Jak masz taki syf za płotem to trzeba było coś wyższego posadzić osłaniającego. Co to za trawy posadzilas? Jakieś delikatne.
Pomysl o żywopłocie bukowym który nie traci liści na zimę. Lub innym.
Wiem co to znaczy też mam łąki za płotem wiosna fruwają dmuchawce i osiadają na moich tujach brabantach.
Tylko radzę.
Piękne te hertensje w szpalerze jak się nazywają.
Też chce coś takiego zrobić, ale ciągle się zastanawiam horty czy roze rabatowe.
Zana dziekuje za opinie i rady.
Uhuhu. To juz przerasta moje wyobrazenia..i to jeszcze mezowi wytlumaczyc..hmm
Co do paneli- chodzi mi o takie Cos:
Taras bedzie w przyszlosci zadaszony. Zgadzam sie ze drzewa sa mega wazne. Mysle ze cisy kolumnowe beda bezproblemowe w relacjach z sasiadem, Lub inne iglaki. masz racje- musze koniecznie uzyskac solidna podstawe, ktora bedzie stanowic baze dla reszty.
Macie jeszcze cierpliwość i chęć zobaczyć więcej? Mam nadzieję, że tak
Ruszamy dalej...
Tu się można poopalać lub poleżeć w słonku
o zdrowie roślin dbają tacy pomocnicy....ciekawi mnie kwestia oprysków...stosują czy nie, nie wiadomo, ale chorych roślin nie widziałam...
Grażynko, nasionkami chętnie się podzielę. U mnie każda nasturcja łapie mszyce, niestety, ta też. Ale można sobie z nimi poradzić.
Asiu, ta hortensja to jakaś ogrodówka, niestety nie wiem jaka to odmiana, dostałam ją od znajomej, która też nie zna nazwy. Może doświadczeni hodowcy na Ogrodowisku podpowiedzą.
Basiu fotki sa dzis kilka, jutro wstawie wiecej, dzis juz padam na pyszczek
Basiu wypij a jak az mi nozki podskakuja pod biurkiem
Lusia mysle, ze to krwawnica
Grazynko ona chyba lubi wilgotno u nas rosnie wlasnie w rowach gdzie dosc mokro jest.
wyciaczka byla udana no moze troche za malo czasu mielismy w ogrodzie botanicznym, i trafilismy na susze wiec malo kwitlo ale i tak bylo warto szzegolnie w szklarniach
I ja lubię dalie.Mam je w kilku miejscach .I tez są różne .
O to już wiem,że będą u ciebie ładne widoczki daliowe, jak ich sadzisz dużo.Będzie pięknie .
Fajnie,że masz taką dobrą szkółkę z jeżówkami.U mnie raczej NN i zwykłe.Zawsze jakieś konkretne, to trzeba przez internet.I to też trzeba wiedzieć gdzie jakie kupić, aby nie było pomyłek
wiesz nidy nie sprawdzałam ile taka kępka kwitnie.Tydzień,,,
Ja dokładam to między rośliny, to mi nie przeszkadza,że krócej.
I potem przycinam nisko i tyle .
U mnie miejsca też nie wiele .
Ale trochę muszę pozmieniać.
Ale nasionka maków i tak zbiorę, jak trochę zechcesz, to c się podzielę