Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:19, 02 paź 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Barwy w Twoim ogrodzie po prostu niesamowite. A ja dlatego tego ściętolistnego lubię, że on jeszcze zielony. Bo ja u siebie lubię zieleń, jak wiesz Do Ciebie przychodzę na kolory No, coś pięknego!

Cwaniara.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mikina34 07:53, 03 paź 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Moniu, obornika nie lubią rośliny krótkiego dnia- rzodkiewka, sałata, szpinak, groch, pietruszka i marchew to tez warzywa o małych wymaganiach pokarmowych. Najwięcej azotu potrzebują kapustne (k. biała, czerwona, brukselka), dyniowate (cukinia, dynia, patison, kabaczek), kalafior, seler, brokuł, papryka, pomidory i ogórki.

Czyli tym wymagającym dam dobroci, a innym niech wystarczy to co jest Jeszcze tylko muszę rozplanować co gdzie, bo poza pomidorami (już wiem od Ciebie, że nie potrzebują zmianowania) zawsze mam dylemat co po czym

Truskawki teoretycznie do końca sierpnia, ale jeśli jesień będzie długa i bezmroźna to zdążą się dobrze ukorzenić. Co najwyżej będą mieć w pierwszym roku mniej owoców.

Te truskawki z rozłogów mam już w doniczkach, wiec jest szansa, ze się zadomowią
mikina34 07:56, 03 paź 2018

Agatko, ścietolistny dopiero zaczyna. Teraz zachwycam się ussuryjskim. Z dnia na dzień zmienia kolor.Dobrze współpracuje z sąsiedztwem.

A ja Haniu nabyłam klona ussuryjskiego po Twoich zachwytach nad jeg urodą , w tym roku pierwsza zima go u mnie czeka, tak samo jak strzępiastokorego. Chyba muszę je troszkę opatulić od dołu.
Brzozowadzie... 11:02, 03 paź 2018

Cwaniara.

Podobno najważeniejsze w życiu, to się dobrze ustawić...
kwartet 14:03, 03 paź 2018

Haniu mnie to wszytko u ciebie pasuje,jak zwykle oczy i głowę ładuję.
Gruszka_na_w... 19:13, 03 paź 2018

mikina34 napisał(a)

A ja Haniu nabyłam klona ussuryjskiego po Twoich zachwytach nad jeg urodą , w tym roku pierwsza zima go u mnie czeka, tak samo jak strzępiastokorego. Chyba muszę je troszkę opatulić od dołu.

Pierwszej zimy podmarzł mi trochę klon Henry'ego. Ussuryjski przezimował bez problemu, ale profilaktycznie możesz go dopieścić. Może wciśniesz gdzieś trzmielinę europejską? Jesienią jest urocza.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:22, 03 paź 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Podobno najważeniejsze w życiu, to się dobrze ustawić...

Teraz mi o tym piszesz? A ja wciąż w biegu.

Bonica dopiero teraz wypuściła dłuższe pędy

Laguna albo Rozarium Uetersen? Nie pamiętam już , co tam wsadzałam

NN- daje oznaki życia po całkowitym przemarznięciu

Gruszka_na_w... 19:28, 03 paź 2018

kwartet napisał(a)
Haniu mnie to wszytko u ciebie pasuje,jak zwykle oczy i głowę ładuję.

Aniu, dziękuję w imieniu roślinek. Dzielnie walczyły o przeżycie w tym sezonie.

Gruszka_na_w... 19:32, 03 paź 2018

Bardzo mocno wiało, ale większość liści wciąż się mocno trzyma.

UrsaMaior 20:23, 03 paź 2018

Hania, przyleciałam prosić o fotkę Ingrid