Jeszcze jesieni nie mam, bo nasadzenia przedwiosenne muszę zrobić, czyli w przesadzanki, odmładzanki, podziały bylin na nowe miejscówki czekają, rabaty muszę wyplewić i podosadzać braki, kanciki porobić i trawniki kosić....
Śliczna ta śmietankowa dalia, za dwa lata dopiero da się podzielić, wcześniej nie ryzykowałabym by nie stracić zupełnie.
Nazwa wskazuje na ładną.
ten link już wykasowany.
Mówisz o pomarańczowej dalii co ma też Gabrysia to Bantling? średnia wysokość i mały kwiatek,ja ją mam też. czy taka sama jak Platinum. podobna do jeżówki.
Zazdroszczę wyjazdu to miałaś ucztę w oglądaniu.
Zdjęcia będą
wczoraj wieczorem takie zajęcie sobie znalazłam
tu w trakcie
i tu po
ponowię pytanie i wkleję dokładniejsze zdjęcie. W jednym z poidełek, które stoi bezpośrednio na ziemi znalazłam coś takiego. Co to może być?
jakby jakieś jajka, ale czego?
Ślimaków chyba nie. Żab? Pojęcia nie mam
i jeszcze taki okaz. Przytargałam jeszcze taką fajową, wyrzuconą przez morze dechę, ale chyba jeszcze jeździ w bagażniku . Ot wakacyjne pamiątki
ten powojnik (Rogucci)jak dla mnie jest mistrzem świata. Kwitnie non stop
ta pokręcona leszczyna z roku na rok ma więcej orzeszków
Po sporej przerwie odwiedziłam znów działkę. Susza okropna, jak te rośliny dają radę trudno określić, ale jakoś się trzymają, choć ich wygląd biedny.
Trochę fotek.
Zaskoczył mnie niebieski rozwar, bo szykuje się do ponownego kwitnienia, natomiast po białym pozostały owocostany, które powinnam usunąć, aby nie osłabiać rośliny.
Dziękuję Aniu Cynie i dalie sadzę zawsze z myślą, że zastąpią przerwy w kwitnieniu róż. Myślę że ten pomysł będę często powielać Trawy są świetnym wypełniaczem. W następnym roku dołączy starzec. Podoba mi się jego siwy kolor wśród kwiatów
Pozdrawiam
W tym roku mierzyłam i odległosc od trawnika do płotu miałam 4,5m, kancikując linię brzegową zabrałam jeszcze ze 30cm, to tak prawie 5 metrów może być.
Od drzew( równo hortensje) do płotu mam 3m.
Tu widac spory odstęp, który jest potrzebny, żeby tuje nie gubiły igiełek.