Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Dorota123 10:58, 10 sie 2015

Dzień bez Hortensjady, to dzień stracony uwielbiam tu zaglądać, szkoda, że nie wszystko da się zapamiętać. W zimie przysiądę do Twojego wątku od początku. Widzę, że hortensje, jeżówki, berberysy i trawy to żelazne zestawy i długo cieszą swym ładnym wyglądem.
bozga 11:21, 10 sie 2015

Tesska napisał(a)
a ja sie musze zapytac bo sie nie znam oczko jest tam gdzie listek wyrasta?

Tak

Korzystając z miejsca pokażę jeszcze bliżej Pink Lady ( prawdę powiedziawszy to różnica z White Lady znikoma i spokojnie ja bym je nazwała Lady i tyle), Podobny kłopot mam z Magical Flame, Magical Fire, właśnie z ich powodu wybieram się już drugi rok do arboretum w Wojsławicach i jakoś jeszcze tam nie dotarłam- ale najważniejsze, że mam cel
Pink Lady z charakterystycznym ząbkowaniem kwiatów i obok chyba Magical Flame

Le Vasterival ( Great Star), piękny okaz w pełnym słońcu widziałam kilka dni temu przy kfc na S3 ( mam gdzieś na komórce, postaram się pokazać)

Candlelight (ta na szczęście została w donicy, drugą wysadziłam przed furtkę i wygląda nędznie, zaraz mimo słońca lecę ją wykopać i przenieść w półcień)
bozga 11:27, 10 sie 2015

Idę już porobić coś w ogródku, bo na wieczór mam zaplanowany ważny wyjazd

Vanilka w donicy ( w tym roku wysadzę już ją do gruntu bo jest kłopot z podlewaniem ( 2xdziennie przy tak dużej roślinie)

Tesska 11:57, 10 sie 2015

Bajka hortensjowa u Ciebie ))
Krys 13:02, 10 sie 2015

Bozenko kupilam niedawno dwie hortensje vanilke i Phantom moge i przesadzic teraz do wiekszejdonicy czy zostawic je w tej kupionej?
bozga 13:14, 10 sie 2015

Kupione w doniczce możesz sadzić gdzie chcesz i kiedy chcesz, będą ci wdzięczne za więcej miejsca, w małej donicy nie dostarczysz im też odpowiedniej ilości wody
A_gawa 13:16, 10 sie 2015

bozga napisał(a)
Idę już porobić coś w ogródku, bo na wieczór mam zaplanowany ważny wyjazd

Vanilka w donicy ( w tym roku wysadzę już ją do gruntu bo jest kłopot z podlewaniem ( 2xdziennie przy tak dużej roślinie)

Hej! Mam pytanie o Vanilki - czy dadzą radę w pełnym słońcu? Chciałabym je wsadzić na skarpie od południowej strony.
Piękny ogród. Podziwiam
bozga 13:21, 10 sie 2015

Na 108 stronie pokazałam dzisiaj Vanilki, które bez problemu radzą sobie "na patelni". Bardziej martwi mnie skarpa, marne szanse na zatrzymanie wody a jest to podstawa przy uprawie hortensji. Pozdrawiam
A_gawa 13:23, 10 sie 2015

Przepraszam, już doczytałam, że masz je w pełnym słońcu. Ale...czy mogę zapytać co do nich posadziłabyś na skarpie? Planuję wsadzić 3 sztuki, w nogi irgę Variegatus, żeby zwisała z murka. A co za Vanilkami?
A_gawa 13:23, 10 sie 2015

Myślałam, żeby dać je w głębokich pojemnikach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies