Ewa dziękuję
nie kupiłam dużego .....kosztował 60 zł .....nie mam miejsca ,żeby pozwolić mu dużemu urosnąć .....ale to przebarwienie jesienne mnie urzekło
na wiosnę troszkę roszad na skalniaku będę robić -na pewno wszystkie hosty wylecą( brzydkie tu są ) -będzie więcej rozplenic ,rudbekii (porozsadzam własne ) kloniki ,iglaczki zostają ......zastanawiam się ,czy lawendy nie eksmitować .....tak ,żeby dominowały kolory -bordo,czerwienie ,pomarańcze i żółte
sesja Dissectum dla Ciebie narazie d....nie urywa ,bo listki pogubił
Sylwia dziękuję ....... od wczoraj już jesień barowa .....zimno ,pada -ale może i dobrze ,bo roślinki napiją się porządnie
a Moja Anglia ach i och ......jest niesamowita
ponuro mgliście i deszczowo
Kocham kamień, ma w sobie niesamowita elegancję... Wczoraj ekipa wbudowała mi krawężniki na nowy salon i przywiozła tone żwiru by było na czym podłogę montować (ma być drewniana).
A ja położyłam juz większą część kamienia (ma byc na wys 2,5m), w pn skończę
Oj to mnie zmartwiłeś.To takie kapryśne szachownice ?
Niskie są to wiem .
No cóż zobaczymy, czy chociaż , któraś mi zakwitnie .
Jak to sobota .W ogrodzie zawsze jest coś do zrobienia.
A na jesieni też dużo.
Jeszcze kilka prac mi zostało na jakiś dzień.Nie dałam już rady.
Fuksja wykopana , przycięta ,poszła do doniczki.
Kilka kiści winogronu zostawiłam i jeszcze sobie podjadam
Aniu,Dębolistną polecam.
Wcześniej od innych hortensji wypuszcza listki na wiosnę.Buduje szerokie duże krzaczki .I jesienią cuudnie się przebarwia.Poki nie ma przymrozków ma liście.
Potem już zlatują.A na bukietowych już sporo liści spada.ale może też tegoroczna susza do tego też się przyczynia.
Niczym jej nie okrywam na zimę.
Tylko w pierwszym roku kopczyk miała.Bo to była mala sadzonka z 15 cm.
To trochę bałam się jak takie maleństwo da radę.
Ona rośnie szybko i jest piękna
Jeżówka Secret Glow- jeszcze kwitnie
Dixie Belle też
Lemon Drop
Jeżówka Supreme Cantaloupe