Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt

ren133 11:17, 16 sie 2018

KAwał dobrej roboty Asia
Agi2006 13:46, 16 sie 2018

Podziwiam Cię za to ze mimo iż nie ma Cię w domu w tygodniu to i tak ogarniasz to wszystko.Tam gdzie teraz bajzel będzie piknie. Co do Id mam mieszane uczucia. Na jednej rabacie różnie się u mnie zachowuja. Jedne piękne a drugie slabiutkie i w ogóle nie tworzą odrostow.
malkul 17:46, 16 sie 2018

alez ci wszytsko pieknei porosło już, gracki w pasie tez się zebrały, za rok będziemy szczęk tu poszukiwać perowiska ci się nei wysiewa?
Johanka77 21:32, 16 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ale masz dużo fajnych smaczków Super wyglądają te trawy przy domu. To Hameln tak Ci obficie kwitną?? Moje chyba mają jednak w tym lesie mniej słońca. A brzozy to ja kocham Choć śmieciary straszne. Ale ja mam tylko zwykłe i wielkie Uporządkowana kobieta Jesteś, prawda? Bo masz taki ład w ogrodzie

Hahahaha! Uporządkowana
Dziękuję, chciałabym.
Ale ponieważ lubię nowoczesne ogrody trawiaste z powtarzalnymi nasadzeniami, to może tak wyglądać

Hammeln szaleje. Choć ta na skarpie jest nieco niższa i cały czas się zastanawiam, czy to na pewno hammeln, a nie jakaś inna odmiana.

O śmieceniu brzóz się jeszcze nie przekonałam, bo młodziutkie mam.
A właśnie wczoraj stwierdziłam, ze musimy w ogrodzi pozbierać wszystkie śmieci, doniczki, paczki z korą, elementy spryskiwaczy i inne take starocie, co w różnych miejscach zalegają.
Ale zdjęcia dobrze kadruję
Johanka77 21:34, 16 sie 2018

ren133 napisał(a)
KAwał dobrej roboty Asia

Dzięki Ren!
No kawał, ale to tylko kawał z całości Mnóstwo jeszcze przed nami.
Johanka77 21:41, 16 sie 2018

Agi2006 napisał(a)
Podziwiam Cię za to ze mimo iż nie ma Cię w domu w tygodniu to i tak ogarniasz to wszystko.Tam gdzie teraz bajzel będzie piknie. Co do Id mam mieszane uczucia. Na jednej rabacie różnie się u mnie zachowuja. Jedne piękne a drugie slabiutkie i w ogóle nie tworzą odrostow.

Hej Agi! Widzę, że poczytałaś mój wątek - miło mi
Prawda jest taka, że praca na odległość jest dość wyczerpująca psychicznie. No i sporo godzin za kółkiem. Ogród to taka fajna odskocznia, w której mogę się zresetować i zmęczyć fizycznie.

Mam nadzieję, że jednak ID w masie dadzą radę - jeden drugiego zasłoni, zarośnie
Johanka77 21:45, 16 sie 2018

malkul napisał(a)
alez ci wszytsko pieknei porosło już, gracki w pasie tez się zebrały, za rok będziemy szczęk tu poszukiwać perowiska ci się nei wysiewa?

Cześć Gosiu Kochana!
Już Ci tam miłość wśród Twoich nowych zdjęć wyznałam, bo to dzięki Twojemu ogrodowi mam, tak jak mam. I nawet pomimo różnych rozsądnych czasem głosów obrałam azymut i tego sie trzymam.

No z tymi szczękami to trudno nie będzie, znajdą się, bo przecież te sąsiadowe iglaki nie pozwalają się moim aż tak rozrosnąć.

Perovskia nie wysiewa mi się, a byłoby suuuper!
Agi2006 00:04, 17 sie 2018

Asia ja Śledzę Cię regularnie tylko się nie ujawniam . Lubie to u Ciebie ze dumasz, pytasz i do dzieła
Johanka77 22:17, 17 sie 2018

Agi2006 napisał(a)
Asia ja Śledzę Cię regularnie tylko się nie ujawniam . Lubie to u Ciebie ze dumasz, pytasz i do dzieła

No widzisz! I w dodatku się nie słucham...
Johanka77 22:23, 17 sie 2018

Moje dzisiejsze łupy z Biedro:

12 Upstarów na posadzenie na brzozowej. Muszę wejść nimi głębiej, bo mam tylko na obwódce:

11 Candy Prince. Jeszcze nie wiem, gdzie, ale pasują mi do Flaming Purissma. Może posadzę je pod oknem kuchennym. Tam teraz też kulki i carexy orazZebrinus. Po przerobieniu rej rabaty cebulki w glebie mogły oszaleć, coś trzeba tam posadzić.

7 Purple Pion. Pomyślę, może w dole ogrodu, a może przed grabami. Ale na pewno jeszcze dokupię.

Najmniej - Bo tylko 6 zgarnęłam Exotic Emperorów. Myślę o posadzeniu ich na polu Carexowym. Takie same mam na kulkowisku.
Muszę szukać dalej.