Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 12:57, 18 lip 2014

Do góry
Poleciałam dziś do ogródka i poprawiłam linię rabatki zgodnie z sugestią Małgosi. Chwilowo zamiast żurawek posadziłam begonie. Muszę przyznać, że wygląda to znacznie lepiej. Widok z ławeczki też jest fajny, bo na tle żywopłotu z bukszpanu widać różowe begonie. Teraz muszę upolować kulki bukszpanowe. Największą mam posadzoną w innym miejscu, teraz się przyda, bo tam, gdzie jest, jest niepotrzebna
Małgosiu, dziękuję.
Ogród na glinie 09:19, 18 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tak sobie pomyślałam, że twoja ekipa miała szefa. Powinien wziąć odpowiedzialność za twoje problemy. Niechby przysłał chłopaków na jeden dzień i by po sobie posprzątali, jak należy.

Mój e-Muś pracuje w firmie, która robi schody do domów. Mieli przypadek, że w jednym z pięknych domów, gdy rozbierali rusztowanie z pierwszego pietra, spadła rura prosto na kafel i się uszkodził. A był z tych dużych i z połyskiem. Zamiast iść spać, wszyscy wykuwali płytę, wklejali drugą, fugowali, aby do rana nie było śladu. A u drugiego klienta po zakończeniu montażu i po malarzach jechali 200 km do klienta odkurzyć dom specjalnym odkurzaczem.
Dobra firma powinna po sobie posprzątać, jak należy

Niestety ekipa dobra nie była, bo widziałam po czasie jak budowali sąsiednie domy. To samo.
Niełatwo dziś o uczciwych pracowników.
Ogród na glinie 09:18, 18 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mój e-Muś pracuje w firmie, która robi schody do domów. Mieli przypadek, że w jednym z pięknych domów, gdy rozbierali rusztowanie z pierwszego pietra, spadła rura prosto na kafel i się uszkodził. A był z tych dużych i z połyskiem. Zamiast iść spać, wszyscy wykuwali płytę, wklejali drugą, fugowali, aby do rana nie było śladu. A u drugiego klienta po zakończeniu montażu i po malarzach jechali 200 km do klienta odkurzyć dom specjalnym odkurzaczem.

I tak powinno być. Super ten Twój eMuś.
A z tą płytką to super że mieli zapasową!!
Ogródek Iwony 08:35, 18 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Iwonko to jest róza Polestern ---- i szczerze Ci powiem że Chopiny przy niej wymiękają bo : ja nie jestem znawcą mam parę krzaków ze zwykłego chciejstwa a 4 mam po Teściu .jeden Chopin zrobił się zwykła róża sprawa szczepienia drugi rośnie ale jakiś nieciekawy natomiast ta Polestern jest piękna ma ładny pokrój i kwitnie Ładnie ja polecam

Dziękuję Zawitko, zapiszę sobie. Może ją wypatrzę.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:23, 18 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Joasiu, jak wygląda z przodu rabatka z jeżówkami i stipą? Co na niej jeszcze rośnie oprócz hortensji? Możesz opisać poszczególne piętra, co za czym rośnie? Pokaż mi na zdjęciu w ujęciu z ławeczką.
Ogródek Iwony 00:56, 18 lip 2014

Do góry
Muszę się przespać z tymi waszymi propozycjami. Dobranoc Niech wam się motylki śnią. Wczoraj doczytałam, że to są Rusałki
Ogród na glinie 00:50, 18 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Dzięki. Wydaje mi się że będę sadzić, a przygotowanie terenu wydłuża się niemiłosiernie. Mam nadzieję, że posadzony dziś miłorząb nie odchoruje tego zbyt mocno. I że mu będzie lepiej w gruncie niż w donicy. Teraz jest niżej, bo wkopany i zrobił się trochę takim maluchem a nie drzewem...

Tak sobie pomyślałam, że twoja ekipa miała szefa. Powinien wziąć odpowiedzialność za twoje problemy. Niechby przysłał chłopaków na jeden dzień i by po sobie posprzątali, jak należy.

Zielono mi! 00:38, 18 lip 2014

Do góry
grama napisał(a)
Zakwitają hortensje.
Wśród bukszpanów i w tow. cisa.

W zakątku pod tarasem.

Dzień dobry Grażynko. Przeoczyłam twój ogródek, a taki kolorowy. Zaczęłam czytać początki u Danusi i natknęłam się na Ciebie. Więc zaglądam do ciebie od początku i od końca i sama nie wiem z której strony pooglądać. Zaznaczam wątek i pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:18, 18 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Och, widzę śliczne nowe fotki. Ja to się cieszę, bo dwie jeżówki kupiłam, a u ciebie Aniu cale łany. No nic. Będę przychodzić oglądać i uzbroję się w cierpliwość Wszystkiego mieć nie można Ale patrzeć nikt nie zabroni
Iwonko ja strasznie dużo jeżówek nie mam może z 15szt
Ogród na glinie 23:44, 17 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To straszne. Jak tak można? Przecież wiadomo, że właścicielom się robotę robi, jak ogród będą zakładać. To takie zamiatanie pod dywan. Be...
A ty biedna, zamiast sadzić, musisz się męczyć i to jeszcze na glinie. Współczuję .

Dzięki. Wydaje mi się że będę sadzić, a przygotowanie terenu wydłuża się niemiłosiernie. Mam nadzieję, że posadzony dziś miłorząb nie odchoruje tego zbyt mocno. I że mu będzie lepiej w gruncie niż w donicy. Teraz jest niżej, bo wkopany i zrobił się trochę takim maluchem a nie drzewem...
Ogródek Iwony 23:37, 17 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Musisz się zastanowić, czy chcesz od strony domu oglądać swoje ładne ogrodzenie, czy oazę zieleni. I w których miejscach. Cis zasłoni płot, będzie tłem dla roślin, a lustro nada głębi i nie będzie wiadomo gdzie się kończy działka. Ale trzeba poprzymierzać co w nim będzie widać. Musiałoby być widoczne od strony ścieżki i niezarośnięte, by się rośliny w nim odbijały.

Oj, Małgosiu ...Decyzja o lustrze spowodowałaby, ze w tym miejscu musiałabym usunąć ten busz.
Przez ostatnia godzinę nie robię nic innego, jak oglądam wszystkie wątki z lustrami, zarówno te na O, jak i w necie. I tak wychodzi na to, że najwięcej inspiracji jest na O. Ale wtedy muszę przyciąć jodłę i zaplanować przed nim jakieś trawki.

Wczoraj mojemu M wysłałam link do mojej stronki, żeby zobaczył przerobioną rabatkę. Jeśli dziś czyta dalej, to ... wiecie, co mnie czeka?... Strach się bać
Ogródek Iwony 22:51, 17 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Naprawdę? Powinno być w tym miejscu lustro?

Na to wygląda
Ogródek Iwony 22:46, 17 lip 2014

Do góry
Naprawdę? Powinno być w tym miejscu lustro?
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 22:35, 17 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, mam pytanie o fioletowe kwiatki:
Widzę tu szałwię. Czy ona rośnie u ciebie nisko i ma mocny kolor?
Bo moja jest wysoka, sama się wysiewa i mam nowe roślinki. Ale interesowałaby mnie niższa szałwia. Chyba to inny gatunek?

Wydaje mi się że będzie to szałwia z grupy compacta o zwartym pokroju nie rośnie tak wysoko i strzeliście jak te tradycyjne

Salvia nemorosa Sensation Compacta Deep Blue - Szałwia omszona
Ogródek Iwony 22:24, 17 lip 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Iwonko, ja zez Cie pozdrawiam I co wymyslilas z ta nowa rabata?

Witaj Doniu. Małgosi pomysł podoba mi się. Liczyłam jeszcze, że może Danusia coś podpowie, napisałam w pojedynczych pytaniach na temat projektowania ... ale nikt więcej nie podpowiedział. Jesli chodzi o kulki bukszpanowe, to i tak poczekam do września, wtedy będą tańsze z plantacji. Jutro przekopię ten kawałek, co pod korą będzie.
Makowo na Kociewiu 21:13, 17 lip 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Upraszam się o dostawienie drugiej ławeczki, bo robi nas się sporo. Ja też do was się dosiadam podziwiać widoki

Dziewczyny zapraszam jak tylko będziecie jechać nad Bałtyk to zapraszam
a teraz proszę się rozgościć ławek u mnie wbród
tutaj pokazałam paleciak z poduchami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3727-makowo-na-kociewiu?page=185

Kasik ta ławka jest mobilna, kiedy mammy ognisko stoi przy palenisku,
jeśli mamy biesiadę to dostawiamy do stołu

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:03, 17 lip 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Zawitko, co to za śliczne białe róże? Szukam kompletu do mojej żółtej Beroliny, ta by pasowała.Znasz jej imię może?
Zakątek z fioletową ławeczką 20:58, 17 lip 2014

Do góry
Pozdrawiam Cię Doniu i kwiatek przesyłam. Właśnie zakwitł w moim ogródku.
Wprawdzie nie liara, ale moja nowa Berolina (sama jestem ciekawa, jak się rozwinie)
Makowo na Kociewiu 20:23, 17 lip 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
dla wszystkich jest miejsce zapraszam

tak było

tak jest

Żurawki pasują do koloru ławeczki. Super
I widzę komplet z palet.
Makowo na Kociewiu 20:21, 17 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No proszę, na imprezkę się załapałam No i czary wrotyczowe są To co czarownice lubią najbardziej Posuńcie się troszkę

Upraszam się o dostawienie drugiej ławeczki, bo robi nas się sporo. Ja też do was się dosiadam podziwiać widoki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies