u mnie wszystkie zieloniutkie, tylko jeden usechł ale to wirująca blacha podczas wichury go zdewastowała.
Renia, to nie jest rabata W tym miejscu miałam tylko zerwaną darń, a że wiosną robiłam te kostki w grabach to śmiałek musiał gdzieś się przenieść wylądował przy blaszaku. Chociaż nie powiem, bo miałam plan przetestowania moich rozchodników gigantów w śmiałku, ale nie powiódł się. Rozchodniki oczywiście posadzone, tylko że ich wcale nie widać
za śmiałkiem oczywiście zadołowane od wiosny cisy, za nimi też tymczasowo molinie i rosnący drugi rok trzcinnik KF. AAAA jeszcze była luka między molinią a trzcinnikiem, to wsadziłam całe wiadro kłączy dalii, które dostałam od babeczki co gruz zabierała Misz masz w którym śmiałek dominuje.
Agata , właśnie pisałam u Iwony że w te upały nawet nie chce mi się do ogrodu wychodzić.Raz że temperatury nie dla mnie , a dwa ogród średnio wygląda. Trawy też mi podeschły zwłaszcza te co przesadzałam. Zresztą wszystko co wiosną przesadziłam , albo dosadziłam to szału nie robi.
Róże natomiast rewelacja w tym roku, mam je na rabacie na której po 15 jest cień i super się trzymają. Bukszpany super się opamiętały po zeszłorocznym pogromie grzybowym, przyrosty mega wielkie.
Teraz od 4 dni pada, ale ten deszcz to o miesiąc za póżno, nawet drugi raz nic nie nawoziłam bo w te upały nie było sensu nawozić roślin, a zawsze to robie na początku czerwca.
Romciu witaj !!
Jestem oczarowana twoją hortensja pnaca .imponująca. piękna
Mój dupek siedzi już 3 lata. Od posadzenia wciąż taka sama. Mała.
Zdjęcia szałwii; kocimietek ?? Piękne.
Czekam na więcej ogrodowych.
Pozdrawiam
Ślicznie zaaranżowany zbiornik wodny. Właśnie sobie uświadomiłam, że tam gdzie ostatnio byłam wszyscy mają jakiś zbiornik wodny w ogrodzie. Muszę chyba psa wymienić na inny model, bo z nim to nie możliwe. Nawet w tym tygodniu basen rodzince wydałam
Hmmm i teraz mam cwieka zabitego.
To wypadałoby ją wyżej prowadzić. A ona już niżej rozgalezila się ;(
No coś trzeba będzie wymyśleć. ....żeby szła wyżej. W tym roku już nic nie rusze. Na wiosnę trzeba zrobić.