pewno nie starczy z tego co mam, wiec w kolejnym znowu bede z kępy zabierac. Jest szansa na kilka "zwartych" sezonów
LIDKA 15:29, 23 paź 2024

Dziewczyny moje stoja w drugim sezonie ale mialy tyyyyle klosów i te klosy ścielam. Tez mam odrosty i usuwam przy pieleniu. Natomiast ona sie sieje , nie jakos nachalnie bo kory mam grubo ale siewki sa w odleglosci od rośliny i nie sa połączone kłączami.
pestka56 15:40, 23 paź 2024

Będzie siało się coraz więcej jeśli chodzi o trawy, bo coraz cieplej i dłużej ciepło. Chyba, że odmiana sterylna.
April 10:56, 25 paź 2024

LIDKA napisał(a)
Dobrego weekendu

Och jak ja kocham gaury, niestety u mnie to rarytas, nie te warunki. Podziwiam siłę i energię jesienią. Ja niemal nie zaglądam do ogrodu.
LIDKA 22:03, 25 paź 2024

W czwartek udało mi się wyjść wcześniej z roboty.
Opieliłam platanową do końca, wyciełam część bylin i przy okazji znalazłam siewki jeżówek, przeniosłam klika z nich na kortową.
Przyciełam seslerie.
Rabata wygląda porządniej.

Na wiosne zbiore z tej rabaty drobne byliny np dzwonki skupione, kukliki i przetacznikowce. Bo ich całkiem jie widać w tym gąszczu. Jeżówki i orliki tak sie rozrastają że zagłuszają drobiazgi.

A o takich sieweczkach jeżówek nawet nie wiedziałam. Z tymi co mam od Anetki Powinno mi starczyć na kortową.
Margo2 22:07, 25 paź 2024

Podczytuję o sesleriach, bo pod Waszym wpływem zakupiłam i ja. Jeszcze nie posadzone, tylko zadołowane. Mam nadzieje, że przetrwają.
LIDKA 22:11, 25 paź 2024

Margo2 napisał(a)
Podczytuję o sesleriach, bo pod Waszym wpływem zakupiłam i ja. Jeszcze nie posadzone, tylko zadołowane. Mam nadzieje, że przetrwają.

Gosia to silna trawa. Tez dobrze się mnoży przez dzielenie i wiosną szybko rusza.
Magara 22:25, 25 paź 2024

Lidka, zaglądam
Dlaczego seslerie teraz cięłaś???