Cieszy mnie, że podoba Ci się mój ogród, przecież Ty widziałaś tyle piękniejszych ogrodów w Polsce i na świecie.Tym bardziej mi miło.
Zwiedzać bardzo lubię, ale mój stan zdrowia nie bardzo na to pozwala. Leczę się w Kielcach, a te miejsca są po drodze do domu. Zatrzymuję się tam, żeby odpocząć podczas jazdy. Chciałabym jeszcze tyle miejsc zobaczyć, ale mam z tym problem. Dobrze, że mam to moje ogrodniczkowanie, jest się czym zająć a wnuk zawsze u mnie mile widziany.
Dla mnie bomba!
Też muszę moje rabaty niektóre przerzedzic I zdecydować co zostawić bo zrobiły się z nich przechowalniki.
Reszta fotek też piękna, ale nie cytuję z oszczędności miejsca
Od jakiegoś czasu walczyłam z rabata bonsajową. Testowałam różne wersje nasadzeń i wreszcie chyba osiągnęłam zadowalający mnie efekt (do usunięcia został jeszcze berberys ale muszę mu znaleźć miejscówkę). Jednak same trawki pod bonsajem to jest to!
Teraz tylko czekać aż ID zarosną całość. Niestety, po kilku przesadzankach nie będą kwitły chyba w tym roku mini hortki bombshell...
Co myślicie? Dobrze wyszło?
A jak już wyszłam z aparatem to jeszcze parę ujęć:
Jolu, witaj!!
Oj jeszcze duzo roślin nie mam .Ale nie muszę wszystko mieć.
To o mam to mnie cieszy bardzo
ale i jest trochę tez większych czy mniejszych chciejstw
I takowe chyba zawsze u nas będą , prawda ??
I hortki na miejscach docelowych. Silver Dollar w skrzyni (mam nadzieję, że przezimuje. Musiałam jej stelaż zrobić, coby wiatr na razie nie połamał. I Phantom na tyłach obok czapli. Tu rabata jeszcze będzie przerabiana bo jeżówki muszę wcisnąć
Byłam Elu i w Warszawie i pod Warszawą. Czasu na wszystko nie tyle ile chcialoby się.Tak mam trochę nowych traw.większość, na razie będą zadołowane.I czekać na nowe miejsca.
I u mnie popadało.chwasty wszędzie rosną.U nie tez .
Przegorzan banatyński Taplow Blue ma jeden kwiatek. Zdjęcia w necie są chyba podkolorowane. On jest niebiesko szary a nie taki błękitny na maksa. Tawuła Golden Princess zbiera się po cięciu. Lubię jej nowe przyrosty w czerwieni. Krwiściąg tępolistny wypuścił badylek. A myślałam,że nic z niego nie będzie takie marne kłącze dostałam.
Moja ulubienica knautia Thunder and light i cały kawał rabaty na jutro do zrobienia. Nie do końca mam na nią pomysł choć coś mi świta
W moich kalinach Watanabe pojawiły się pionowe gałęzie rosnące od ziemi. Liście wyglądają na trochę większe niż reszta. Czy to normalne zjawisko? Czy to jakieś dzikie pędy, które trzeba wyciąć?