Witam i z powodu póżnej pory macham zbiorowo.
Mimo calej masy przesympatycznych wpisów odniosę się tylko do pytań.
Kindzia. - moja yellow river wczoraj jeszcze nie pękała ale dzisiaj już zaczęla. Teraz nawóż, następna dawka za dwa miesiące.
Agnieszka B - florovit bez problemu moźesz dać do grabow, podlej je traz florowitem a gdy listki zrobią się ciemne możesz go równieź chlapnąc po liściach. Zanim liście nie dojrzeją nie stosuj nawożenia dolistnego tylko doglebowe. Matka chrzestna jest dumna z grabow i liczy na fotki gdy już będą w listkach
Hogata to wiśnia pissardi, niemal identyczna jest nigra. Opuchlaki to plaga pól uprawnych i plantacji truskawek...
Juzia G - pissardi nie są placzące, mają pokrój pionowy i koronę raczej kulista, rosną jeśli są niestrzyżone w duuuuże drzewa o ok 5 m koronie. Amanogawy kwitną na biało i mają pokrój fastigaty - sa wąskie (ok 1 -1,5 m) i strzeliste, Kanzan to takie odwrócone stoźki, wąskie w tali, bardzo szerokie w ramionach, chyba najwieksze z rosnących wisni ozdobnych w naszych ogrodach, kiku-shidare to pendule, placzące ale maja wg mnie najpiękniejsze kwiaty. Teraz kolekcja wzbogaciła sie o miniturową koju no mai
Nocole - wyjątkowo żle wpasowalam bukszpana w otoczenie i myślę co z tym fantem zrobić......
Mała Mi - zgnitając w sobotni poranek opuchlaki dokładnie tak samo pomyslalam... Przyciągają je żurawki i odwracają uwage od innych roślin...
Irenko - moje żurawki spod iglicy w opłakanym stanie ale chyba najszybciej leczone, najgorsze od K.
Kondzio ja mam ambrowca, ktory będzie przede wszystkim wąski - to odmiana slender sihouette (chyba cos pomieszalam w nazwie) . Moje trzy ambrowce mają się połaczyć w zwartą wąską sciane.... Na pewno im pomoge strzygąc je..... Zwykly ambrowiec to wielgachne drzewo , za duze do mojego malego ogrodu
Loosiu - nie szczepilam brzóz - nie wiem jak sie za to zabrac....
Kasiu. - napisalam Kondziowi - ja mam własnie mniejszą odmiane. Najmniejsza chyba gum ball, piszę chyba bo tylko u Enya o nim czytałam, nigdy na oczy nie widzialam....
Nicole - wpisz w wyszykiwarkę nazwę Larvaren lub Nemasys (sa dwa rodzaje)