Tutaj należałoby posypać trawnik żyzną ziemią (nie torfem) i przegrabić oraz dosiać nasiona. Podlewać. Ja bym teraz dała nawóz do trawników normalny ostatni raz. A pod koniec września jesienny.
Anulka, pięknie Ja mam jednego gracka i też kwitnie.
A możesz pokazać hortki na nóżkach z dalszej i bliższej perspektywy? Jak dobrze pamiętam, sama je wyprowadzałaś
No to super wiadomość z samego rana w takim razie polubimy się bardzo z tym panem/panią Oby był tak żarłoczny jak te towarzystwo ze zdjęcia poniżej już nie wyrabiam z kupowaniem słonecznika
ten drugi wydaje się lepszy. Trawy możesz przy pniu po dwie posadzić i Bronsita nie takim ciurkiem i rządkiem, bo to niedobrze wygląda. Ale ogólnie super jak na amatora. Gratulacje.
Pomiędzy hortensjami nie sadź jałowca, bo hortensje go zabiją i spowodują że nie będzie rósł. Cień itd, zagęszczenie.
W tym właśnie miejscu posadź katalpę.
Z turzycą Bronsita ładnie się komponują niskie rozchodniki o ciemnofioletowych listkach.
Bronsita jest niższa od Carex buchananii, do tego z kolei pasują jeżówki np. 'Delicious Candy'. Wtedy nie dawaj czerwonych jeżówek przy perowskii, w oggóle nie pasują do perowskii.Do perowski pasuje Aster x frikartii 'Monch' - inny odcień niebieskiego albo Salvia nemorosa 'Caradonna'- ciemniejsza.
Byłam w pracy... piszę że służbowo..a jechałam autem po pętlach bieszczadzkich.. było pięknie..
Z drugiej strony 9 godzin siedziałam, wiec trudno siedzenie za kierownicą nazwać pracą... jak odpoczynek
I takie floksy dominują w Bieszczadach, całe łany w każdym ogrodzie... foto z mego ogrodu..