Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Pszczelarnia 19:10, 01 kwi 2014

Do góry
A tu nadal cisza... A bzyka na innych wątkach. A ja oczy wypatruję za użytecznoscią publiczną....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:54, 01 kwi 2014

Do góry
I jak żyć gdzie miłosierdzie... Jedzen dzień zaległości i już Twego wątku nie ogarniam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:42, 01 kwi 2014

Do góry

ana_art napisał(a)
ale kopane... więc o tej porze niezbyt pewne....

Idealny moment na kopane zimozielone, już teź powinno być widać czy mają nabrzmiałe pączki młodych przyrostów

Ps już wiem te cisy to prima apriliś....
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:39, 01 kwi 2014

Do góry
Cmokam Mikołajka cieszę się z Wami!!!

Kulki nie zazdraszczam aby pięknie rosła
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:06, 01 kwi 2014

Do góry
Uff dobrze, że masz plan naprawczy to szybko nadrobiłam zaległości. Jakieś fotki dzisiaj będą?
Ogród u stóp klasztoru 07:04, 01 kwi 2014

Do góry
Alinko ja czekam na zniewalający widok kwitnącej pergoli
Piszesz gwiazdnica.... Hm własnie to w sobotę pieliłam.... Jest równieź w kostce granitowej...
Keukenhof Holandia 07:00, 01 kwi 2014

Do góry
Zapach hicyntów chyba zwala z nóg
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 06:58, 01 kwi 2014

Do góry
Gabi jeszcze jakieś rewolucje planujesz?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 06:56, 01 kwi 2014

Do góry
Pomachaj nam tylko od czasu do czasu skrzydełkiem abyśmy wiedzialy, że jesteś

Buziaki przesyłam
ogrodoweimpresjejolki 06:51, 01 kwi 2014

Do góry
Jolu maty uporządkowały ogród, będzie Pani z nich zadowolona
Mają tylko jedno ale ...po 2-3 sezonach płowieją nierównomiernie i wyglądają jakby się złuszczyły. Dlatego u mnie są w tych miejscach, gdzie żywopłot grabowy lub z pęcherznicy jest jeszcze niski, docelowo znikną z moich płotów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 01 kwi 2014

Do góry
Margaret mam w jednym miejscu liliowce bez jakiejkolwiek obwódki w nogach, gdyż są rozłozyste i nic by przed nimi nie urosło, ich liście sięgają do ziemi. Jakoś ten widok mnie nie męczy od dwóch lat
W innym miejscu gdzie mam wysokie liliowce o bardziej pionowym pokroju mam z jedn strony liliowce miniaturowe stella d'oro a w drugim bergenie
Początki w Kruklandii 01:32, 01 kwi 2014

Do góry
Juzia móje ambowce to wąska odmiana slender silhouette. Mam za mały ogród na wielkie drzewa...
Miejsko & sielsko 23:53, 31 mar 2014

Do góry
Wpadlam obejrzeć barierkę super!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:48, 31 mar 2014

Do góry
Ania koniecznie sorawdź ofertę Fluggera i Tikkurila. Altaxin jest po prostu całkiem biały - impregnat do drewna.... Ja i. Malkul mamy nim zronioną elwację w kolorze pinia
Znajomy polecił mi po prostu sadolin i V3
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:42, 31 mar 2014

Do góry
Anita nie ukrywamy, źe połowa forum cieszy sie z awarii przepompowni bo dzięki temu kolejna inspirująca rewolucja się nam szykuje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:39, 31 mar 2014

Do góry
Witam i z powodu póżnej pory macham zbiorowo.
Mimo calej masy przesympatycznych wpisów odniosę się tylko do pytań.

Kindzia. - moja yellow river wczoraj jeszcze nie pękała ale dzisiaj już zaczęla. Teraz nawóż, następna dawka za dwa miesiące.

Agnieszka B - florovit bez problemu moźesz dać do grabow, podlej je traz florowitem a gdy listki zrobią się ciemne możesz go równieź chlapnąc po liściach. Zanim liście nie dojrzeją nie stosuj nawożenia dolistnego tylko doglebowe. Matka chrzestna jest dumna z grabow i liczy na fotki gdy już będą w listkach

Hogata to wiśnia pissardi, niemal identyczna jest nigra. Opuchlaki to plaga pól uprawnych i plantacji truskawek...

Juzia G - pissardi nie są placzące, mają pokrój pionowy i koronę raczej kulista, rosną jeśli są niestrzyżone w duuuuże drzewa o ok 5 m koronie. Amanogawy kwitną na biało i mają pokrój fastigaty - sa wąskie (ok 1 -1,5 m) i strzeliste, Kanzan to takie odwrócone stoźki, wąskie w tali, bardzo szerokie w ramionach, chyba najwieksze z rosnących wisni ozdobnych w naszych ogrodach, kiku-shidare to pendule, placzące ale maja wg mnie najpiękniejsze kwiaty. Teraz kolekcja wzbogaciła sie o miniturową koju no mai

Nocole - wyjątkowo żle wpasowalam bukszpana w otoczenie i myślę co z tym fantem zrobić......

Mała Mi - zgnitając w sobotni poranek opuchlaki dokładnie tak samo pomyslalam... Przyciągają je żurawki i odwracają uwage od innych roślin...

Irenko - moje żurawki spod iglicy w opłakanym stanie ale chyba najszybciej leczone, najgorsze od K.

Kondzio ja mam ambrowca, ktory będzie przede wszystkim wąski - to odmiana slender sihouette (chyba cos pomieszalam w nazwie) . Moje trzy ambrowce mają się połaczyć w zwartą wąską sciane.... Na pewno im pomoge strzygąc je..... Zwykly ambrowiec to wielgachne drzewo , za duze do mojego malego ogrodu

Loosiu - nie szczepilam brzóz - nie wiem jak sie za to zabrac....

Kasiu. - napisalam Kondziowi - ja mam własnie mniejszą odmiane. Najmniejsza chyba gum ball, piszę chyba bo tylko u Enya o nim czytałam, nigdy na oczy nie widzialam....

Nicole - wpisz w wyszykiwarkę nazwę Larvaren lub Nemasys (sa dwa rodzaje)
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:27, 31 mar 2014

Do góry
Poduszki na skalniaczku już szykują się do startu. Jak zakwitną, to dopiero będą achy i ochy.

Miłego spotkania Irenko życzę.
Buziaki

było wspaniale

Irenko pieknie z prostymi liniami Ja też cisy sadziłam, ale tylko 10 szt, u Ciebie las cisów Macham

Jakby skarbonka nie była pusta, może byłyby gęściej posadzone, ale urosną i tobie i mnie

Czy dzisiaj imprezujesz z gościem?

tak było, nawet fotki są

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:52, 30 mar 2014

Do góry
Nie mam doświadczeń z jarzębiną.
Domek bym ciut rozbieliła.
Czy malowałaś bo oleju w takim kolorze do tarasu szukam - srebrzysto-szarego
Ogród w Alei Lipowej... 22:49, 30 mar 2014

Do góry
Justi co się ciekawego dzieje w ogrodzie? Coś zmieniasz?
Co z tym ogródeczkiem począć 22:47, 30 mar 2014

Do góry
I napiszę jeszcze raz u Ciebie, masz juz zakaz nawożenia do końca maja!!! Bo spalisz rosliny. Mam nadzieję, że mocno wszystko po nawozeniu podlałaś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies