Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Juzia 13:11, 15 gru 2024

Ładnie. Ja bym już tak zostawiła

Do tego drewniany sufit i drewniana podłoga
Kontonaogrod 13:17, 15 gru 2024

Drewniany sufit a na podłodze czarny łupek

Wczoraj widziałam w castoramie

To ta sama płyta, robiona tym samym telefonem, kolor prawdziwy gdzieś pośrodku

Goły tynk trzeba chyba przynajmniej zagruntować? Kupiliśmy pistolet do malowania natryskowego (i sprężarkę)
Juzia 18:27, 15 gru 2024

Ojoj. Ciemna
Ja już ciemnych podłóg sobie nie zrobię! Szkoda zdrowia

W sumie to nie wiem jak to z tym tynkiem jest. Ja planuję ze swoim nic nie robić... ale będę miała gliniany

Malowanie pistoletem to dobra sprawa! Tym bardziej jak masz do malowania sufity!
U mnie sufity też odpadają... będzie goły beton Minimalizuję roboty na maxa
LIDKA 18:36, 15 gru 2024

Domowo sie robi już.

Juzia To Ty schron budujesz betonwy?

Żartuję
Kontonaogrod 18:44, 15 gru 2024

Juzia - fajnie! Do tych kolumienek i wykusza goły beton mi średnio pasuje. Planuje prostotę i elegancję coś w stronę art deco na dole, na górze przez drewniane sufity bardziej wakacyjnie i luźno. A jak wyjdzie się okaże

Lidka dziękuję nadal goły beton i mnóstwo do zrobienia, ale powoli do przodu. Po świętach hydraulik i rekuperacja, potem podłogi z przerwą na ferie i czekamy aż wszystko wyschnie
Kontonaogrod 13:24, 16 gru 2024

Załatwiam w Tauronie podniesienie mocy z 11 na 15 kW jeśli mamy mieć pompę (do nowego domu).
Zapisałam się na rentgen zębów bo dawno nie miałam.

Przyłączenie prądu/służebność dla wrednej sąsiadki nadal nie załatwiona - starostwo wydłużyło termin z lipca na koniec listopada, a teraz mówią żeby na początku stycznia dzwonić... heh
Wystąpiłam o warunki przyłącza wody do działki "ogrodowej" - wrysowałam "planowany" dom i miejsce wcinki w sieć wodną - wysłałam do wodociągów. Nie powinno być problemu bo nitka na działce, kwestia zrobienia projektu i wkopania rury, studzienka + licznik.

Wymyśliłam że skoro będę tu miała pana Mirka z koparką na wiosnę to od razu podciągnę wodę, uzbrojona działka lepiej się sprzeda - zwłaszcza jak kupi ją ktoś inny niż nowy właściciel domu...

Załatwiam dzisiaj jakieś gnioty, poniedziałek, obudziłam się o 4tej i miałam czas myśleć

Tynkarze tynkują. Ciekawe czy skończą do końca tygodnia, ma być cieplej. Ale patrząc na tempo wcale nie jest powiedziane czy do końca tygodnia wszystko zrobią...
Juzia 15:27, 16 gru 2024

LIDKA napisał(a)
Domowo sie robi już.

Juzia To Ty schron budujesz betonwy?

Żartuję

Nie widzę sensu w nakładaniu tynków na sufit i jeszcze malowaniu go
Strata czasu i pieniędzy

A i w schronie mogłabym mieszkać...żeby tylko jakiś kawałek ziemi do tego był
Juzia 15:29, 16 gru 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Juzia - fajnie! Do tych kolumienek i wykusza goły beton mi średnio pasuje. Planuje prostotę i elegancję coś w stronę art deco na dole, na górze przez drewniane sufity bardziej wakacyjnie i luźno. A jak wyjdzie się okaże

Lidka dziękuję nadal goły beton i mnóstwo do zrobienia, ale powoli do przodu. Po świętach hydraulik i rekuperacja, potem podłogi z przerwą na ferie i czekamy aż wszystko wyschnie

Wykusz i kolumienki dałoby się dopasować
Ale art deco też fajne! Marzyła mi się kiedyś konsola art deco do hollu... ale ceny mnie zabiły

Kontonaogrod 18:08, 16 gru 2024

W schronie nieeeeee, za ciemno. Wilgotno? I zimno

Może kiedyś zbuduje jeszcze nowoczesną kostkę z płaskim dachem i betonowymi surowymi sufitami

Zobaczymy co uda się wykombinować, przekombinować też nie chcę, a o to nietrudno
Kordina 18:42, 16 gru 2024

Kontonaogrod napisał(a)
...Może kiedyś zbuduje jeszcze nowoczesną kostkę z płaskim dachem i betonowymi surowymi sufitami ...

O Ty!!! Jeszcze jedno nie skończone a już coś się w tej głowie lęgnie??