Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:45, 09 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To kalina koralowa w odmianie Nanum, Niestety- nie przebarwia się
Rośnie baaaaaaaaardzo wolno.

Fajna
Moja kalina kilimandżaro teraz zaczęła kwitnąc po raz drugi w tym roku i zastanawiam się czy to normalne
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:41, 09 wrz 2018

Do góry

Dziękuję Już sobie zapisałam Bardzo mi się podoba. Świetny kontrast dla innych roślin.
Pozdrawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:30, 09 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Witaj Haniu Powiedz mi proszę, co to za roślina o ciemno zielonych liściach?
Twój ogród w jesiennej szacie wygląda rewelacyjnie. Bardzo mi się podoba Pozdrawiam cieplutko

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:23, 09 wrz 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Oczywiście nowy nabywca myjni.jak wróciłam od dzieci to już była po usiadłam i płakałam .ale jak zobaczyłam że i róża wala się po kostce to krzyczałam i zbierałam co mogłam .Mam uratowaną małą sadzonkę kaliny i korzenie róży .Kalina rośnie i róza pod specjalnym nadzorem bo pilnuję oba krzaki zeby nie miały sucho;d

Ojej jak przykro
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:10, 09 wrz 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Kto siekierą potraktował taką ślicznotkę?

Oczywiście nowy nabywca myjni.jak wróciłam od dzieci to już była po usiadłam i płakałam .ale jak zobaczyłam że i róża wala się po kostce to krzyczałam i zbierałam co mogłam .Mam uratowaną małą sadzonkę kaliny i korzenie róży .Kalina rośnie i róza pod specjalnym nadzorem bo pilnuję oba krzaki zeby nie miały sucho;d
Wśród brzóz i dębów 11:27, 09 wrz 2018

Do góry
Kalina ma mszyce jak jest młoda potem jak dojrzeje nic jej nie rusza .No chyba tak jak moją siekiera Miałam wstawić zdjęcie ale wstawię u mnie bo może nie życzysz sobie Zapraszam do obejrzenia kaliny Ja mam tę kulistą
Ogród z uśmiechem 14:23, 06 wrz 2018

Do góry
Nie wiem czy to normalne ale kalina kilimanżaro właśnie kwitnie po raz drugi
Ogród Basi 11:34, 04 wrz 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Strona południowa, od frontu. Na drugim kalina wonna. Na ostatnim irga już barwi owoce na czerwono.
Piękne to połączenie granitu z kostką betonową i te schodki takie pomysłowe. Wypatrzyłam ciekawe połączenie hakonki i żółtych żurawek. Mam swoją hakonkę przesadzać, chyba dam ją pod moje żurawki.
Ogród Basi 14:18, 03 wrz 2018

Do góry
Strona południowa, od frontu. Na drugim kalina wonna. Na ostatnim irga już barwi owoce na czerwono.
Moja ostoja 22:36, 30 sie 2018

Do góry
O jakie piękne lamiony- latarnie. :0
Kalina przebarwiająca się ladnie wygląda.Jesień chłodami nas ogarnia ale i cudnymi przebarwieniami, kolorami wyjątkowymi
Jeżowki pięknie ci kwitną. I róże.
Hortensje też kolorki jesienne .Śliczne.
I rozchodniki.I ja dokupiłam kilka .To może na drugi rok będzie ładniej z nimi
Moja ostoja 21:17, 30 sie 2018

Do góry
Żółknie choina kanadyjska

Słońce spaliło liście azalii

Liscie surmii porażone mączniakiem opadają

Kalina watanabe ubrała się w jesienne szaty

Bukszpany złapały ćmę bukszpanową i nie wiem, czy wiązać z nimi jakąś nadzieję na przyszłość.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:18, 29 sie 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jakie straty masz z powodu suszy? U mnie kiepsko z drzewami. Nie wiem, czy niektóre hortensje w tym stanie przeżyją zimę.

Miałaś szarkę czy się jej boisz? Mam taką węgierkę z siewki (tak można je pozyskiwać), niedługo będzie owocować (po 7 latach w tym roku miała kilka owoców), nie tnę jej - może da radę?

EDIT: jesienny ogród piękny, choć jednak chciałoby się więcej babiego wilgotnego lata. Z buchającymi kolorami i soczystością nie tylko owoców.

Ewo, z drzew podlewałam tylko graby kolumnowe. Podsuszyło nieco oliwniki i od paru dni zasychają listki jarząbów szwedzkich. Ogólnie drzewka wyglądają nieźle jak na te warunki pogodowe. W warzywniku kiepsko owocuje jesienna fasola. Zrezygnowałam z jesiennych wysiewów. sadzonki truskawek czekają w doniczkach w częściowym zacienieniu. Bardzo dorodna jest marchew, selery, buraki, pory i pomidory. Wciąż owocuje cukinia, dynia Hokkaido i pomidory.
Największy problem jest z krzewami. Zasychają borówki amerykańskie, derenie pod brzozami i hortensje w najbardziej nasłonecznionych miejscach. Kiepsko wygląda kalina Watanabe i Mariesi. Miskanty i rozplenice są niższe. Astry nie kwitną tak obficie jak zwykle i szybko przekwitają. Bardzo poważnie myślę o tym, że trzeba będzie dostosować nasadzenia do warunków klimatycznych. Natury nie pokonam.
Ogród do odnowy 20:09, 25 sie 2018

Do góry
Ze mnie też duch uleciał.
A skąd się wzięły kwiaty na kalinach? To jakaś szczególna odmiana?

Czyli podobnie nas naszło? Nie mam pojęcia co jej się stało że jednym kwiatkiem przypomniała o sobie. To taka kalina najpopularniejsza na wsi
Ogród do odnowy 16:31, 25 sie 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Jakoś nie mam nastroju

Kalina zakwitła jednym kwiatkiem

A te wysokie badyle kwitnące w skrzyni okazały się różową trojeścią!

Czyżby jesienna chandra.?..trochę za wcześnie
Ogród do odnowy 16:00, 25 sie 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
A co tu tsk cicho ? Pokazuj swoje piekne jezowki

Jakoś nie mam nastroju

Kalina zakwitła jednym kwiatkiem

A te wysokie badyle kwitnące w skrzyni okazały się różową trojeścią!

Podmiejski ogródek 07:29, 17 sie 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Cześć Asia, nadrobiłam Ale ładną masz tą rabatkę! O rozchodnikach muszę pomyśleć, Twoje zachęcaja. I podoba mi się ta kalina w tym miejscu, dodałabym mój głos na tak I tak floksowa też piękna, i kolory super grają, a ja się boję floksów, bo mają brzydkie doły
Remont masz, że tak powiem, na wysokim poziomie Ja robiłam w czerwcu, ale widzę, że mój to był jednak remoncik

Ano, sama się zaczynam za głowę łapać
Ta kępa floksów rzeczywiście wyjątkowo piękna (choć nie w tej chwili: wycięłam wszystkie kwiaty i czekam na drugie kwitnienie).
Mączniak rzeczywiście jest problemem, ale bardzo pomaga podlewanie konewką po ziemi, zamiast szlauchem po liściach
Podmiejski ogródek 22:18, 13 sie 2018

Do góry
Cześć Asia, nadrobiłam Ale ładną masz tą rabatkę! O rozchodnikach muszę pomyśleć, Twoje zachęcaja. I podoba mi się ta kalina w tym miejscu, dodałabym mój głos na tak I tak floksowa też piękna, i kolory super grają, a ja się boję floksów, bo mają brzydkie doły
Remont masz, że tak powiem, na wysokim poziomie Ja robiłam w czerwcu, ale widzę, że mój to był jednak remoncik
makadamia napisał(a)

Ranczo Szmaragdowa Dolina 01:29, 10 sie 2018

Do góry
A kupowana jako patyk na ślepo, tylko, że kalina było wiadomo
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:39, 09 sie 2018

Do góry
Czerwone korale......Cudna ta kalinaWidoczki zachwycają
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:08, 05 sie 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
Dalej sucho? U nas padało w nocy, jakoś chyba nad ranem burza przeszła.

Klon pensylwański i kalina Mariesii z zaschniętymi listkami, derenie poprzypalane, ziemia tak spękana, że nawet nie ma jak podlewać, bo nie wsiąka. Spływa na boki.

Czyściec i wilczomlecz mirtowaty zadowolone z takiej aury.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies