Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Co i jak? Nowicjuszka 22:37, 12 cze 2015

Do góry
Mira a u Ciebie co tak cichutko? Skarpa na pewno się rozszalała, weź coś pokaż
Zmienić pobojowisko w ogród... 11:15, 12 cze 2015

Do góry
Myślałam zrobić jakoś tak:

I jeszcze kilka zdjęć tego miejsca z różnych stron:

Dopiszę jeszcze, że od domu do granicy jest ok 15 metrów (w tą stronę, gdzie świerki), ale przy domu jest skarpa, która kilka tych metrów odejmuje z przestrzeni do sadzenia.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 23:38, 11 cze 2015

Do góry
Co zdjęcie to piękniejsze !
Masz rację, że Bonica idealnie pasuje do lawendy i w ogóle. Subtelna, chyba takie róże mi się najbardziej podobają
Komin bardzo fajnie wyszedł, nie może być taki ugładzony, wylizany. Pasuje charakterem idealnie, przynajmniej takie jest moje zdanie Rh cudowne, kolorki miodek dosłownie i jeszcze te trawki przed nimi ... naprawdę bardzo fajnie. Jak się skarpa zadarni to będzie Twój hicior Studnia zresztą też, taka jak teraz najbardziej mi się widzi a róża niesamowicie dodaje jej uroku. Miałaś dobry pomysł by się z jej renowacją nie śpieszyć Studni znaczy się nie róży
A synek to chyba taki mały wrażliwiec coś mi się zdaje Fajny chłopaczek, musi być super grzeczny skoro pozwala Ci na tyle pracy w ogrodzie
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 14:58, 11 cze 2015

Do góry
Przed domem

uporządkowana skarpa
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 13:00, 10 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
ładny froncik koleżanko zrobiłaś, ładny
w wolnej chwili popatrzę jak się skarpa rozrasta bom ciekawa
macham słonecznie
wolno rośnie i sporo miejsca wolnego na niej no ale dałam sobie dwa sezony na jej obsadzenie i przykrycie kamyczkiem i korą wiec efekty w przyszłym roku bądź później u mnie też słonecznie wręcz upalnie
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 12:47, 10 cze 2015

Do góry
ładny froncik koleżanko zrobiłaś, ładny
w wolnej chwili popatrzę jak się skarpa rozrasta bom ciekawa
macham słonecznie
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 22:39, 09 cze 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
ale u ciebie się dzieje a skarpa chyba b.stroma czy mi wydaje?
Dzisiaj doradzi amatorce kosodrzewiny do mojej i ja przeklinałam za jej stromosc i brak możliwości polozenia kory

Moja do łagodnych nie należy ale i tak kora na niej jest wysypana
Kubusiowo II 20:26, 09 cze 2015

Do góry
Skarpa.... niedawno pielona! Niech to ściśnie

Żurawka - Heuchera 23:16, 07 cze 2015

Do góry
Właśnie u mnie niestety glina jak to w górach. Ziemia straszna i mnóstwo kamieni. W każdy dolek dalam ziemie uniwersalna. Jak tylko dosadze resztę roślin chciałam skarpę czymś obsypać np. Kora bo tez nie lubię tej szmaty. Skarpa nie jest tak stroma wiec powinno się utrzymać. Rośliny wczesniej posadzone ladnie się przyjely. Wyjątek to jedna szt, ale to wina tego, ze ta ktora kupiłam przyszla strasznie biedna i wogole nie ukorzeniona
Żurawka - Heuchera 23:09, 07 cze 2015

Do góry
Właśnie u mnie niestety glina jak to w górach. Ziemia straszna i mnóstwo kamieni. W każdy dolek dalam ziemie uniwersalna. Jak tylko dosadze resztę roślin chciałam skarpę czymś obsypać np. Kora bo tez nie lubię tej szmaty. Skarpa nie jest tak stroma wiec powinno się utrzymać. Rośliny wczesniej posadzone ladnie się przyjely. Wyjątek to jedna szt, ale to wina tego, ze ta ktora kupiłam przyszla strasznie biedna i wogole nie ukorzeniona
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 22:02, 07 cze 2015

Do góry
ale u ciebie się dzieje a skarpa chyba b.stroma czy mi wydaje?
Dzisiaj doradzi amatorce kosodrzewiny do mojej i ja przeklinałam za jej stromosc i brak możliwości polozenia kory
Żurawka - Heuchera 09:47, 06 cze 2015

Do góry
A teraz mój troche ambitniejszy wiosenny projekt. Z racji,ze na naszej dzialce ciągle trwają zmiany pojawila się skarpa. Wymyśliłam sobie, ze będzie to zurawkowa skarpa. Miejsca jest na nie na ponad 40 roślin. Plan byl taki, aby byly posadzone kolorami i kazda sztuka ma być inna odmiana. Większość rosin zakupilam w Internecie, ale srednio jestem zadowolona z ich jakości. Niektóre przyszly male i w ogóle nie ukorzone. Na razie wygląda to tak:

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:05, 04 cze 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Aśka! Lubię Twoje poczucie humoru, dystans do wielu spraw
Ja mam podobne wyobrażenie o trawniku, nie musi być idealny, a najważniejsze żeby dzieci miały radochę
Jak tam Twoja skarpa? Idem oblukać

Kurze zero ruchów, mąż miał iść na urlop.... szkoda słów, ale uczę się cierpliwości... Ja idę na urlop w połowie lipca możne wtedy będą ruchy
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:44, 03 cze 2015

Do góry
Aśka! Lubię Twoje poczucie humoru, dystans do wielu spraw
Ja mam podobne wyobrażenie o trawniku, nie musi być idealny, a najważniejsze żeby dzieci miały radochę
Jak tam Twoja skarpa? Idem oblukać
Skarpa z ażurowych płyt 08:57, 03 cze 2015

Do góry
Witaj na ogrodowisku skarpa wow i pomyśleć że ja narzekałam na swoją, pomysły na jej obsadzenie bardzo fajne, powodzenia w realizacji
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:16, 01 cze 2015

Do góry
lawena napisał(a)
Hej Joasiu dawno mnie nie było
Twój ogród pięknie się rozrasta!
ja teraz biorę się za moja skarpę ale będzie ciężko stroma bardzo!
pozdrawiam cieplutko!

Diano
Chyba ściągnęłam Cię myślami. Co słychać w Twoim ogrodzie i ślicznej córeczki? Pewnie wyrosła już na sporą dziewuszkę.
Ze skarpa świetnie sobie poradzisz, może jakieś fotki ogrodu wstawiłoaś. Zaraz do Ciebie biegnę.
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 10:08, 01 cze 2015

Do góry
moje próby rozmnazania nie powiodły się, zrobiłam wszystko tak jak mi kazano i nic, chyba trzeba mieć rękę do tych spraw...
ach moja skarpa jest tak stroma ze ziemia się osuwa w dół dramat jestem w trakcie poszukiwań roślin silnie zadarniających najlepiej byliny tak myślę...
a foto jak tylko dorwę aparat od siostry)

pozdrowionka
Trudny teren - dużo pracy! 21:48, 31 maj 2015

Do góry
Pod skarpa kamienie z wykopaliska obecnego i spod warzywniaka

ooo a to przygotowania warzywniak. Jeszcze nie w tym roku ale może na drugi będzie zrobiony Musimy zbić z desek skrzynie, pomalować, nawieźć ziemi, zrobić poplonik i heja
Trudny teren - dużo pracy! 21:47, 31 maj 2015

Do góry
Dominiczko jak lubisz słodkości to warto zrobić Pavlowe. Uważam, że każdemu się uda

Nie wiem jak Wy ale u mnie mało czasu.... jak nie deszcz i człowiek ogarnia swoje zaległości, a jak pogoda to 'azymut' ustawiony na ogrod

Wczoraj po tym jak posadzilismy choinke co trwało prawie dwie godziny bo trzeba było zrobić jej ładny dołek a jak wiecie u mnie to wyższa szkoła jazdy (kamień goni kamień ). Niestety tym razem mieliśmy kolejne wyzwanie. Po skończonej pracy jako tego było malo to mnie po 21 wzięło na dalszą prace i z kilofem wzięłam sie zamprzekopywaniemrabaty pod roślinki. Troszkę mi zeszło bo Mój mąż dzisiaj mi powiedział, że było przed 23 ehhh.

W trakcie kopania doszłam do wniosku, że choinka została źle posadzona więc zabrałam się za jej przesadzanie. Dobrze, że moj Tego nie widział bo by mi głowę ukręcil... Musiałam wykopać dół. Cała ziemię ze starego dołu przenieść do nowego i prosto posadzić

Dzisiaj od ok 11 z przerwą na obiad do ok 18 przekopaliśmy odcinek 6m x 3m. uzbieralam kilka kamieni na skarpę oraz ok 15 taczki wywieziony kamieni i cegieł... Tu trzeba być i widzieć to co w niektórych miejscach jest w Naszej ziemi ale kilof, pomoc męża i dajemy radę. Taka metodą chcemy przerobić całą rabatę a mało jej nie ma

Na roślinki nie patrzcie...

Planowana skarpa, a paleta to planowane schody
Ogród Grodzi 08:42, 28 maj 2015

Do góry
Tak murki bardzo mi się podobają...szukam cały czas inspiracji i rozglądam się... na razie mamy mały problem bo trochę przez te ostatnie deszcze skarpa nam poleciała...ale nic dziwnego wszystko świeżo plantowane a skarpa stroma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies