Tylko nie kupuj Sabińskiego, bo kiedyś może będziesz chciała mieć gruszę w ogrodzie a one są żywicielem pośrednim dla rdzy gruszy.
Ja bym nie szła w iglaki płożące, tylko w byliny , zawsze będzie jakiś kolor podczas kwitnięcia, albo posadź tam azalie ?
Masz fantastyczne drzewa,
Ja bardzo lubię a nie mam powierzchni
Może dlatego Mróz u mnie poszedł górą głównie, magnolia, kiwi, listki glicynii…
Dużo ciekawych roślinek, też lubię
Ten widok jest bajeczny, masz bardzo klimatyczny ogród, jest bujny, a zarazem taki delikatny Popierdułki tarasowe powodują przytulność. Zachwycam się klonami, kompozycjami kolorystycznymi, warzywnikiem, po prostu wszystkim
Zauważyłam, że tulipany masz różowe w różnych odcieniach, boskie. Szalona jesteś z ilością donic o podlewanie mi chodzi.
Na duży warzywnik mam opory. Moja praca mi zabiera całe dnie. Kiedy bym o to dbała i przerabiała te warzywa?
Na razie bedą pomidory w doniczkach i te 2 skrzynki a potem się zobaczy.
Patrycja chciałabym mieć twój dar do rysowania projektów rabat.
Gratuluję nabytku. Wygląda bardzo naturalnie w tym miejscu jakby stał już tam od dawna. Pasuje do reszty. Dorzucę jeszcze jedną inspiracje do zachwytu.
Niestety LIDKA wróżę Ci, że w kolejnych latach warzywnik będzie się rozrastał. Jak raz się złapie bakcyla to wsiąkasz. Tyle odmian każdego warzywka…pomidorka…tyle nowości…o ile w części ozdobnej podczas zakupów chodzę z listą, tak przeglądając nasiona zimą ulegam i kupuje za dużo, bo tyle pokus.
Sama nie mogę się na niego napatrzeć Bardzo się cieszę z tego porządku jaki wprowadziły te obrzeża. Jeszcze w koło trochę do ogarnięcia mamy. Szczególnie chciałabym jakoś zapanować nad okolicą kompostowej pryzmy, ale kiedy ja tam dotrę, jak tyle ważniejszych rzeczy do zrobienia?
Nie mówiąc już że w domu i tunelu czeka srylion doniczek do wysadzenia z wysiewami i daliami. Nie wiem skąd mi się wzięło 89 pomidorów, 74 papryki, 130 zatrwianów , ponad 40 szałwi omączonych, jeszcze pory, dostane kapusty, kalarepki , gomfenie i coś jeszcze... A wydawało mi się, że tak niedużo w tym roku wysiałam!
Madziu, to nie byłby dobry pomysł gdybym mieszkała blisko Was, zbyt kuszące są zasoby w waszych szkółkach. Poszłabym z torbami dosłownie i w przenośni!
Już lepiej gdybyś Ty mieszkała bliżej mnie, byśmy mogły się częściej odwiedzać
Buziaki