Poleciałam dziś do ogródka i poprawiłam linię rabatki zgodnie z sugestią Małgosi. Chwilowo zamiast żurawek posadziłam begonie. Muszę przyznać, że wygląda to znacznie lepiej. Widok z ławeczki też jest fajny, bo na tle żywopłotu z bukszpanu widać różowe begonie. Teraz muszę upolować kulki bukszpanowe. Największą mam posadzoną w innym miejscu, teraz się przyda, bo tam, gdzie jest, jest niepotrzebna
Małgosiu, dziękuję.
Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.
Tak sobie pomyślałam, że twoja ekipa miała szefa. Powinien wziąć odpowiedzialność za twoje problemy. Niechby przysłał chłopaków na jeden dzień i by po sobie posprzątali, jak należy.
Mój e-Muś pracuje w firmie, która robi schody do domów. Mieli przypadek, że w jednym z pięknych domów, gdy rozbierali rusztowanie z pierwszego pietra, spadła rura prosto na kafel i się uszkodził. A był z tych dużych i z połyskiem. Zamiast iść spać, wszyscy wykuwali płytę, wklejali drugą, fugowali, aby do rana nie było śladu. A u drugiego klienta po zakończeniu montażu i po malarzach jechali 200 km do klienta odkurzyć dom specjalnym odkurzaczem.
Dobra firma powinna po sobie posprzątać, jak należy
Dzień dobry Grażynko. Przeoczyłam twój ogródek, a taki kolorowy. Zaczęłam czytać początki u Danusi i natknęłam się na Ciebie. Więc zaglądam do ciebie od początku i od końca i sama nie wiem z której strony pooglądać. Zaznaczam wątek i pozdrawiam.
Dzięki. Wydaje mi się że będę sadzić, a przygotowanie terenu wydłuża się niemiłosiernie. Mam nadzieję, że posadzony dziś miłorząb nie odchoruje tego zbyt mocno. I że mu będzie lepiej w gruncie niż w donicy. Teraz jest niżej, bo wkopany i zrobił się trochę takim maluchem a nie drzewem...
Oj, Małgosiu ...Decyzja o lustrze spowodowałaby, ze w tym miejscu musiałabym usunąć ten busz.
Przez ostatnia godzinę nie robię nic innego, jak oglądam wszystkie wątki z lustrami, zarówno te na O, jak i w necie. I tak wychodzi na to, że najwięcej inspiracji jest na O. Ale wtedy muszę przyciąć jodłę i zaplanować przed nim jakieś trawki.
Wczoraj mojemu M wysłałam link do mojej stronki, żeby zobaczył przerobioną rabatkę. Jeśli dziś czyta dalej, to ... wiecie, co mnie czeka?... Strach się bać
Witaj Doniu. Małgosi pomysł podoba mi się. Liczyłam jeszcze, że może Danusia coś podpowie, napisałam w pojedynczych pytaniach na temat projektowania ... ale nikt więcej nie podpowiedział. Jesli chodzi o kulki bukszpanowe, to i tak poczekam do września, wtedy będą tańsze z plantacji. Jutro przekopię ten kawałek, co pod korą będzie.
Pozdrawiam Cię Doniu i kwiatek przesyłam. Właśnie zakwitł w moim ogródku. Wprawdzie nie liara, ale moja nowa Berolina (sama jestem ciekawa, jak się rozwinie)