Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:21, 06 lis 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Już jest termin kolejnych Targów Gardenia w Poznaniu. Danusiu wybierasz się może?

Wizytówkę połknęłam jednym haustem jak zawsze pięknie. A balkon??? Jak marzenie
Pozdrawiam gorąco

Jakoś od 2 lat nie jeżdżę, pewnie będę na cebulowych w Anglii w tym czasie. Ale może nie...zobaczę pod koniec zimy. Co do lutego jeszcze nie zdecydowałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:19, 06 lis 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, dlaczego mając do wyboru 'Pissardi' a 'Nigrę' wybierasz 'Nigrę'? Tak?

Coś za tym przemawia?

Wizytówka pięknie udoskonalona. A balkon to jak sekretny buduarek.

Pissardii mi się nie podoba z koloru liści i innych wrażeń, bo miałam ją w jakimś ogrodzie i stwierdziłam że jest ładniejsza Nigra przez cały rok. Moim zdaniem Pissardii zielenieje. Ma gorszy pokrój.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:17, 06 lis 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

No nie mogę!!! Napisałaś to z pamięci???

PS Odebrałaś wiadomość o licznikach?

Nie pisałam z pamięci Znalazłam stary projekt w archiwum
Liczniki się wyzerowały, a dlaczego nie wiem i liczą od nowa chyba. Admin widocznie nie znalazł metody na ich przywrócenie A może jeszcze znajdzie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:36, 05 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, to zdjęcie rewelacja Broszki w cukrze

Dzięki Danusiu poprawiłam się z fotami, kilka innych wcześniej tez mi fajnych wyszło, z trawkami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:45, 05 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trawka to sesleria.
Na froncie były zaprojektowane kuliste miłorzęby w trzmielinie, jako frontowy zywopłot cięta w szpaler choina kanadyjska z paskami różnokolorowymi z wrzośców i wrzosów, pod domem paski z lawendy, pod żywopłotami sporo różaneczników, śliwa wiśniowa 'Nigra' w jakimś kwadracie, sporo miskantów 'Gracillimus', w jednym z rogów kulisty platan w bukszpanie, jest też domek ogrodnika z zielonym dachem, proste linie, trochę wyżwirowanych nawierzchni, reszta kostka. Pnącza na ścianę, żeby malowniczo przykryło trochę elewację.

No nie mogę!!! Napisałaś to z pamięci???

PS Odebrałaś wiadomość o licznikach?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:37, 05 lis 2015
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trawka to sesleria.

ooo to dobrze...jest nadzieja że moja tegoroczna też się opamięta i takie kłoski sie pojawią

Panie Klonie! 12:50, 05 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Warzywnik to teraz najważniejszy fragment ogrodu, może zrobisz w skrzyniach? Będą lepsze plony

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/466-warzywniki-w-skrzyniach

Witam
Skrzynie to moje marzenie, może z czasem uda się je zrealizować.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 12:28, 05 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W sumie trochę późno na sadzenie problematycznych roślin. Podlej po posadzeniu to się jeszcze zakorzeni, potem usyp mały kopczyk z kory na korzenie pod koniec listopada. A dopiero jak przyjdą mrozy poniżej minus 5 w dzień to owiń agrowłókniną. I koniec. Jak ma zmarznąć to nawet dwie maty słomiane nie pomogą.

Dziękuje Prosiłabym Cię jeszcze o opinie co lepsze do osłaniania argowłóknina czy gałązki świerka? w szkółkach doradzali mi najpierw dać argo na to świerka i wczesna wiosna zdjąć gałązki świerka a argo dopiero w maju. Natomiast na forum spotkałam się z opiniami dziewczyn że argo nie powinna być bezpośrednio na roślinie tylko najpierw gałązki czy liście i dopiero agrowłóknina. Jak to wkońcu powinno być?
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 07:25, 05 lis 2015

Do góry
Kórniki znaczy tuje? Przede wszystkim teraz podlać, nie trzeba żywotników okrywać Dadzą radę.

Jeśli jest szmata pod korą to nie jest dobrze, a przeczuwam że istnieje? Czy się mylę?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:22, 05 lis 2015

Do góry
Trawka to sesleria.

Długi wąski dom, nie wiem co się stało z właścicielką wątku, to dawny wątek a zdjęcia same się usunęły, czyli zniknęły po jakimś czasie,gdy wyczerpał się limit czasowy, bo były wklejane przez jakiś hosting jeszcze Ja swoje zdjęcie w sumie też usunęłam, bo to nie był dom właścicielki wątku a dom, gdzie projektowałam podobny ogród.

Na froncie były zaprojektowane kuliste miłorzęby w trzmielinie, jako frontowy zywopłot cięta w szpaler choina kanadyjska z paskami różnokolorowymi z wrzośców i wrzosów, pod domem paski z lawendy, pod żywopłotami sporo różaneczników, śliwa wiśniowa 'Nigra' w jakimś kwadracie, sporo miskantów 'Gracillimus', w jednym z rogów kulisty platan w bukszpanie, jest też domek ogrodnika z zielonym dachem, proste linie, trochę wyżwirowanych nawierzchni, reszta kostka. Pnącza na ścianę, żeby malowniczo przykryło trochę elewację.

Pszczelarnia 00:54, 05 lis 2015

Do góry
Tę roślinę jako jedną z pierwszych niezwykłych i pięknych opisałam na Ogrodowisku

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/219-portrety-roslin-cerinthe-major-purpurascens
Panie Klonie! 22:30, 04 lis 2015

Do góry
Warzywnik to teraz najważniejszy fragment ogrodu, może zrobisz w skrzyniach? Będą lepsze plony

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/466-warzywniki-w-skrzyniach

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:28, 04 lis 2015

Do góry
Irenko, to zdjęcie rewelacja Broszki w cukrze

Cis - Taxus 22:23, 04 lis 2015

Do góry
Już teraz możesz nawet ogołocić pieniek.
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 22:21, 04 lis 2015

Do góry
W sumie trochę późno na sadzenie problematycznych roślin. Podlej po posadzeniu to się jeszcze zakorzeni, potem usyp mały kopczyk z kory na korzenie pod koniec listopada. A dopiero jak przyjdą mrozy poniżej minus 5 w dzień to owiń agrowłókniną. I koniec. Jak ma zmarznąć to nawet dwie maty słomiane nie pomogą.
Cis - Taxus 22:20, 04 lis 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czekać nie można, trzeba przycinać dwa razy w roku.
Pieniek musi zgrubieć i kulka musi się zabudować. Od czekania się nie zabuduje

Wiem, wiem, że przycinać trzeba
O ile dobrze pamiętam z wcześniejszej lektury - wiosną przed ruszeniem wegetacji oraz w lipcu.

Ciekawi mnie samą czy uda mi się z tego coś stworzyć...

Ogród na Zapłociu 22:19, 04 lis 2015

Do góry
India napisał(a)

Ten budynek po lewej jak z bajki. Moje marzenie Fajna stodoła?? to jest??
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:16, 04 lis 2015

Do góry
Dzisiaj z rana odkurzyłam kawałek żwiru z liści (kawałek, połowę do zielonego dachu). Odkurzyłam front, podjazd do garażu, podlałam nieco donic, głownie z bukszpanami, i tyle mojej roboty, bo potem pojechałam do pracy i zeszło mi się do wieczora. Zdjęcia mam nie wgrane.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:12, 04 lis 2015

Do góry
Dodałam w wizytówce flagowe nowości które pojawiły się w tym roku. Staram się uzupełniać najlepsze zdjęcia albo jak coś się dzieje w donicach Dzięki Flower że zaglądasz

Irenko, nic z palcem, od sadzenia ponad tysiąca cebul łapa mnie bolała I znowu boli Bo nowe cebule wczoraj sadziłam znowu. A jutro robię wianek
Cis - Taxus 22:06, 04 lis 2015

Do góry
Czekać nie można, trzeba przycinać dwa razy w roku.
Pieniek musi zgrubieć i kulka musi się zabudować. Od czekania się nie zabuduje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies