Miskant KF super. Podoba mi się jego pióropusz. Chciałam kupić, ale za dużo miałam sadzenia. Zakup odłożyłam na przyszły rok
Iwonka czy on szybko nabiera masy?
Mariken świeci na rabacie. Oby jak najdłużej przymrozek nie chwycił to będzie taki ładny. Za magnolią czeka do wsadzenia miskant Gracillimus. Wiem, że nie ma zbyt dużo miejsca i pewnie za 2 lata już go trzeba będzie dzielić ale aż się prosiło to miejsce o trawę wysoką.
Kulki ledwo widoczne w stipie
Miskant Kleine Fontanne
Artemis ma pełno pąków. Zaczyna ponowne kwitnienie
Te miskanty są zagadką. Miały być Gracilimusami. Kupowane w Albamar.
Gracilimusy od Polinki mają zupełnie inne wybarwienie i nie kwitną.
Ha, ha
Jolu, , nawet nie myślałam, że on pojedzie po róże. Na kartce to mu napisałam: Miskant Morning Light.
Róże miały być dla Ani,
ale o tym luźno rozmawialiśmy, a do szkółki mieliśmy razem jechać. Ostatecznie za 6 róż i Clematisa zwróciłam mu 30 zł. Bo tyle mu brakowało na coś tam I nawet nie powiedział, ze umówił się z panem (zadzwonił do szkółki, zanim przyszłam z pracy), ze mam róże zadołować i za tydzień wymienimy. Dopiero, jak posadziłam, mi to powiedział. A ja, ze za późno
Jak twój też tak robi, to posyłaj Jolu, póki masz wolne rabaty
No i znowu pada, jakby dawno nie padało normalnie... wilgotno wszędzie, łącznie z nosami moich dzieci... robię herbatę z przepisu podawanego tutaj na O.
Pyszna, dziś zrobiłam dla siebie - stoi w dzbanku na podgrzewaczu i się nią raczę
Tymczasem w ogrodzie
Trzmielina świeci, pierwsza powoli gubi już listki.
Rabata przed domem IDEALNA! Dobrze, że zrezygnowałaś z żółtych traw. Miłorząb jesienią pięknie ją rozświetli, nawet w ciągu roku ma jaśniejsze liście. Kulki i stożki świetnie rozmieszczone i takie piękne Jeszcze jak miskant wyrośnie i nada tej swojej lekkości... Kolejna rabata u Ciebie na którą można się gapić i gapić
A tutaj wylądowały molinie Karl Foerster (o ile dobrze pamiętam odmianę ). Zmniejszyłem populację turzycy palmowej - cudem ją wydarłem - korzenie miała jak miskant...
Patrzę na to zdjęcie powyżej i jeśli nie widzicie trzech traw o wysokości 1,8m to w sumie dobrze - nie jestem sam Ale żeby nie być taką wredotą - zbliżenie
A na miejscu molinii trzcinnik - wyszedł z dziwnie małą bryłą korzeniową... Ale w sumie i tak jest suchy jak siano, więc co tam
Dziś poszalałam bo w Leroy wszystkie liściaste -50% kupiłam trawy carex everest jakąś brązową i miskant po 5 zł i 7 zł duże sadzonki, piwonię drzewiastą, laurowiśnie duża za 22 zł, powojnik całolistny 'Bluish Violet' z 9 zł poszalałam jak ktoś ma miejsce na nasadzenia to można poszaleć stożki bukszpanów z 49 zł na połowę. Jest naprawdę duży wybór nawet hortki pink annabel i magnolie rh dużo by wymienać
Dziękuję za odwiedziny u mnie szczerze powiem z różami obrodziło cudownie szczególnie w czerwcu i lipcu
Dziś poszalałam bo w Leroy wszystkie liściaste -50% kupiłam trawy carex everest jakąś brązową i miskant po 5 zł i 7 zł duże sadzonki, piwonię drzewiastą, laurowiśnie duża za 22 zł, powojnik całolistny 'Bluish Violet' z 9 zł poszalałam
Podzielony na wiosnę miskant gigantus pokazał swoje kłosy
myślałam że będzie chorował
za rok zwiększy masę i będzie już świetnie wyglądał powiewając zza hortensji i graba
Po ostatnich deszczach moje surfinie wyglądały okropnie. Musiałam ją usunąć. W jej miejsce wsadziłam chryzantemy, kapustę ozdobną i żurawki. Miskant Zerbinus została dopełnia kompozycji.
Wspierał mnie w tym mój pomagier.
Kasiu to Miskant sinensis "afryka", mam kupiony miskant chinski "Ghana", ale bardzo mizerny jest na rozsadniku chyba bede go musiala wziac do domu zeby zime przetrwal.
Kasiu pewnie to tylko taka nazwa Afryka, Ghana. Bo czerwona w naszym klimacie daleko jej do czerwonosci, bo albo nie ma pogody albo przyjdzie mroz i wszystkie rowno wygladaja czyli szare.