Na wiosnę przycięłam na jeżyka Ice Dance, Evergold lub Ice Cream, nie wiem co mam, prawdopodobnie obie i wszystko pięknie odbiło, powalając mnie teraz wielkością i pięknym wyglądem. Jak dla mnie trzeba ciąć nie skubać .
Byłam widziałam. Dzięki! jutro zerknę do tego Pana Trawki Może od razu zamówię? Kurcze a miałam już na ten rok się ograniczać... M się ze mną rozwiedzie jak nic...
Jak byłem wiosną w szkółce to wszystkie Evergoldy, Everlime iCe Dance i inne tego typu Carexy były ścięte na bardzo krótkiego jeża. Zapytałem czy pierwszy raz tak zrobili to powiedzieli mi, że tak nawet powinno się robić i robią tak od zawsze. Kupiłem mocno przycięte Ice Dance i pięknie odbiły.
Ice dance nie jest zlym pomyslem bo szybko się rozrasta i to jej atut w tym miejscu. Ja swojenodrosty chciałam przesadzić na nową rabatę a le może coś bym Ci wykopala ale nie wiem ile tego mam bo już trochę pobierałas na wiosnę.
Pan Trawka to strona trawki.pl ja mam do niego 70 km bo to druga strona Poznania i bywam ta nie częsta ale ostatnio byłam-szkoda ze nie wiedziałam. Ale Pan Tadeusz wysyła tez - ja takie sadzonki nieduże kupowałam ze chyba 5 zł a szybko się bardzo się rozrasta.
Jeśli chcesz wieczorkiem znajdę zdjęcia sadzonek z zeszłego roku zaraz po kuonie i jak wyglądają teraz ok?
Asia, a Ty przypadkiem nie przepadasz za różem??? Tak coś kojarzę...
Rozplenicom nie wiem co się stało! Ale rozchodniki i tak widać. W tym roku wszystko jest jakieś wielkie... Wiosną podlewałam humus papką a później kilka razy miksturką z pokrzyw. Może to przez to???
Dobrze rozpoznajesz to ice & fire. Szukałam czegoś z dużą ilością białego na liściach. W wolne miejsca chce tam dać jeszcze turzyce ice dance. U mnie obie te rośliny są nie do dostania. Przetrząsnęłam wszystkie szkółki i centra ogrodnicze hosty zamówiłam przez internet i tak jak myślałam, przyszły mikroskopijne w potężnych doniczkach. Nie miałam jednak wyjścia...
Kasia w tym kwadracie to Ice dance,a wracajac do tematu drzewa, żeby u Ciebie nie ciągnąć, to powiedz mi czy zwykły miłorząb to dobry pomysł, bo tez chciałam klona, ale zrezygnowałam ze względu na słońce.
Pisałaś kiedyś, że kupowałaś czy miałaś zamiar kupić buka? też szukam jakiegoś fajnego buczka ale u nas do wyboru aż dwie odmiany i ceny z kosmosu
Możesz podać jaki wielki kupiłaś i za ile?
Juzia czytałam u madzenki że masz Carex Evergold i Ice Dance, czy mogę Cię prosić o zdjęcia porównawcze???
Bo już w opisy pod zdjęciami w sieci nie wierzę...
mam dwie, jedna to caradonna ta która zacytowalaś i zwykłą szalwie lekarską potfora
trafki zalezy jakich szukasz bo tam gdzie kupowałam Pani miała nie duzy wybór ale ladne okazy. a kupowalam tylko carex FC, milk chocolate i ice dance, buchananii kupowłam lokalnie.