Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Prawie - jak ogród 17:27, 16 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Super laska w pięknym ogrodzie

Ha, ha... Dobrze, że niewiele widać
Zdjęcia robił eM, więc tak nie bardzo nadają się do publikacji
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:17, 16 sie 2018

Do góry
KAwał dobrej roboty Asia
Prawie - jak ogród 10:59, 16 sie 2018

Do góry
szemusia napisał(a)
I ogród trawiasty...
...w którym się zakochałam
...stoję i się gapię...
...zaniemówiłam...

Super laska w pięknym ogrodzie
Ogród Małej Mi 2017 10:58, 16 sie 2018

Do góry
Też zamówiłam takie Aniu trzymam kciuki za lepsze czasy w ogrodzie
Ogród Małej Mi 2017 23:12, 15 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

No właśnie ... może nie wybije to całego tałatajstwa ale przynajmniej będzie wiadomo, że w razie czego szwęda sie to w pobliżu ... dziękuję Ci Aniu

Wkurzają bo są wszędzie, w szklarni, na oknach.. codziennie chodzę i tłukę na szybach..dzięki czemu okna brudne

Do raju daleko - u Ewy 17:54, 15 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Ewuniu
Fajnie było się spotkać w końcu w takiej kameralnej atmosferze udało nam się troszkę porozmawiać ... bardzo sympatyczne popołudnie spędziliśmy ... buziaki

PS Mam sporo zaległości u Ciebie

Reniu, cieszę się również ze spotkania
Rzeczywiście okoliczności sprzyjały rozmowom. Poprzednim razem nie miałyśmy okazji dłużej porozmawiać, a teraz owszem
Ja u Ciebie też mam zaległości. Bardzo lubię Twój ogród

Sandomierz

Moja "przyziemna" :) pasja 14:12, 15 sie 2018

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Twoja kulka jest już super elegancka! Ile ona ma średnicy?

U mnie problem taki, że średnica na samym dole to 170cm i wysokość ponad 2m. Na wysokości, gdzie wypadałoby uciąć jest już gruby pień, a nawet dwa i nie wiem, czy ta wielka dziura kiedyś zarośnie, a na pewno nie szybko. Nie wiem co robić. Jeśli już, to półkulę.

Moja kulka ma 85cm średnicy i jest wysoka na 80cm (średnica najgrubszej gałązki 1,5cm) a od góry wygląda tak
Moja "przyziemna" :) pasja 23:08, 14 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Jagoda Przepraszam że dopiero teraz ale nieczasowa jestem ostatnio.
Moja kulka zrobiona z lichego stożka wygląda na razie tak... Bałam się tego cięcia z góry bo gałązka była już dość gruba... I właściwie teraz góra już fajnie się zarasta... Czekam tylko na zagęszczenie się dołu

Twoja kulka jest już super elegancka! Ile ona ma średnicy?

U mnie problem taki, że średnica na samym dole to 170cm i wysokość ponad 2m. Na wysokości, gdzie wypadałoby uciąć jest już gruby pień, a nawet dwa i nie wiem, czy ta wielka dziura kiedyś zarośnie, a na pewno nie szybko. Nie wiem co robić. Jeśli już, to półkulę.
Moja "przyziemna" :) pasja 23:01, 14 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Teraz tylko zostało rozwinąc trawnik z rolki i będzie katalogowo

Fajnie, że jestes

Chyba musiałabym wymienić górną warstwę ziemi, bo przez równanie terenu pod donicą praktycznie piach jest na wierzchu :/.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:58, 14 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Anita nie mogę znaleźć jaką masz tą białą jeżówkę?

Może ja pomogę...To Virgin Reniu
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:53, 14 sie 2018

Do góry
Anita nie mogę znaleźć jaką masz tą białą jeżówkę?
Ogród Cioci cz. 3 15:13, 14 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Gosiu znalazłam Cię i od razu zaznaczam wątek.
Bardzo miło było poznać i pogadać Weseli i pełni energii z Was ludzie Mam nadzieję, ze jeszcze kiedyś się spotkamy

Buziaki

Też Cię znalazłam i przeglądam Pewno że się spotkamyMoże w góry przyjedziesz? zapraszam
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:58, 14 sie 2018

Do góry
Mazan napisał(a)
Ren133

Teraz fotki pokazują dobrze. To drobna plamistość liści drzew pestkowych.
Najlepiej zastosować domark lub sportak i topsin. To sezon na tę chorobę. Opadające liście usuwać, gdyż zarodniki grzyba łatwo się rozprzestrzeniają i atakują wszystkie pestkowe a także jabłonie i grusze.

Pozdrawiam

Mazan,
Co ja bym bez Ciebie zrobiła? Jesteś nieoceniony)))) Dziękuję
Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:33, 13 sie 2018

Do góry
Ren133

Teraz fotki pokazują dobrze. To drobna plamistość liści drzew pestkowych.
Najlepiej zastosować domark lub sportak i topsin. To sezon na tę chorobę. Opadające liście usuwać, gdyż zarodniki grzyba łatwo się rozprzestrzeniają i atakują wszystkie pestkowe a także jabłonie i grusze.

Pozdrawiam
Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:41, 13 sie 2018

Do góry
Mazan, co robię nie tak? że kolejna świdośliwa mi marnieje
Ogród Małej Mi 2017 13:11, 13 sie 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Działają, ale tylko na samce. Nie wiem ile jest w stanie jeden samiec zapłodnić samic.. bo wolałabym aby działało to na samiczki.. ale jak widać baby nie są takie głupie Nawet u robali

Aby zwabiały trzeba wkładać co 4 tygodnie nowy dyspenzer co wabi..

Ale to ogranicza populację facetów, ale nie zabija wszystkiego i nie zabezpiecza zupełnie, służy raczej jako sygnał, ze się pojawiły i że będą składać jaja...

Wczoraj poszłam popatrzeć na persejdy, przy okazji szukałam opuchlaków.. wynik satysfakcjonujący, bo ubiłam opuchlaki, ślimaki i przyklaskałam dla sporej ilości ćmy bukszpanowej.. Liczę ile pułapek mi potrzeba tak chociaż na 2 razy mniej niż zalecają.. i wychodzi tak czy siak ponad 300zł

No właśnie ... może nie wybije to całego tałatajstwa ale przynajmniej będzie wiadomo, że w razie czego szwęda sie to w pobliżu ... dziękuję Ci Aniu
Ogród Małej Mi 2017 12:19, 13 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
Ja jeszcze w sprawie tych pułapek na ćmę ... czyli ostatecznie one działają ale starczają tylko na jeden sezon i trzeba sporo kasy w nie zainwestować?

Działają, ale tylko na samce. Nie wiem ile jest w stanie jeden samiec zapłodnić samic.. bo wolałabym aby działało to na samiczki.. ale jak widać baby nie są takie głupie Nawet u robali

Aby zwabiały trzeba wkładać co 4 tygodnie nowy dyspenzer co wabi..

Ale to ogranicza populację facetów, ale nie zabija wszystkiego i nie zabezpiecza zupełnie, służy raczej jako sygnał, ze się pojawiły i że będą składać jaja...

Wczoraj poszłam popatrzeć na persejdy, przy okazji szukałam opuchlaków.. wynik satysfakcjonujący, bo ubiłam opuchlaki, ślimaki i przyklaskałam dla sporej ilości ćmy bukszpanowej.. Liczę ile pułapek mi potrzeba tak chociaż na 2 razy mniej niż zalecają.. i wychodzi tak czy siak ponad 300zł
Moja "przyziemna" :) pasja 11:14, 13 sie 2018

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Renia, myślałam o kulce, bo dużo lepiej by wyglądała w tym miejscu i jakoś bliższa mojej wizji. Tylko czy ta góra ładnie czarowanie i kiedy? Muszę u Ciebie wytropić tę kulę ☺.

Jagoda Przepraszam że dopiero teraz ale nieczasowa jestem ostatnio.
Moja kulka zrobiona z lichego stożka wygląda na razie tak... Bałam się tego cięcia z góry bo gałązka była już dość gruba... I właściwie teraz góra już fajnie się zarasta... Czekam tylko na zagęszczenie się dołu

Ogród Małej Mi 2017 10:43, 13 sie 2018

Do góry
Aniu
Ja jeszcze w sprawie tych pułapek na ćmę ... czyli ostatecznie one działają ale starczają tylko na jeden sezon i trzeba sporo kasy w nie zainwestować?
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:17, 13 sie 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Monika
Miło było bardzo poznać Zaznaczam wątek i zapraszam również do siebie, choć uprzedzam, że nie jestem ostatnio zbyt aktywna

Reniu nam też było miło Was poznać a u Ciebie bywam, czasami się nie odzywam, tylko podziwiam buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies