Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

paulina_ns 06:19, 11 paź 2018

Oj tak pogoda od kilku dni cudowna tylko ja coś natchnienie straciłam do prac w ogrodzie Też mi zostało jeszcze parę cebulek do posadzenia muszę dzisiaj się mocno zmotywować miłego dnia Gosiu
Margerytka40 06:39, 11 paź 2018

Już jestem ciekawa tej Twojej skarpy,na pewno będzie fajnie . Zamówiłam sobie złocień maruna ,sporo opuchlaków znalazłam przy ostatnim zdzieraniu darni i chyba trzeba będzie postarać się wypędzić to robactwo
Też mam niedoczas i nawet wolny koniec tygodnia sobie załatwiłam żeby ogrodowo wykorzystać tę piękną pogodę
Kasia_CS 12:27, 11 paź 2018

Ależ mi się u Ciebie podoba! w dodatku genialne zdjęcia Strzyżenie buksów i odwaga w formie godna podziwu.. mam już w obserwowanych i zaglądam, a chętnie się cofnę w wątku, żeby lepiej poznać Twoje zielone miejsce na ziemi

Kasia_CS 12:28, 11 paź 2018

Margerytka40 napisał(a)
sporo opuchlaków znalazłam przy ostatnim zdzieraniu darni i chyba trzeba będzie postarać się wypędzić to robactwo

Opuchlaki przu zdzieraniu darni? a to nie były pędraki chrząszczy?
Margerytka40 13:32, 11 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)

Opuchlaki przu zdzieraniu darni? a to nie były pędraki chrząszczy?

Oczywiście ,że pedraki
Dorota123 22:26, 15 paź 2018

Gosiu też lubię gęste nasadzenia, nie dajemy wtedy szans chwastom na wzrost. Nie rezygnuj z niczego, wszystko w życiu jest potrzebne. Ogród, czy skarpa nie może zawsze być na pierwszym planie. Ja z konieczności ciągle jestem w domu, więc i w ogródku staram się coś działać, nawet jeśli się do tego czasem zmuszam. Dla mnie ogródek to taka ogrodoterapia, mam być dużo na świeżym powietrzu i wskazany ruchomy tryb. Ogródek w całości mi to zapewnia, przysiady, skłony,skręty tułowia, wzmacnianie mięśni, toż to prawie siłownia
m_gocha 22:35, 15 paź 2018

paulina_ns napisał(a)
Oj tak pogoda od kilku dni cudowna tylko ja coś natchnienie straciłam do prac w ogrodzie Też mi zostało jeszcze parę cebulek do posadzenia muszę dzisiaj się mocno zmotywować miłego dnia Gosiu
Paulinko! Pogoda jak ze snów Oby trwała ta cudna słoneczna pogoda jak najdłużej. Szkoda tylko, że taka susza w ogrodzie.
Zostawiam Ci różyczkę - kwitnie jak zwariowana
m_gocha 22:54, 15 paź 2018

Margerytka40 napisał(a)
Już jestem ciekawa tej Twojej skarpy,na pewno będzie fajnie . Zamówiłam sobie złocień maruna ,sporo opuchlaków znalazłam przy ostatnim zdzieraniu darni i chyba trzeba będzie postarać się wypędzić to robactwo
Też mam niedoczas i nawet wolny koniec tygodnia sobie załatwiłam żeby ogrodowo wykorzystać tę piękną pogodę
Asia!Co do skarpy to... wciąż mam mieszane uczucia (raz wydaje mi się że jest OK a innym razem że.... chyba nie). Najpierw ustawiłam roślinki w rzędach (m.in. najwyżej miskanty ML, niżej bukietówki, potem rozchodniki...) ale jakoś mi zgrzytało z resztą ogrodu no to sadziłam bardziej nieregularnie. Chyba za gęsto... ale z drugiej strony lubię jak rośliny tak naturalnie przenikają się nawzajem... No cóż, zobaczymy jak to bedzie wyglądało w przyszłym roku - najwyżej będzie przesadzanie
Trochę się obawiam czy roślinki przeżyją to sadzenie bo skarpa jest w pełnym słońcu a od wielu dni upały jak w lecie
Najbardziej martwię się o przesadzane dość spore już miskanty ML

Niestety koniec tygodnia miałam wyjazdowy i aż zal mi było, że nie podziałałam nic ogrodowo... a do zrobienia trochę jeszcze jest

Zawilce te bardziej z cienia jeszcze ładnie kwitną...

m_gocha 23:28, 15 paź 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ależ mi się u Ciebie podoba! w dodatku genialne zdjęcia Strzyżenie buksów i odwaga w formie godna podziwu.. mam już w obserwowanych i zaglądam, a chętnie się cofnę w wątku, żeby lepiej poznać Twoje zielone miejsce na ziemi
Kasiu widzę, że u Ciebie plany zdecydowanie różane. Podobają mi się róże i uwielbiam ich zapach ale trochę zniechęca mnie ich kapryśność. Poza tym róże potrzebują przestrzeni a ja mam dość gęsto nasadzenia. W sumie mam 3 róże i chyba przy tym zostanę
Dyniowo...
m_gocha 23:37, 15 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Gosiu też lubię gęste nasadzenia, nie dajemy wtedy szans chwastom na wzrost. Nie rezygnuj z niczego, wszystko w życiu jest potrzebne. Ogród, czy skarpa nie może zawsze być na pierwszym planie. Ja z konieczności ciągle jestem w domu, więc i w ogródku staram się coś działać, nawet jeśli się do tego czasem zmuszam. Dla mnie ogródek to taka ogrodoterapia, mam być dużo na świeżym powietrzu i wskazany ruchomy tryb. Ogródek w całości mi to zapewnia, przysiady, skłony,skręty tułowia, wzmacnianie mięśni, toż to prawie siłownia
Dorotko zdecydowanie masz rację! Wiem o tym, że ogród powinien być tylko dodatkiem, który powinien nam sprawiać przyjemność, dawać wytchnienie... a nie być utrapieniem i wiecznym obowiązkiem... Mus jeszcze popracować aby tę teorię w pełni wcielić w praktykę

Marcinki zostawiam...