Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

kitek81 10:54, 10 sie 2015

Kochana, widzę, że nic nie odpuszczasz i cały czas tworzysz swój piękny ogród. Rabatki super Ci wychodzą-masz talent. Rózanka zachwyca, hortki nowe też, te ci rosną też już spore! I ani się obejrzysz, to i nowe miskanty wystrzelą w góre i na boki
Tak trzymaj! Dużo sił i zdrowia życzę! Pozdrawiam
Ewik 22:15, 10 sie 2015

Hortki wypasione, dziekuje za odpowiedz u mnie o Eden Rose- sliczne jest jednakże pytałam o Nahemę, jak znajdziesz chwilkę to napisz jak sie sprawuje u ciebie
sylwia_slomc... 00:25, 11 sie 2015

Pomysł na kanciki genialny
Mala_Mi 19:48, 13 sie 2015

dajana napisał(a)
Troszkę hortensji

O w mordkę, ale pięknie
Wrzos 23:19, 13 sie 2015

Danusiu, ogród robi wrażenie.
.....a że własnymi ręcami tego dokonałaś to czapki z głów!
KasiaW76 00:27, 15 sie 2015

Kochana w temacie thui i serbów to wiem, że w jakimś stopniu one się gryzą ze sobą ale z powodu moich obecnych nasadzeń serby, które tak bardo mi się podobają same być nie mogą, a thuje hmmm nie pozwolą mi na to abym mogła mieć serby przed nimi nawet w malej ilości....

Taka zróżnicowana mieszanka jest bodajże w ogrodzie lustrem... sama nie wie co robić niby moja działka duza a jednocześnie malutka. Obecnie nawet nie chce inwestować w inne rośliny dopóty, dopóki nie zrobię tła. ...
KasiaW76 00:29, 15 sie 2015

P.s. jak mocno one są szerokie nie tylko na boki ale i przod-tył? I w jakich odległościach sadziłas?
dajana 22:40, 15 sie 2015

Sadziłam je Kasiu w odlełości od siebie 70cm i tyleż samo od płotu, ale można od płotu spokojnie zachować odległość 1 metr tym bardziej że ty masz pełny płot nie siatkę.One szybko się ze sobą połączą Nie wiem jak wyglądają nie strzyzone bo ja dosyć mocno je przycinam każdej wiosny to szerokie i gęste osobniki Mozna formowac jak się chce i szybko rosną
KasiaW76 23:01, 15 sie 2015

Kochana skarpa to jeszcze pół biedy przy całym nierównym terenie idący spadkiem pochylonym z prawego górnego rogu do dolnego lewego rogu, a do tego skarpy wszędzie. ... zero odcinka prostego...
dajana 23:11, 15 sie 2015

Ogród Reniu? hi jak to pieknie brzmi.To dopiero kawałek i na dodatek nieskończony ,ale hortki są ładne i trawy również .Mam nowe trawki W poniedziałek kiedy wyrzucę gdzieś zurawki znaczy się przesadzę, a w ich miejsce posadzę coś (niespodzianka) to może wreszcie ukończę jedną rabatę To miejsce jest bardzo słoneczne żurawki przypala, a szkoda bo je lubię.W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo u nikogo nie widziałam polączenia hortensji z tym co posadzę Będę miała inaczej i tak własnie lubię oczywiście wkleję fotki