Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 16:25, 10 gru 2024

Też tak myślę.

W poprzednim domu miałam grzejnik podpięty do podłogówki ale bez grzałki elektrycznej. Grzejnik nigdy nie był ciepły. Ale to było 17 lat temu i nie wiedziałam tego a grzejnik w łazience mieć chciałam - żeby ręczniki do suszyć
Kontonaogrod 12:01, 11 gru 2024

Zamówiłam wczoraj i dziś przyszły 3 sadzonki jabłoni rajskiej Golden Hornet. Chciałam jeszcze jedną odmianę (John Downie), ale nie udało mi się jej znaleźć wysyłkowo.
Tę pierwszą widziałam w Anglii z jabłuszkami, ale nie kupiłam bo 1/drogo 2/za duża do wiezienia autem przez pół Europy. Tę drugą mają rodzice M w ogrodzie - może jeszcze ją gdzieś znajdę. Po angielsku to się zwie Crab Apple i robią z owoców galaretkę, lub zostawiają na zimę dla ptaków.

U nas dzisiaj dzięcioł na kulach tłuszczowych, a resztę nie zebranych winogron jedzą kosy

Przełożyłam rozkładanie styropianu na połowę stycznia, bo zapomniałam że jeszcze wentylacja nie jest zrobiona. W sobotę ma być Mateusz skończyć poprawki i wybić deskami z szalunków podłogę na strychu. Na niej hydraulik rozłoży rury do wentylacji za które dzisiaj zapłaciłam.

Tak że jeszcze zejdzie trochę czasu zanim będą podłogi...
Kontonaogrod 13:41, 11 gru 2024

Physalis W igloo ma ogrzewanie w postaci kur i nie zmarzł. Pomidory mogłam zostawić buahahaha

Nawet kwitnie

Kordina 01:15, 12 gru 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Physalis W igloo ma ogrzewanie w postaci kur i nie zmarzł. Pomidory mogłam zostawić buahahaha...

Efekt uboczny w postaci kur całkiem fajny
Kontonaogrod 05:33, 12 gru 2024

Pewnie w styczniu zmarznie, zobaczymy
Patrycja_KG_Lu 21:52, 12 gru 2024

Juzia napisał(a)

Racja, że się kurzy! Nienawidzę I piękne to też nie jest.... tylko czasem praktyczne
Lubię mieć gdzie wysuszyć mokre rękawiczki, czapki czy nawet kurtki zimą. Teraz suszę w kotłowni
No i w łazience kaloryfer to jednak mus. Ale faktycznie można elektryczny powiesić.

Ciągle myślę

Juzia wpisz w grafikę Google „grzejnik dekoracyjny”. Cuda estetyczne można wyszukać zamiast jakiejś płaskorzeźby. Pierwszy raz spotkałam się z takimi jak jeździłam po sklepach z płytkami łazienkowymi i mieli wystawowe boxy z przykładowymi łazienkami. Niestety cena też za nimi idzie w parze z wyglądem.

U siebie postawiliśmy w łazienkach na proste grzejniki z wygodnymi szczebelkami do suszenia ręczników na grzałkę elektryczną. Używamy ich dość często zanim ruszy główne ogrzewanie, bo w łazienkach przyjemniej jest jak mamy wyższą temperaturę. Dodatkowo podsuszamy ręczniki oraz rękawiczki, śniegowce czy kurtki po wyjściu na sanki.

Zobacz, że nawet są takie 2w1 stojące - służą za wieszak w okresie niegrzania. Zawsze można dodać taki po budowie byleby w pobliżu gniazdko było.

Kontonaogrod 08:04, 13 gru 2024

Fajny ten grzejnik/wieszak I boska łazienka

Piątek! Ufff szalony tydzień, nareszcie
Juzia 15:44, 13 gru 2024

Rzeczywiście fajowy!
I za dużo do odkurzania przy nim nie ma!
Kontonaogrod 15:16, 14 gru 2024

Ubraliśmy choinkę umywalka do nowego domu i skrzynka z dyniami były tam pierwsze

Kontonaogrod 10:23, 15 gru 2024

Jej coś już widać