Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

Margo2 22:21, 16 gru 2024

Margo2 22:39, 16 gru 2024

A tak to mniej więcej wyglądało. Oczywiście to jeszcze nie wszystkie rzeczy, które tutaj widać

Miskantowo napisał(a)
Gosiu, pomysl z ogrodem terapeutycznym zacny.
Jakis czas temu wpadły mi w oko studia podyplomowe o przyciągającej uwagę nazwie…hortiterapia.

antracyt napisał(a)
Tak, myślę podobnie jak koleżanka z Miskantowego domu
Nawet miałam w tym roku plany rozpoczęcia podyplomowej hortiterapii, tylko logistyka nam się z mężatym rozjeżdża(on akurat robi 2rok ratownictwa medycznego). Całkiem możliwe, że do tematu wrócę już w roku przyszłym

Gosiu, bardzo mi się podoba inicjatywa i realizacje

Dziewczyny super, że chcecie coś takiego robić. Jest tak wiele osób, które potrzebują w sumie niewiele, żeby poczuć się lepiej. Głowa to najważniejsza rzecz. Ja robię takie rzeczy w sumie dla siebie w dużej mierze. Czyli obie strony sa zadowolone (mam taką nadzieję) i Ci dla, których to robię i ja.

Kordina napisał(a)
Gosiu czy te piękne kompozycje są umieszczone między dwoma szkłami czy zalane żywicą? Dostałam kiedyś kwiatek niezapominajki zalany żywicą jako wisiorek

Bożenko, nie, to nie jest zalane żywicą. To sa po prostu włożone suszone i sztuczne roślinki pomiędzy 2 pleksi, które potem sa umieszczone w ramce.

ElzbietaFranka napisał(a)

Czytam, że tez masz różne doświadczenia. Ja bardziej zaczęłam o takich sprawach myśleć, od kiedy w ośrodku podobnym do tego, w którym bylismy wylądował mój nieżyjący już teść. Człowiek żyje czasem odsuwając mysli od takich spraw. Teraz więcej o tym myślę

ElzbietaFranka napisał(a)
Taki ogród publiczny fantastyczna sprawa.
U nas w Wawie mieszkańcy też się organizują na osiedlach i takie organizuja przed budynkami.

Fajnie, że mieszkańcy chcą się angażować. Najgorzej jak każdy zajmuje się tylko swoimi sprawami.

Aga, Aniu, dzięki za uznanie. W sumie to robię to przede wszystkim dla siebie.
LIDKA 05:38, 17 gru 2024

Gosia jesteś bardzo uzdolniona i we wspaniały sposób wykorzystujesz ten talent.
Podziwiam że masz na te aktywność chęć i czas.

Ogród jesienny i zimowe obrazki z ogrodu śliczne.
❤️❤️❤️
Margo2 22:42, 17 gru 2024

Lidko, czasu to ja nie mam. Musiałam z czegoś zrezygnować. Padło na forum, telewizję, książki.
Niby to nie jest ciężka praca, ale jak kończyłam to po prostu padałam.
Po raz pierwszy robiłam ozdoby na tak wielką skalę. Zazwyczaj robię tylko dla siebie i dla przyjaciół jako dodatki do prezentów.
Nie wiem, czy powtórzymy to za rok, bo koleżanki sa trochę zniechęcone. Nie wszystko się sprzedało. A ja uważam, że i tak poszło bardzo dużo jak na to, że w tym samym czasie odbywały się inne kiermasze. Zebrałyśmy naprawdę sporo kasy.
No, ale zobaczymy co będzie w przyszłym roku
Magara 23:50, 17 gru 2024

Gosia, podziwiam bardzo I dzieła i cel

To co się nie sprzedało - za rok znajdzie nabywców - cel pewnie też się uda znaleźć. Tak Koleżankom mów, bo to dobre założenie żeby się nie zniechęcać do takich zrywów

Wszystkie Wasze inicjatywy są mega fajne
Basieksp 00:04, 18 gru 2024

Gratulacje dla Ciebie i Twoich koleżanek teraz dziewczyny są trochę zmęczone, ale napewno za rok chęci i radość tworzenia tego wszystkiego powróci
Kordina 10:08, 18 gru 2024

"Człowiek jest tyle wart, ile z siebie daje innym", że zacytuję, też społecznica, ale głównie decoupagowa
mrokasia 13:00, 18 gru 2024

Gosia, piękne te ozdoby, macie talent dziewczyny! I wielkie serca!
Gruszka_na_w... 21:04, 18 gru 2024

Podziwiam zarówno talent, jak i ogromne serce. Wspaniała inicjatywa i współpraca. Do pozazdroszczenia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margo2 17:14, 27 gru 2024

Dziewczyny odpowiem zbiorowo, bo już jakiś czas minął.
Pochłonęło mnie to wszystko straszliwie.
Dziękuję za uznanie. Staramy się z dziewczynami robić więcej, bo uważamy, że dobro wraca, więc robimy to w sumie dla siebie
W sumie to i tak mało robię. Nie jestem na stałe zaangażowana w żadną organizację. Robię tylko takie akcje.

Jak tam po świętach?
Ja sobie obiecywałam, że jeść będe z umiarem.
Niestety nie dotrzymałam słowa. Jestem obżarta straszliwie.
A jak u Was?