Ale piękny!!! No takie cudo to bym bardzo chciała u siebie Piszesz, że maz je 4 lata, a jak duże kupowałaś?
Oj coś mi się wydaje, że masz ładniejszy ogród niż piszesz
Ten red baron jest w półcieniu może dlatego wolniej rośnie, w innym miejscu jest w słońcu i jest trochę wyższy.
Klony Golden Globe bardzo mi się podobają, mają piękny kolor liści zarówno w lecie jak i jesienią. Orientujesz się jak szeroko rośnie korona? Jakie one są wysokie?
Wielkie dzięki za porównanie tych kulistych drzew, bardzo mi to rozjaśniło wybór. Nie mam żadnego drzewa z kulistą koroną w ogrodzie i bardzo chiałabym w końcu jakieś mieć
Nowe rabaty to świetna okazja do zrealizowania tego marzenia
Co do green pillara on prebarwia się wielokolorowo ale idzie późno jesienią w pomarańcz a potem jasny brąz, czerwony tez jest przez jakiś czas ale jednak ostatecznie pomarańczowy.
ale jesteś zdolniacha A ciekawe czy można zaszczepić jabłka na śliwie??? albo czereśnie na śliwie?
Gosiu przepięknie masz o tej porze roku, Twoje bukszpany słynne na całe ogrodowisko
A ciekawe czy jak ćma bukszpanowa zje wszystkie listki to one już nie odbiją? Moje po przycięciu odbiły to może i po ćmie odbiją?
Polubiłam tę jesień. Nigdy nie myślałam, że tak pomyślę czy napiszę. Do tego trzeba dojrzeć, albo się po prostu trochę zestarzeć Mieszkam w pięknym miejscu, bo blisko lasu. Właściwie każde zdjęcie mojego ogrodu jest przez to ładniejsze, przez tzw. krajobraz zapożyczony Drzewa są jeszcze tak pięknie przebarwione. Cudo.
A u mnie w ogrodzie? A u mnie nadal bałagan, co prawda odkurzyłam kosiarką 4 worki ugniecionych liści. Ale to było tydzień temu, a dziś ogród wygląda dokładnie tak samo... Jutro musimy z całą rodzinką wziąć się za to koniecznie. Na szczęcie dzieciaki lubią grabić i pomagać. A później planuję zaciągnąć wszystkich na grzyby, może plan się uda.
Widok na mój listopadowy ogród jest jeszcze całkiem kolorowy. Właściwie to nie pamiętam, żeby było kiedykolwiek w listopadzie tyle kolorów.
Ten żółty był rok później sadzony niz ta kepka rd barona na aktualnym zdjęciu ale sadzonki żółtego były bardzo wysokie, zobacz, równo rok temu
X 2017:
Red baron u mnie nie rośnie jakoś wysoko.
Oto czesc ktora chce obsadzic na wiosne (ta na pomaranczowo) i lista roslin ktore bym tam widziala. Jedna kratka to 50cm na 50cm. Roslinki podswietlone na zolto juz mam.
Zupelnie nie mam pojecia jak to posadzic...