Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 18:08, 19 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przygody są zawsze nieuniknione........ życie byłoby nudne

Sylwia, ja to już bym czasem wolała, żeby było bardziej nudne. Z niespodziankami mam złe doświadczenia. A już najbardziej jestem w stresie, jak po jednej ekipie fachowców wchodzi inna, wtedy zawsze się okazuje, że coś jest nie tak
jolka 18:11, 19 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
Mamma mia.... ale już podziałałaś z tym kawałkiem gdzie wyczekujesz na trawę.... normalnie pięknie

Kasia, kawał roboty zrobione - 280m trawnika zasiane Czekam na zieleń, a znając życie to pewnie chwasty będą przed trawą. Ale cieszę się, że mi się teren uporządkował, skarpa nabrała regularnego zaokrąglonego kształtu, bo strasznie była poszarpana. Ogólnie jest baza pod dalsze działania

jolka 18:13, 19 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

O, to mogę Ci powiedzieć, że Magda malowała Remmersem, gdzieś chyba mam wiadomość od niej z danymi o tej farbie.
Będę podgladać u Ciebie, bo ja przekladam to do wiosny, choc na pewno masz rację, że wtedy też będzie wiele nowych tematow,.

Edyta jak masz informacje od Magdy o farbach, to prześlij mi proszę. Choć chyba idę się do niej przyznać, że plagiat mam w zamiarze
jolka 18:22, 19 sie 2015

gabriela_krajewska napisał(a)
To prawda, Magda malowała lazurą firmy Remmers. Jej skrzynie też były dla mnie inspiracją Ja posadziłam brzozy wczoraj ale było już ciemno, więc fotki dodam dziś, teraz trawy i hortki

No to widzę, że mam współudziałowców plagiatu Magdy skrzynek Przepatrzyłam stronę tej firmy od farb, ale jakoś mi się ciężko tam połapać. Tych lazurów chyba jest sporo (a może coś mieszam??). Jak masz Gabrysia nazwę konkretnie tej farby to mi napisz, please Na fotki Twojej brzozowej wciąż czekam
jolka 18:29, 19 sie 2015

Kawa napisał(a)
dzień dobry

Dobry dobry Tylko szybko minął, i już czwarteczek zagląda.
Normalnie mi się jeden dzień w tym tygodniu zgubił, myślałam że dziś wtorek
Im bliżej końca wakacji, tym szybciej leci
Magda70 20:52, 19 sie 2015

Witaj Jolka

to dokładnie ta farba: remmers - Aidol HK Lazur 2257 - srebrno szary

Miłego plagiatowania i oby się dobrze skrzynie sprawowaly
jolka 20:56, 19 sie 2015

Magda70 napisał(a)
Witaj Jolka
to dokładnie ta farba: remmers - Aidol HK Lazur 2257 - srebrno szary
Miłego plagiatowania i oby się dobrze skrzynie sprawowaly

No proszę, oficjalna zgoda na plagiatowanie Uff.. od razu mi lepiej
W dodatku z kompletem informacji - dzięki Madzia!!
Kawa 08:04, 20 sie 2015

Jolusia
jak zwykle pięknie brzózki i trawka super rosną
teraz chłodniej niż jeszcze kilka dni temu ogólnie to temperatury teraz chyba będą sprzyjać roślinkom
u mnie dzisiaj 9 stopni
gabriela_kra... 08:39, 20 sie 2015

jolka - witaj

Kochana, wczoraj był drugi dzień pt: "rabata brzozowa", zdjęcia owszem zrobiłam na koniec roboty, ale to się nawet nie nadaje do zamieszczenia na forum, bynajmniej teraz. Jeszcze nie ma efektu. Zalaliśmy wczoraj fundament do gabionu i powiem Ci, że dopóki nie powstanie to tam na razie efektu nie ma. Mój M przesadził wielkiego berberysa, ja przesadziłam piwonie i irysy, dziś kolej na juki.
Wolałabym sama to wszystko robić, ale z wiadomych względów nie mogę, więc wkurzam się czasem bo jestem uzależniona od kogoś, żeby posadzić kilka traw
Viola 08:56, 20 sie 2015

Oj i ja chciałabym warzywniczek skrzyniowy, nie starcza na wszystko czasu Może wiosną