Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 16:55, 20 lis 2018

Do góry
Serwis Ogrodowiska bardzo kompresuje wstawiane zdjęcia - zapewniam, że w albumie jakość wydrukowanych fotografii jest fantastyczna. Szczerym sercem polecam tę drukarnię.

Ogród Muszelki 16:46, 20 lis 2018

Do góry
Kochani!
Obecnie zakopana jestem w pracy zawodowej i w kilkunastu innych projektach. Znalazłam dziś chwilę czasu, by zrobić zdjęcia albumowi ze Szwajcarii. Ponieważ kilka dziewczyn (np. Wiklasia, Mira) pytały mnie o możliwość wydrukowania fotoksiążki, pomyślałam sobie, że zdjęcia z mojego albumu może kogoś zainspirują do stworzenia własnego, np. z historii powstawania ogrodu? Wiem, że taki album ma już Ewa777.
Ewciu, cierpliwie czekam na migawki z Twojej ogrodowej fotoksiążki Obiecałaś!

Przedziwny Ogród 15:55, 20 lis 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No proszę trawki powiązane na baczność stoją a ja się zebrać do tego nie mogę. Lubie takie powiewające a jak pomyślę że po związaniu liście na rabatach trzeba pozbierać to mi się odechciewa. No ale chyba najwyższy czas

Gosieńko, jednej zimy traw nie wiązałam. Kiedy spadł śnieg wszystke połamał a kot też zrobił swoje. Kawałki jej śmieciły trawnik. Teraz wszystkie wiąże. Jeszcze mam parę do związania, ale skleroza zapomniała kupić sznurek.....
Dla Ciebie coś z ciepełka
Pozdrawiam gorąco

Za drzwiami do ogrodu... 15:43, 20 lis 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
O dopiero jak zobaczyłam twoją werbena to przypomniało mi się że ja nic ze swoją nie zrobiłam. Nasion nie zabrałam ;(
Widzę że nowe rzeczy tworzysz. Elementy ozdobne przygotowane. Ciekawa jestem co znowu zrobisz ?
Ale się uśmiałam czytając o tej swiwiznie męża.
Niezły z ciebie Aniu dziadek mróz
A wiesz tak myślę że na wiosnę to z checua6 wezmę od Ciebie sadzonki sumaka . Jak jeszcze to aktualne ? Pod łąki no posadze.
I gratuluję 200 stronek.!!! Ale poleciało i zlecialo z tym Ogrodowiskiem
Dobrego dnia Aniu

Aniu sumaki u nas schodzą na tym ugorze za siatką, jak grzyby po deszczu,to sobie na wiosnę ukopiecie
Nasionka werbeny trochę specjalnie wykruszyłam do gruntu przysypując ziemią.Ale ona podobno sama dobrze się wysiewa,to może ją będziemy miały wszędzie?Nie zabierałam nasionek do domu,bo chyba nie zechce mi się bawić w sianie ,pikowanie itd.Może tylko spróbuję jedną wykopać do doniczki i przezimować w piwnicy.
Tak, u mnie jeszcze trochę i minie roczek na Ogrodowisku
Nie myślałam, że mnie tak wciągnie...
Coś tam próbuje tworzyć,ale z czasem krucho i pomału idzie...ale może do wiosny zdążę
Choć prymulki to już niektóre kwitną w ogrodzie,znalazłam przymrożone

Pozdrawiam
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:55, 20 lis 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Dereń dla Ciebie .

Oł...maj...gad... ależ on piękny jest....jaaaaa cieeeee...
Nosz kurcze wiedziałam, ze to dobry pomysł nabyć delikwenta , pięęęękny
Mam nadzieję, że się takiego doczekam
Dziękuję Ci Kasik :*
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:38, 20 lis 2018

Do góry
no i oczywiście zima zawitała do mnie 18 listopada

Pozdrawiam wszystkich

Do góry
No i mam problem z bukszpanami sadzonymi wiosną, podczytałam trochę Toszkę i podlałam raz topsinem, miałam jeszcze powtórzyć ale się na razie nie udało. Nie wiem czy coś z nich będzie

Do góry

Do góry
Hejka dziewczyny Widzę, że o podlewaniu rozwinął się temat, u mnie w przyszłym roku dopiero okaże się co przetrwało, o ile w ogóle coś przetrwa.

Mam kilka zdjęć, jeszcze jesiennych więc wstawię

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:16, 20 lis 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Dzisiejsze popołudnie u nas pięknie w mieście smog

Za takie widoki dala bym sie pokroic. Juz pisalam ze kocham Twoj ogrod o kazdej porze roku, ale jesien chyba najbardziej.
Chryzamtemy w koszycha idealnie pasuja do klonow.
Zdrowka zycze piszac z pod pierzynki (ten smog moje gardlo wykonczy)
Japoński ogród Reni i Matiego 12:58, 20 lis 2018

Do góry
Zdjęcia z 16 listopada
Moja bajka 12:58, 20 lis 2018

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu, pięknie masz
Jesienny ogród ma tyle u Ciebie barw!
Warzywnik to dobra rzecz - fajnie, że znalazłaś dla niego miejsce
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:52, 20 lis 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Seiryu świeci czerwonościa, ale też i piękny złoty kolor jest widoczny w partiach które miały mniej słonca. Uwielbiam, aż gęba się smieje przy wyjściu z domu. Nawet jak słonca jest mało to jest nadal mocno widoczny.
od dołu jest orange dream.

O ten jest piękny z tym swoim kolorytem.
...uDany ogród 12:31, 20 lis 2018

Do góry
Dzisiaj bardzo wietrznie i nieprzyjemnie. Musieliśmy jednak wyskoczyć na działkę żeby owinąć wrażliwe , młode rośliny w ogrodzie teścia.
Zmarzłam na kość. Teraz czas zrobić jakiś obiad
Wczoraj wieczorem przepadłam w katalogach roślinnych i planowałam zakupy na przyszły sezon. Nie chcę robić jakiejś wielkiej rewolucji, ale mam chętkę na jeszcze kilka okazów w moim ogrodzie.
Z krzewów muszę zdobyć wreszcie kalinę angielską, kwaśnodrzew konwaliowy, śniegowiec wirginijski, dereń kwiecisty Alba.
Z mniejszych astry bocznokwiatowy Lady in Black, jesienny Welon Panny Młodej i wrzosolistny płożący Snow Flury.
No i zaproszę do ogrodu białe ostróżki. Jak macie jakieś polecane wieloletnie odmiany proszę o podpowiedź znalazłam 3 różne w trzech wysokościach
Magic Fountain White Dark Bee, Galahad, Pure white. Te już zamówiłam, a mam chęć na jeszcze, żeby ożywić mój letni ogród

Dzisiaj

Słoneczny Ogród 12:12, 20 lis 2018

Do góry
Balea napisał(a)

Witam,

jaka to jest odmiana rozplenicy i rozchodnika?

Witaj
Rozplenica to Moudry, a rozchodnikowej nazwy nie znam, bo możliwe, że to rozchodnik poniemiecki...
Za drzwiami do ogrodu... 12:07, 20 lis 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Oj chcę, chcę...z takimi superowymi pomysłami chcę jeszcze bardziej... Takie nietuzinkowe przedmioty tworzą najlepszy klimacik. Nie mam niestety nikogo, kto wyzbywałby się takich perełek, nie ma też u nas żadnego takiego sklepu ze starymi meblami, wszędzie tylko kanciaste nowoczesne przedmioty, a to nie zawsze fajne...

Czasami te nowoczesne rzeczy też dadzą się przerobić,wystarczy jakiś dekor(można pewnie kupić tez przez inter., u mnie jest sklepik stacjonarny) ,farba,przecierka ...tak jak przerobiłam szafkę(możesz zobaczyć na str.69)albo drzwi( wprawdzie nie nowoczesne, ale zmieniły styl) U nas jest sporo sklepów ze starymi rzeczami,za to mało szkółek z nowymi roślinami
Motyw trochę liściasty może usprawiedliwi zdjęcia nie ogrodowe

Ogród z koniczynką 11:38, 20 lis 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Dosadziłam bukszpany i trawki- kostrzewę siną...

moj trawnik, po wertykulacji dostał ziemię z kompostownika... i zamienił się w brzydkie kaczątko...

Fajne berberysy posadzilas. I mi takie się marzą.
Trawniczek
Wzorowo zrobiony.
Mój będzie remont przechodził na wiosnę już. A drugi będzie siany na wiosnę też.
Pozdrowki zistawiam
Przedziwny Ogród 11:38, 20 lis 2018

Do góry

Przedziwny Ogród 11:37, 20 lis 2018

Do góry

Ogród w remoncie 11:05, 20 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Obiecałam cisy
Te już na docelowych miejscach (chyba)

Reszta na razie czeka na wiosnę

Ooo sporo tych cisów masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies