Aniu dzięki i za filmik i za zdjecia. Strach sie bac co bedzie jak Felek bedzie starszy jak on taki odważny jest. Cudne dziecko , zresztą obydwaj wspaniali. Zachwycam sie za kazdym razem.Pozdrówka dla Mamy.
Aniu
Ja jeszcze w sprawie tych pułapek na ćmę ... czyli ostatecznie one działają ale starczają tylko na jeden sezon i trzeba sporo kasy w nie zainwestować?
Działają, ale tylko na samce. Nie wiem ile jest w stanie jeden samiec zapłodnić samic.. bo wolałabym aby działało to na samiczki.. ale jak widać baby nie są takie głupie Nawet u robali
Aby zwabiały trzeba wkładać co 4 tygodnie nowy dyspenzer co wabi..
Ale to ogranicza populację facetów, ale nie zabija wszystkiego i nie zabezpiecza zupełnie, służy raczej jako sygnał, ze się pojawiły i że będą składać jaja...
Wczoraj poszłam popatrzeć na persejdy, przy okazji szukałam opuchlaków.. wynik satysfakcjonujący, bo ubiłam opuchlaki, ślimaki i przyklaskałam dla sporej ilości ćmy bukszpanowej.. Liczę ile pułapek mi potrzeba tak chociaż na 2 razy mniej niż zalecają.. i wychodzi tak czy siak ponad 300zł
w zeszłym roku miałam dwie pułapki na lep ...wyłapały dosc sporo samców ....a i tak 2x juz psikałam ...pułake mozna miec jedna jako wskażnik bytności ....a psikac i tak trzeba te buksy ze 2 jak nie 3x wseznie .....od takie to ekologiczne ogrodnictwo jest w dzisiajszych czasach ....a miałam takie silne postanowienie ....ogród ekologiczny bedzie!!! tak sobie powtarzałam z przytupem ...a dzis jak juz jest to psikam bo jak nie psikne to albo grzyb albo cma i inne plagi i w kilka dni z ogrodu zostana suche pochruszcza
Czy to jest Nicolas? Jak bardzio się rozrosła po tych 3 latach ile ma wysokości i szerokości bo moje beni kaze okazały się Nicolasem i jestem ciekaw czy też dadzą dobry efekt