Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pachnący różami, malowany bylinami

Pachnący różami, malowany bylinami

ewsyg 09:33, 15 gru 2024

Lidziu, dziękuję.

Jest tu około 150 cm. Wystarczy na dwa rzędy, sadzę tutaj róże o mniejszych gabarytach. Jak się któraś za bardzo rozpanoszy, to ją przytnę.

Dla Ciebie kochana młodziutka róża Blue Eden, Madame Anisette, See You in Purple, Sibelius

ewsyg 09:48, 15 gru 2024

W tym roku pierwszy raz zakwitła lila wodna Burgundy Princess. Piękna ona

Pierwszy raz wysiałam w tym roku fasolnik chiński.

ewsyg 09:51, 15 gru 2024

Kawusia, ciasto i czas brać się za obiad

Życzę wszystkim wspaniałej niedzieli

Smacznego

Urszulla 11:36, 15 gru 2024

ewsyg napisał(a)

Ula, wiesz jak ja kocham róże

Różyczki dla Ciebie

Cudne
Fajnie że podpisujesz róże, masz wszechstronną kolorystykę w odcieniach biel- łosoś- róż te pełne zachwycają. Ja też sobie odświeżam zimą poprzedni sezon
Ciężko mi przyjechać do Ciebie w sezonie różanym w pracy to najgorszy okres i to się odbija na całokształcie. Potem jak mogę to już róże nie kwitną.
Masz bardzo specyficzną ziemię, a mimo to ładnie kwitną. Raczej nie budują większych gabarytów, ale nie znam specyfiki Twoich róż. Z doświadczeń mogę tylko porównywać swoje w różnych latach. A może wypróbujesz sposobu który zastosowałam w zeszłym roku latem, podsypywania róże skoszoną trawą. Najpierw się bałam że się nie odplewię z chwastów, ale potem okazało się że jestem w błędzie. A róże zaczęły kwitnąć we wrześniu i październiku mimo wielkiej suszy i wysokich temperatur sierpniowych. Muszę to powtórzyć od marca i zobaczyć czy majowe kwitnienie będzie lepsze, szczególnie różom podaruję więcej trawy
ewsyg 20:56, 30 gru 2024

Urszulla napisał(a)

Cudne
Fajnie że podpisujesz róże, masz wszechstronną kolorystykę w odcieniach biel- łosoś- róż te pełne zachwycają. Ja też sobie odświeżam zimą poprzedni sezon
Ciężko mi przyjechać do Ciebie w sezonie różanym w pracy to najgorszy okres i to się odbija na całokształcie. Potem jak mogę to już róże nie kwitną.
Masz bardzo specyficzną ziemię, a mimo to ładnie kwitną. Raczej nie budują większych gabarytów, ale nie znam specyfiki Twoich róż. Z doświadczeń mogę tylko porównywać swoje w różnych latach. A może wypróbujesz sposobu który zastosowałam w zeszłym roku latem, podsypywania róże skoszoną trawą. Najpierw się bałam że się nie odplewię z chwastów, ale potem okazało się że jestem w błędzie. A róże zaczęły kwitnąć we wrześniu i październiku mimo wielkiej suszy i wysokich temperatur sierpniowych. Muszę to powtórzyć od marca i zobaczyć czy majowe kwitnienie będzie lepsze, szczególnie różom podaruję więcej trawy

Ula, ja zawsze wykorzystuję skoszoną trawę do ściółkowania rabat. W przyszłym roku powinnam miec jej więcej.
Mam nadzieję, że uda Wam się wpaść na kwitnienie róż
ewsyg 21:12, 30 gru 2024

Na koniec roku jeszcze trochę róż.

Ashley, William Christie, Pirouette

ewsyg 21:19, 30 gru 2024

Abraham Darby, Bremer Stadtmusikanten, Jacqueline du Pre, Honeymilk

ewsyg 20:01, 31 gru 2024

Życzę wszystkim w Nowym Roku wszelkich wspaniałości zarówno w życiu osobistym jak i ogrodowym

Niech słońca i deszczu nie zabraknie,
niech nam wszytko bujnie kwitnie i pachnie.
Rojodziejowa 21:28, 31 gru 2024

Ewuś Tobie też wszystkiego naj! ❤️

I dużo słoneczka dla róż
Kordina 22:52, 31 gru 2024

Niech się spełnia dla nas wszystkich