Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedogródek pod dębem 20:49, 31 sie 2018

Do góry
Dzisiaj napstrykałem zdjęć mojej łączce.
Już nie jest tak ładna jak na początku ale wciąż atrakcyjna

Cynie są wyjątkowo wysokie
Nowocześnie z różAnką :D 20:45, 31 sie 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
nie wiem jakim narzedziem ty plewisz ....bo ja teraz majac ta kore uzyam tego (innej firmy ale taki typ widełek)

https://www.narzedziak24.pl/tg-widelki-ogrodnicze.html

u mne glina takimi widełki normalnie nic w niej nie zrobisz ...tylko je mozesz złamac ...jak jest ziemia zabita i porosnieta chwastem ...bez motyczki ani rusz ...a jak mam ta kore to one wchodza jak masełko

mam jeszcze kawałek rabaty w przeróbce ze 2-3m2 (bede o odchwaszczac chyba z godzine jak nie lepiej mi zejdzie przy tym ...koronkowa robota)

tak wyglada róznica ..całośc była plewiona z mc temu ...tam gdzie wykorowane jest nadal super ...a tu gdzie jeszcze nie zrobiłam bo upał panuje sajgon

Foto wykasuje tylko szturchnij jak zobczysz

nikt takich rzeczy nie pokazuje na forum ...bo sie przyjeło ze wstyd tak miec ....nie wiem dlaczego ....bo jak nie masz gestych nasadzeń w pierwszych latach na rabatch to sie idzie zajechac ...bo po kazdym deszczu ...plankton sie pojawia ...w całym ogodzie równoczesnie! ...i nie jest się wstnie całego ogrodu odplewic w 1 czy 7 dni ...bo przeciez masz jeszcze inne zycie.
wszystko idzie super jak chwast jest z tych wieloletnich lebioda mlecz oset pokrzywa ...ale zazwyczaj rosnie taki smyr dołem ...i wybranie tego zajmuje duzo czasu i trzeba szukac rozwiazań które ci ogranicza "roboty głupiego"

no właśnie nie mam nic do plewienia, powinnam kupić. Po prostu łapkami rwe
Ja chyba pogodzilam się z tym że w całym ogrodzie naraz nie będę mieć idealnie..Chyba dopiero jak dzieci przestaną mi absorbowac każda minute mam średnio pół godziny dziennie na ogród bo teraz o 20 ciemno i komary tną. Ale nie mam zamiaru z tego powodu pielic każdego chwascika do fotki choć wiem że są tu tacy
...uDany ogród 20:35, 31 sie 2018

Do góry
Trawy rządzą

W ogródku emerytki 20:27, 31 sie 2018

Do góry
cd

na dziś tyle, napiszcie, czy dobrze posadziłam, czekam na opinie i podpowiedzi.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:24, 31 sie 2018

Do góry
Kolejna porcja obornika od koników zwieziona. Podczas ładowania

A tu producenci

Jeśli ktoś właśnie je kolację z góry przepraszam
W ogródku emerytki 20:23, 31 sie 2018

Do góry
cd
przesadzony zawciągowiec i eriofil

...uDany ogród 20:22, 31 sie 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudne czerwienie Danusiu zapraszam Ciędo mnie na film z naszej doliny, link u mnie

Sylwuś cieszę się na tą jesień, mam dość skwaru i czekam na deszczowe dni. Byłam z M w lesie wczoraj, susza okropna nawet muchomora nie ma...
Już lecę!

...uDany ogród 20:20, 31 sie 2018

Do góry

W ogródku emerytki 20:18, 31 sie 2018

Do góry
cd.
1 ta rozplenica dała znać, że chce tu rosnąć i przytuliła się do rozchodnika
2 od dołu zawciąg przesadzony, zakochana rozplenica, fioletowe pysznogłówki i miskant
3 drugi miskant

tu wsadzone czerwone pysznogłówki, do towarzystwa mają białe margerytki

...uDany ogród 20:17, 31 sie 2018

Do góry
W ogrodzie zaczyna się czas pt. czerwone korale

...uDany ogród 20:09, 31 sie 2018

Do góry
Fuksja napisał(a)
Widły zawsze się przydadzą..hehe
Trzymam kciuki, nie daj się i wykorzystaj wszystkie możliwości.

Aniu też tak sądzę

Dziękuję i myślę, zobaczymy co się uda wyczarować

...uDany ogród 20:07, 31 sie 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Danusiu, współczuję Ci tej przepychanki z urzędem. Nie rozumiem, co komu po podkładaniu kłód pod nogi.
Życzę Ci, żebyś wreszcie trafiła na życzliwego człowieka i żeby udało Ci się spełnić Twoje marzenie

Ewuniu niestety czekamy już czwarty rok i nic...
Na te decyzje nie ma wpływu konkretny urzędnik, moje miasto chciało ludziom ułatwić i przekwalifikowują całe dzielnice na raz i tym sposobem utknęli. Jedni chcą inni wcale i wiecznie są jakieś uwagi i skargi. Przed nami była dzielnica, którą teraz trzeci raz wykładają, bo stale coś się ludziom nie podoba. Za każdym razem procedura zaczyna się od nowa...miało być zrobione 3 lata temu i potem my, ale po takich uwagach procedura zaczyna się od nowa, a ja czekam dalej

Blaski i cienie nowego życia 20:06, 31 sie 2018

Do góry
2017

2018

Moja działka na Dębowym Lesie 20:05, 31 sie 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Rozchodnika "Orienatl dancer" też zamówiłem, przyjdą w przyszłym tygodniu.

Niby lato, wciąż trawa.Ale czuć już i w powietrzu i na plecach wieczorami, czy rankiem powiewy jesieni.
Jak trudno się oswoić z mijającym latem, mijającym gorącem, mijającymi kolorami w ogrodzie.
Ale cóż taki mamy cykl, taki klimat i mus do tego się przyzwyczaić.

Rozchodniki posadzone.Mam nadzieję ,że przeżyją zimę .
Coś jeszcze zamawiałeś Grzesiu ??
Ja już robię stop na ten rok

Liliowiec wciąż sobie kwitnie.A to udało mi się kwitnienie

Jeżówka green Jewel

jeżówka Butterfly Kisses już blednie
Blaski i cienie nowego życia 20:04, 31 sie 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Masz piękne kule
Pieknie kwitnie edenka. I widzę że masz brunerę Też mi się marzyła od zawsze. Mam ochotę pojechać jutro do Kaniowa, bo mnie ręka swędzi

A ćmy? Ja też nie przeżywam, ale muszę walczyć, bo są w bukszpanach. Tylko nie wiem, czy walka okaże się skuteczna. Nie mam ich wiele, więc bez bólu pogodzę się z ich stratą. Ale skoro ćmy są tak żarłoczne, to przy braku bukszpanów mogą przenieść się na inne krzewy i zmiotą pół ogródka jak szarańcza? Żart oczywiście.

Teraz robilam przegląd po przedwczorajszym oprysku. Nie widać żywych gąsiennic.
Najwięcej ucierpiały bukszpany aureowariegata. Patrząc z góry nie podejrzewałabym, że mają gości. Największe siedlisko jest w dolnej cześci kuli.

Trochę historii jak było

2013

2015

W ogródku emerytki 20:04, 31 sie 2018

Do góry
Sadziłam dzisiaj kupione rośliny, jeszcze nie wszystkie znalazły swoje miejsce.
Na pierwszym zdjęciu jeszcze nie posadzona rozplenica, to przymiarka
Małymi krokami-Ogród Wioli 19:56, 31 sie 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Wiola, moje wyglądają tak - daj znać to potem usunę zdjęcia.

Wbite w ziemię sięgają mi mniej więcej do kolan ale bywają o różnych wysokościach. Ostatnio widziałam chyba w Obi komplet 3 sztuk.

Dzięki Kasiu,a fotki nie musisz usuwać
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:49, 31 sie 2018

Do góry
Anitka napisał(a)
I na zakończenie wakacji kilka obrazków dla wszystkich, których pociechy do szkół wracają. Dobrze, że w tym roku 1 września wypada w sobotę. Wakacje będą dłuższe
Sezon ogrodowy na szczęście jeszcze się nie kończy.

Podobają mi siłę takie klimaty. Pasują do twojego ogrodu.
Za ogrodami japońskimi nie przepadam, bo zwykle mało w nich zieleni nie wspominając o kwiatach. Jednak zakątek z wodospadami sprawia bardzo przyjemne wrażenie.
Co do wakacji to wydaje mi się, że już w tamtym tygodniu skończył się wakacyjny luz.
Na szczęście ogrodem możemy się jeszcze cieszyć, choć ja już jedynie w weekendy.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:42, 31 sie 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Mireczko dla Ciebie Twoja hortka pod specjalnym nadzorem .kwiaty już usunęłam żeby się wzmocniła Dzięki

Halinko nie pamiętam jaką Ci wysłałam ale to nie jest ta co przebarwia się na czerwono jesienią. Te kwiaty nie są podobne nawet do tej jasno różowej, bardziej przypominają Pink Anabel. Może pomyliłaś sadzonki z innymi?

Zobacz jaka jest ta przebarwiająca się

a to jest ta jasna

Ogród zapracowanej mamuśki 19:21, 31 sie 2018

Do góry
Pozostałe czekają w poczekalni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies