Reniu, cieszę się również ze spotkania
Rzeczywiście okoliczności sprzyjały rozmowom. Poprzednim razem nie miałyśmy okazji dłużej porozmawiać, a teraz owszem
Ja u Ciebie też mam zaległości. Bardzo lubię Twój ogród
Twoja kulka jest już super elegancka! Ile ona ma średnicy?
U mnie problem taki, że średnica na samym dole to 170cm i wysokość ponad 2m. Na wysokości, gdzie wypadałoby uciąć jest już gruby pień, a nawet dwa i nie wiem, czy ta wielka dziura kiedyś zarośnie, a na pewno nie szybko. Nie wiem co robić. Jeśli już, to półkulę.
Teraz fotki pokazują dobrze. To drobna plamistość liści drzew pestkowych.
Najlepiej zastosować domark lub sportak i topsin. To sezon na tę chorobę. Opadające liście usuwać, gdyż zarodniki grzyba łatwo się rozprzestrzeniają i atakują wszystkie pestkowe a także jabłonie i grusze.
Działają, ale tylko na samce. Nie wiem ile jest w stanie jeden samiec zapłodnić samic.. bo wolałabym aby działało to na samiczki.. ale jak widać baby nie są takie głupie Nawet u robali
Aby zwabiały trzeba wkładać co 4 tygodnie nowy dyspenzer co wabi..
Ale to ogranicza populację facetów, ale nie zabija wszystkiego i nie zabezpiecza zupełnie, służy raczej jako sygnał, ze się pojawiły i że będą składać jaja...
Wczoraj poszłam popatrzeć na persejdy, przy okazji szukałam opuchlaków.. wynik satysfakcjonujący, bo ubiłam opuchlaki, ślimaki i przyklaskałam dla sporej ilości ćmy bukszpanowej.. Liczę ile pułapek mi potrzeba tak chociaż na 2 razy mniej niż zalecają.. i wychodzi tak czy siak ponad 300zł
Jagoda Przepraszam że dopiero teraz ale nieczasowa jestem ostatnio.
Moja kulka zrobiona z lichego stożka wygląda na razie tak... Bałam się tego cięcia z góry bo gałązka była już dość gruba... I właściwie teraz góra już fajnie się zarasta... Czekam tylko na zagęszczenie się dołu
Aniu
Ja jeszcze w sprawie tych pułapek na ćmę ... czyli ostatecznie one działają ale starczają tylko na jeden sezon i trzeba sporo kasy w nie zainwestować?