Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród do odnowy 14:03, 24 wrz 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
No widzisz... a moja juz dogorywa a ta teraz taka ładna
Rododendrony posadzilas w końcu ?

Posadziłam, posadziłam ale pączków raczej mało mają

i pachnące

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:40, 24 wrz 2018

Do góry
Dziewczynki, jeszcze nie wrzuciłam fotek bez tuj, może niedokładnie to widać, to są te:

Tak teraz patrzę, że jednak osłaniały ogród trochę przed tym wielkim blokiem no ale paskudne były.
Wzgórze chaosu 12:58, 24 wrz 2018

Do góry
Temat może mało ogrodowy, ale tak się wkręciłam w malowanie, że po 18 latach zmieniłam kolor drzwi wejściowych Były ciemno brązowe, każdy wianek na nich powieszony był bardzo mało widoczny.

Nie zaszalałam z kolorem, wybrałam klasyczny biały, który stylem pasuje do całego domu a na dodatek bardzo rozjaśnia to północno-wschodnie wejście, gdzie jest wieczny cień. Zamówiłam jeszcze szerokie listwy, które dodatkowo stworzą fajną ramę do całości.
Teraz czas na jesienne dekoracje. Na szybko powiesiłam jakiś mały wianeczek, który miałam na strychu. Wkrótce zrobię coś większego i bardziej klimatycznego
Na pierwszym planie bukszpanowe kule, które jako pierwsze u mnie zostały zaatakowane przez ćmę. Szybka interwencja Mospilanem na szczęście pomogła.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:37, 24 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej.

Jesień to moja ulubiona pora roku.

Wiesz dobrze, że też żałuję

Wzgórze chaosu 12:27, 24 wrz 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Pergola moim skromnym zdaniem super wpasowała się w ogród szkoda,że róże nie chciały Ci tam rosnąć było by bardzo romantycznie z nimi altanka cudna moje marzenie, a do robienia na drutów się do Was nie przyłącze dla mnie to czarna magia

Paulinko taką miałam kiedyś różę na tej pergoli. Była wsadzona zaraz po zrobieniu konstrukcji, pięknie się rozrosła, była tam kilka lat. Nagle kiedyś w czerwcu zaczęła tracić liście i marnieć. Po zimie padła całkiem. Potem były 3 próby z innymi różami, nie rosły tam prawie wcale. Stąd moja frustracja i chęć zasadzenia czegoś innego.
Druty polecam, coraz mniej kojarzą się z babcinymi robótkami. Na FB jest fantastyczna grupa do której należę, dzierganie z nimi jest jak narkotyk

Małymi kroczkami do celu... 12:26, 24 wrz 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Pierwszy dzień jesieni! Eh żegnaj lato pomimo słońca strasznie u nas zimno i wietrzenie, ale nie ma się co dziwić w górach spadł już śnieg! Zostawiam widoczek i miłego dnia wszystkim życzę

Taki masz widok z ogrodu??? Bosz...zazdroszczę takiej bliskości gór!!!
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 12:25, 24 wrz 2018

Do góry
Zamowilam przez internet 30 kg

Wzgórze chaosu 12:17, 24 wrz 2018

Do góry
Agania napisał(a)

Iwonka efektownie dziergasz, kiedy skończysz, musisz nam zaprezentować tego ananasa

Śmieję się też, ale mam pojęcie jak to wciąga, relaksuje i wkręca...też trochę wyplatałam, teraz nie mam już dobrych oczu, szycie bardziej mnie wciągnęło, szyłam w latach technikum dla siebie po całych nocach na szablonach z Burdy

Ogród super rozświetlony...czyli stawiasz na zimozielone, winnik ma piękne niebieskie kuleczki jesienią

zdjęcie zrobiłam u Katki u niej rośnie szybko jak winobluszcz pięciolistkowy.

Altana dopieszczona, pamiętam jak zatrzymałyśmy się przy tych skrzynkach u Kapiasów, obraz na płótnie gigant, gdzie zdobyłaś takie cudo?

W ananasach już śmigam, mam jasnoniebieski i biały. Robię teraz czarny a w kolejce czeka beżowy. Pokochałam ten wzór, ten fason i cudowną bawełnę, praca z nią to sama przyjemność.
Podziwiam za szycie z szablonów, moja chrzestna jest krawcową, w czasach szkolnych maiłam mnóstwo rzeczy przez nią uszytych. Uwielbiam Burdy, nadal mają świetne projekty. Przeglądam czasami u cioci, mam maszynę, coś tam przeszyję, ale nie wyszłam poza uszycie spódnicy
Winnik wygląda jak winobluszcz, podobno czasami wolno rośnie, ja nie mam szczęścia do bujnych roślin. Postawię na bluszcz, pięknie zarósł mi okolice stawku, przesadzę trochę stamtąd do donic przy pergoli. Ale na wiosnę, teraz już trochę za późno...
Droga do spełnienia 12:17, 24 wrz 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

Piękna ta rabata!
Gratulaje Kami
Życie w wiejskim ogrodzie 12:11, 24 wrz 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Aleś mnie zrobił z tym kotem, myślałam, że żywy
Ogród na piasku i z wielkim murem 12:08, 24 wrz 2018

Do góry
Wyczerpałam archiwalia, następna sesja jak dojadę do Bolestraszyc, ..jeśli dojadę ..pogoda fatalna, wiatrzysko a w nocy deszcz, szkoda, bo na zwiedzanie Arboretum potrzebne słoneczko

A hibiskus w donicy na tarasie niestrudzony, kiedyś policzę ile kwiatów wydaje w sezonie
Ogród na piasku i z wielkim murem 12:04, 24 wrz 2018

Do góry

Begonia w donicy, dorodna, o atrakcyjnym kolorze, zastanawiam się jak ją przechować, aby przetrwała na przyszły rok?

Trzmielowy ogród 12:04, 24 wrz 2018

Do góry
jeszcze różyczka miniaturowa NN biała

taka była, dopóki nie wsadziłam jej do gruntu
Trzmielowy ogród 12:02, 24 wrz 2018

Do góry
Kwitnąca obecnie malwa

oraz przekwitająca świecznica "Brunette"

niezmiernie podobają mi się jej przebarwiające się liście

Na koniec niespodzianka, bazie wierzby "Iwa" zamiast w lutym pokazały się pod koniec września ...

i co ja mam z nią zrobić
Ogród na piasku i z wielkim murem 12:00, 24 wrz 2018

Do góry
Trochę poszerzony obraz

korci mnie aby na wiosnę zmienić kolor tych ram, ale nie wiem na jaki, czas na myślenie...

a tu spóźnialski rodo..też wybrał sobie czas na kwitnienie

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:57, 24 wrz 2018

Do góry

Trzmielowy ogród 11:56, 24 wrz 2018

Do góry
Cóż może tym razem zacznę od mojej trawy, ostnicy "Pony Tails" i zabawy jaką ma moja najmłodsza siostra....

ona zaplata...

a ja rozplątuję
Rozchodnik

i róża " Lemon Rokoko"

(jak widzicie na rabacie mały rozgardiasz... do opanowania w przyszłym roku... muszę przesadzić lawendę i zrobić coś z chwastami, nie ma ich wiele, ale są dokuczliwe )
Ogród na piasku i z wielkim murem 11:54, 24 wrz 2018

Do góry
Wszędzie jej pełno, ale o tej porze roku dobrze że jest bo wypelnia puste miejsca

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:51, 24 wrz 2018

Do góry
Trawki też żółkną, jesień , jesień

Lawendowy zawrót głowy 11:50, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Aniu wybaczam mu bo mi sklecil taki fajny domek pochwal go "))).i sesja Fidkowa dla Ciebie ♥

Widoczki ogrodowe piękne.
I jaki piękny domek dla owadów .
Wielkie brawa dla męża.
Chyba muszę do swojego się po uśmiechać więcej przez zimę ( bo teraz nie ma czasu ) i pokazać mi twój . To może mi coś podobnego zrobi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies