Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 10:45, 21 lip 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Jolanko! Dzięki
Już dzisiaj po południu wyszło słoneczko a i ja dzisiaj już zdecydowanie lepiej się czuję...

Skoro o hostach (a właściwie o ich kwiatkach) była mowa to kilka fotek z funkiami w roli głównej wrzucam

Sum and Substance

wciąż mnie zadziwia ta hosta wielkością liści
małe porównanie (zdjęcie z maja)

a tutaj z liściem typowej funkii (fotka aktualna)

Dużym jej plusem jest to, że zdecydowanie nie jest przysmakiem ślimaków

Hosta Gigant, ale mi się podoba inne hosty też zachwycające
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:45, 21 lip 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

już rozumiem

Ania no prawie

Między żwirowiskiem A skarpą jest szeroki pas zieleni. I tam jest oczyszczalnia, więc tak już zostanie. Raczej skarpy tam nie pociągniemy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:40, 21 lip 2018

Do góry
mira napisał(a)
Podglądam często po cichu a dziś głośno,
cudowne sielskie babciowanie, bajeczny kolorowy lipcowy pachnący ogród - taki spokój się wyczuwa u Ciebie w ogrodzie no i te wycieczki i relacje które uwielbiam.
Teraz już wiem że jesteś skarbnicą wiedzy o świętokrzyskim - jest wiele miejsc pieknych wartych odwiedzenia.

pozdrawiam
Cieszy mnie, że podoba Ci się mój ogród, przecież Ty widziałaś tyle piękniejszych ogrodów w Polsce i na świecie.Tym bardziej mi miło.
Zwiedzać bardzo lubię, ale mój stan zdrowia nie bardzo na to pozwala. Leczę się w Kielcach, a te miejsca są po drodze do domu. Zatrzymuję się tam, żeby odpocząć podczas jazdy. Chciałabym jeszcze tyle miejsc zobaczyć, ale mam z tym problem. Dobrze, że mam to moje ogrodniczkowanie, jest się czym zająć a wnuk zawsze u mnie mile widziany.

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:28, 21 lip 2018

Do góry
Mari napisał(a)
Piękny ogród
Dziękuję, fajnie że Ci się podoba u mnie. Zapraszam częściej.

Nowocześnie z różAnką :D 10:27, 21 lip 2018

Do góry
Nowocześnie z różAnką :D 10:24, 21 lip 2018

Do góry
Trawnik w końcu zielony
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:22, 21 lip 2018

Do góry
iwka napisał(a)

Ten łan rozchodnikow zainspirował mnie do nowej rabaty u Mamy masz coś przed nimi?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:11, 21 lip 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Od jakiegoś czasu walczyłam z rabata bonsajową. Testowałam różne wersje nasadzeń i wreszcie chyba osiągnęłam zadowalający mnie efekt (do usunięcia został jeszcze berberys ale muszę mu znaleźć miejscówkę). Jednak same trawki pod bonsajem to jest to!
Teraz tylko czekać aż ID zarosną całość. Niestety, po kilku przesadzankach nie będą kwitły chyba w tym roku mini hortki bombshell...

Co myślicie? Dobrze wyszło?

Dla mnie bomba!
Też muszę moje rabaty niektóre przerzedzic I zdecydować co zostawić bo zrobiły się z nich przechowalniki.
Reszta fotek też piękna, ale nie cytuję z oszczędności miejsca
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:05, 21 lip 2018

Do góry
Od jakiegoś czasu walczyłam z rabata bonsajową. Testowałam różne wersje nasadzeń i wreszcie chyba osiągnęłam zadowalający mnie efekt (do usunięcia został jeszcze berberys ale muszę mu znaleźć miejscówkę). Jednak same trawki pod bonsajem to jest to!
Teraz tylko czekać aż ID zarosną całość. Niestety, po kilku przesadzankach nie będą kwitły chyba w tym roku mini hortki bombshell...

Co myślicie? Dobrze wyszło?

A jak już wyszłam z aparatem to jeszcze parę ujęć:

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:59, 21 lip 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Jakie schodki? Chodzi Ci o te poziomy? Chyba jednak za dużo miejsca pomiędzy.

One będą pociagnięte "dookoła" dolnego poziomu i wyznaczą przestrzeń paleniskową na dole.
A cały dół będzie w płytach. Pod pergolą będzie stół, a blizej górki palenisko i dookoła jakieś fajne ławki.
Oczywiście cała górka w tych schodkach.

Inspo na ławki mam :

https://pin.it/rlmokoa6bxrmf7

już rozumiem

Moja działka na Dębowym Lesie 08:39, 21 lip 2018

Do góry
kerii napisał(a)
Tak sobie spaceruje po Twoim ogródku i zaczynam się zastanawiać czego Ty nie masz ) i to w ilościach hurtowych bo i lilie, liliowce, hosty, powojniki, jeżówki, hortensje, dalie .... i tak by wymieniać i wymieniać

Jolu, witaj!!
Oj jeszcze duzo roślin nie mam .Ale nie muszę wszystko mieć.
To o mam to mnie cieszy bardzo
ale i jest trochę tez większych czy mniejszych chciejstw
I takowe chyba zawsze u nas będą , prawda ??

Moja działka na Dębowym Lesie 08:31, 21 lip 2018

Do góry
greg66 napisał(a)

Fajne dziouchy jesteście
To musi byc bardzo fajne takie spotkanie w realu.

no pewnie, ze fajne.I to jeszcze jak
Wspaniałe są takie spotkania na żywo.Rozmowy ...ummmmm

Przerwa na kawę... 08:29, 21 lip 2018

Do góry
I hortki na miejscach docelowych. Silver Dollar w skrzyni (mam nadzieję, że przezimuje. Musiałam jej stelaż zrobić, coby wiatr na razie nie połamał. I Phantom na tyłach obok czapli. Tu rabata jeszcze będzie przerabiana bo jeżówki muszę wcisnąć

Reszta fotek wieczorem. Idę kopać póki pogoda pozwala.
Moja działka na Dębowym Lesie 08:24, 21 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aniu
Bylas pod Warszawa widze i ze nawiozlas roslin. Masz gdzie sadzic beda dobrze rosly.
Mnie tez chca raczyc roslinami mam gdzie sadzic, ale nie jestem w stanie juz tego obrabiac za duzo mam. Najpierw sucho teraz popadalo i chwasty gonia aby nadrobić panowanie. Jeszcze na dodatek mam duzo ciecia wczoraj duzo scielam, ale deszcz co chwile przegania.

Lubie to co mam i nic więcej jedynie roze mnie nie zniecheca.

Byłam Elu i w Warszawie i pod Warszawą. Czasu na wszystko nie tyle ile chcialoby się.Tak mam trochę nowych traw.większość, na razie będą zadołowane.I czekać na nowe miejsca.
I u mnie popadało.chwasty wszędzie rosną.U nie tez .
Przerwa na kawę... 08:17, 21 lip 2018

Do góry
Przegorzan banatyński Taplow Blue ma jeden kwiatek. Zdjęcia w necie są chyba podkolorowane. On jest niebiesko szary a nie taki błękitny na maksa. Tawuła Golden Princess zbiera się po cięciu. Lubię jej nowe przyrosty w czerwieni. Krwiściąg tępolistny wypuścił badylek. A myślałam,że nic z niego nie będzie takie marne kłącze dostałam.

Moja ulubienica knautia Thunder and light i cały kawał rabaty na jutro do zrobienia. Nie do końca mam na nią pomysł choć coś mi świta
Przerwa na kawę... 07:53, 21 lip 2018

Do góry
Trochę kwitnących -lilie kupione w L, jeszcze w doniczce. Jak one pachną cudnie -genialne!

Moje rozwary -bardzo je lubię. Mam 3 kolory - niebieski, biały i pastelowo różowy
Kalina - Viburnum 07:52, 21 lip 2018

Do góry
W moich kalinach Watanabe pojawiły się pionowe gałęzie rosnące od ziemi. Liście wyglądają na trochę większe niż reszta. Czy to normalne zjawisko? Czy to jakieś dzikie pędy, które trzeba wyciąć?
Ogrodowe szaleństwo ... 07:22, 21 lip 2018

Do góry
A to juz działania pana kreta

Ogrodowe szaleństwo ... 07:18, 21 lip 2018

Do góry

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:09, 21 lip 2018

Do góry
A w deszczowe dni Aga sobie dłubała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies