Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Brzozowadzie... 12:58, 24 paź 2018

Gardenarium napisał(a)
Jeszcze teraz mam te: zwię je mięsiste oprócz tej pojedynczej czarnej Dahlia 'Veronne's Obsidian'

To chyba niemożliwe, ale wiosną jakąś dalię posadzę.
Te mięsiste też fajne, nazwałabym - panny cielesne
Gardenarium 23:36, 24 paź 2018

"Panny cielesne" są warte posadzenia. Zachwycają. Kwiaty jak główki sałaty. Niesamowicie piękne.

Instagram Ogrodowiska
Brzozowadzie... 09:53, 25 paź 2018

Danusiu, a napisz proszę, w jakim towarzystwie one ładnie wyglądają? Czy one w takim lekko leśnym klimacie też się odnajdą? Mam na myśli tą obsydianową i kremowo - białą z ostatniego zestawienia. I ta obok obsydianowej też piękna. Co tak skromnie główkę zwiesiła
Rosa 10:49, 25 paź 2018

Gardenarium napisał(a)

No kocham driakiew japońską za to, że niestrudzenie kwitnie aż do mrozów i ma kwiaty takie urokliwe. Zastanawiam się czy za plecami nie dosadzić jej tej wyższej driakwi kaukaskiej a może przydałby się jakiś przerywnik? Może coś podpowiesz?
Danusiu, uważaj na nasienniki, bo sieje się bardzo obficie, na wiosnę miałam tyle siewek, że mogłabym obdarować pół O. Teraz astry i trawy grają pierwsze skrzypce na rabatach. Cudnie je skomponowałaś .
Gardenarium 16:52, 25 paź 2018

Driakiew mam np. z ciemnymi, niziutkimi floksami. W innym miejscu mam z Hakonechloa Áll Gold. A jeszcze gdzie indziej mam chyba z czarnym konwalnikiem

Instagram Ogrodowiska
viva 17:17, 25 paź 2018

Danusiu, zwiedziłam wirtualnie Twoją Anglię
Jestem zachwycona. Gratulacje za to co już jest A przecież to dopiero początek.

Choroba daliowa mnie nie dopadła ale jest kilka które chciałabym mieć. Tak trudne do zdobycia są te najciekawsze. Będę podziwiać u Ciebie

Danusiu, wyobrażam sobie jaka musi Cię ogarniać radość tworzenia
Zdrowia Wam życzę, bo zapał zawsze macie.
Może będzie mi dane kiedyś do Was zawitać.
Rumianka 19:51, 25 paź 2018

Dalie masz zjawiskowe...W naszym (mojej Mamy) ogrodzie zawsze rosły dalie przeróżnego kalibru...Skrzętnie były przechowywane w piwnicy z kolorowymi wstążeczkami, by wiosną wiedzieć, który jaki jest kolor...I chociaż bardzo podobają mi się, to ja niestety nie mam ani jednej...właśnie z powodu corocznego wykopywania ich jesienią i ponownego sadzenia wiosną...tak już mam...
m_gocha 23:46, 25 paź 2018

Danusiu! Pospacerowałam po Twoim nowym, cudnym angielskim ogrodzie
Kolejne cuuuuudne miejsce na ziemi tworzysz... ale najważniejsze, że jesteś szczęśliwa To szczęście bije z każdego Twojego postu Widać, że spełniasz swoje ogromne marzenie... Niech się spełnia
mira 23:59, 25 paź 2018

Gardenarium napisał(a)
Pogrzebię w korzeniach, jak jest etykietka to robię zdjęcie, nie wiem czy tam była, ale sprawdzę.

dużo masz jeszcze tych kolaży ?

naprawdę jak widzę to czuję jak serce wali
jak będziesz się nudzić zimą to może się pobawisz i wszystkie pompony w jeden kolaż wstawisz albo jakoś jeszcze inaczej - tymi obrazkami można się bawić - nie wiem czy są jakieś kwiaty które tak pięknie się prezentują - o kurcze chyba przesadziłam

ta druga z lewej to taka czy jakaś zawirusowana - ciekawa

pozdrawiam
Gardenarium 00:17, 26 paź 2018

Ta druga z lewej to anemonowa, pstrokata, nie zawirusowana, a z Anglii ten "kot" pochodzi
Wybraź sobie że porwałam się nieświadomie na sklep z sadzonkami dalii. Przyszły po Bożym Ciele w plastikowych pojemniczkach - sadzoneczki małe. Teraz spore potwory na kompoście urosły, niektóre dopiero pokazują w ogóle jakiś kolor. Generalnie ładne wybrałam.

Dahlia 'Pink Giraffe'

Mam w zasobach wiele zdjęć dalii, z zeszłego roku, będę odkopywać a gotowce mam takie

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies