Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:50, 12 lis 2018

Do góry
I inne...

kosmosy

trójsklepka

lawenda

chryzantemy
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:45, 12 lis 2018

Do góry
Kwitnie jeszcze kilka róż

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:43, 12 lis 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Slicznie ujęłaś brzozy, bardzo ładne zdjęcia
Dzięki Jolu dziś był piękny zachód ale za późno pobiegłam po aparat i mało fotek z tej brzozy tez jestem zadowolona

Ogród Małej Mi 2017 18:41, 12 lis 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Tez walcze z fiołkami mimo że je lubię.

Też je lubię, tylko rosną wszędzie.. wszytko zagłuszą i wyprą.. a w kamykach przy oczku to już maskara.. i z tej okolicy to wszystkie wywalę..
Na razie uszczupliłam "łezkę. Różaneczniki dostaną światła trochę, a na łezce będzie luźniej. Wszytko się rozrosło za bardzo.. żal się pozbywać (szczególnie jak roleta zepsuta a okna wychodzą na sąsiadów, trochę to zasłaniało) ale innej opcji nie ma.

Zniszczyła setki cebul.. trudno

Na foto nie widać że lepiej, ale jest lepiej, niech tylko serby od sąsiadów urosną i zasłonią domy i zrobią tło.. jeszcze 3 lata i bezie dobrze
Powiększyłam wrzosowisko... kiedyś było spore, ale krzaki wyparły wrzosy. Teraz widać sama korę, ale urosną, o ile nie umarzną bo to nie pora na sadzenie
Jest na pewno przestronniej.. bez tego tłoku gdzie wszytko walczyło o przetrwanie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:41, 12 lis 2018

Do góry

Ogród Muszelki 18:35, 12 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
U mnie dzisiaj przed furtką wygląda tak... Liście, listki, listeczki

Pięknie Najładniejsze obrazy maluje przyroda.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:34, 12 lis 2018

Do góry
Dzisiejsze popołudnie o zachodzie

Ogród Małej Mi 2017 18:32, 12 lis 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

A ja właśnie tej jesieni tez wywalilam moje fijoly
Trochę szkoda bo na wiosnę ładne i całe lato tez...ale za bardzo się rozrastają i za duzo miejsca zajęły

A ja dziś pierwszy raz świadomie wywaliłam prezent.. i to od Ciebie, co prawda miał być chyba dla Reni, a wylądował u mnie,.. ale prezent to prezent..

Chciałam uładzić i ogarnąć, ale tak się to rozlazło.., że w nerwach wywaliłam wszytko.. i tak jeszcze zrobię z połową ogrodu..

Bylica i niedorobione bodziszki, siewki naparstnic i orlików.. wyleciały.. i posadziłam chochelkę Stripe It Rich. Jeszcze malutkie ale jak urosną będzie fajnie..tylko chłop będzie narzekał że wyłażą mu na trawnik I skróciłam róże, zostawiłam po najładniejszym pędzie z kwiatami.. do wiosny 3 metrowych batów bym nie strawiła za oknem. Resztę utną po przymrozkach. A raczej po zimie. bo ta pora roku to już nie przymrozki a mróz..

Ogród w remoncie 18:30, 12 lis 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Hortka pnąca dla Effki

Nie jest dobrze wyeksponowana bo ten płotek za niski

Piękna, rzeczywiście potężna, gdyby miała wyższą podporę pewnie by była już bardzo wysoka. Ile u Ciebie rośnie?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:29, 12 lis 2018

Do góry
W japońskim wyczyszczone oczko, zdemontowana pompa, wysprzątane liście, przemyte meble..
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:26, 12 lis 2018

Do góry
2 dni porządkowałam ogród. Ledwo żyje ale jest już wszystko przygotowane do zimy. I dobrze bo za chwilę szykuje sie budowa, czyli spełnianie marzeń cd
Wokół oczka wycięte floksy, w oczku zaś rośliny wodne.

Wszystkiego po trochu 18:13, 12 lis 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

Niesamowity ten duet irgi z berberysem w jesiennym wydaniu.
A hortka to już całkiem wymiata.

Niestety bardzo krótko tak pięknie wyglądają, już listki zaczynają opadać.
Migawki z ogródka 18:05, 12 lis 2018

Do góry
Ja walczyłam z jakimś okropnym i gęstym chwaściorem w różach, plewiłam 3 dni, przyjechałam na weekend a to dziadostwo znowu się wysiało...prawie się popłakałam...prysłam Chwastoksem. Z miesiąc był spokój, znowu to dziadostwo widzę w powijakach...mam nadzieję, że mróz to paskudztwo załatwi!

To jest to dziadostwo

Ogródkowe perypetie:) 18:00, 12 lis 2018

Do góry
Hej Calineczko, odłowiłam kolejne 3 rybki;-:
Ogród z łezką II 17:56, 12 lis 2018

Do góry
Róże przygotowane do kopcowania. Powiązane trawy.

Hortensje bez liści i zasuszonych kwiatów

i prezent od syna i synowej, zebrali pod Poznaniem wracając z wycieczki nad morzem. 4 kilo podgrzybków Właśnie suszarka je przerabia na suszone. I jeszcze zamroziłam na dwie zupy

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:50, 12 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
linię brzegową skryły suchodrzewy

Kaczor uśmiechnięty...widać, że mu tu dobrze, a jakżeby mogło być inaczej

Sylwia, podglądam na bieżąco jesień u Ciebie, dzisiaj cofnąłem się do fotek z maja...niesamowite jak zmienia się ogród w ciągu sezonu, każde jego oblicze ma w sobie coś niezwykłego, każde z nich skrywa coś co chciałoby się stale odkrywać, a jesień z zasłonką z lekkiej mgły, jest już wyjątkowo tajemnicza.

Pozdrawiam i czekam na dalsze fotorelacje
Ogród Muszelki 17:45, 12 lis 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
U mnie dzisiaj przed furtką wygląda tak... Liście, listki, listeczki

Ale masz widok przez furtkę cudny
Ogród z łezką II 17:31, 12 lis 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
A to dopiero rewolucja...alchymista nie ma... no jak to tak?

Kasiu...dojrzewałam do tego ze dwa lata. Żadne róże (no, może oprócz Candlelight) nie chciały tam normalnie rosnąć. Najpierw wywaliłam spod Alchymista My Girl i Acapella. Potem zabrałam stamtąd Red Leonardo da Vinci. Wszystkie chorowały na potęgę, Alchymist je ciągle zarażał plamistością i zabierał słońce. M wykorzystał moją chwilę większego wahania i...ciach!
Pustawo mi tam ciągle...

Są tam dwie nowe róże posadzone, jak podrosną, będzie lepiej. Przyzwyczaję się, nie żałuję.
Tu narazie jest ściernisko... 17:23, 12 lis 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Nie wiecie może co to za roślina? Rośnie u mnie w kącie sadu. Bardzo mi sie podobają jej owocki i chcę ją przesadzić na wiosnę na rabatę.

Basiu, wydaje mi się, że to może być pięknotka Ale w 100% pewien nie jestem
Tu narazie jest ściernisko... 17:08, 12 lis 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Nie wiecie może co to za roślina? Rośnie u mnie w kącie sadu. Bardzo mi sie podobają jej owocki i chcę ją przesadzić na wiosnę na rabatę.

Ja nie znam, ale bardzo jest efektowna. Wszystkie kwiatuszki o tej porze roku cieszą i z przyjemnością się je ogląda
Nawet hortensja zachwała niczym nie skażony kwiat?! Super!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies