Noo właśnie..te małe rozplenice mają takie małe te szczotki ... nieproporcjonalnie małe jestem zawiedziona tak ogólnie
saren i u nas dostatek , choć dziki zdecydowanie górują nawet chcą dodatkowy odstrzał zarządzić...hmmmm..ciekawe jak to się skończy..jadna dzicza rodzina ma jakieś 6 młodych gdyby nimcy tak się rozmnażali , to by nie trza im było taniej siły roboczej w postaci uchodżców
Ja też lubię porównania potrafią zmobilizować do dalszej pracy.
Zakupy mam nadzieję że się Kasi spodobają bo to jej różyczki .
Mam nadzieję że przezimują bezproblemowo ze wschodu są to i zahartowane .
To Lovely Green i Astrid grafin.
Dzięki Irenko! Oby tak było jak napisałaś .
Witaj Zawitko! Ta różowa to Pink Fairy,szczepiona na pniu.
Jeśli o inną Ci chodziło to daj znać. Memory szybko przyrasta to z kupnem lub dzieleniem nie powinno być problemu, choć trzeba przyznać że teraz to idzie jak ciepłe bułeczki .
Basiu to rozplenica Karley Rose pierwszy rok u mnie. Nasionka z niej już mam dla Ciebie zebrane , od tygodnia w torebce noszę z innymi i czekam kiedy mnie w pobliże poczty zawieje, żebym wysłać mogła , jak wyśle to dam Ci znać.
Aga, Twoje hortki wpędzają mnie w depresję. Cudna ta czarna rozplenica. Mam podobną, bo moja ma jakby szersze liście, ale jeszcze nie wypuściła tak wysoko kłosów. Dopiero zaczyna.
Kret? No cóż, też stworzenie boże chce żyć...
Bardzo ładne to zestawienie
Mam rabatę na której rośną kulki bukszpanowe w tamtym tygodniu dołożyłam pomiędzy Ice Dance, cale lato zastanawiałam się gdzie wysiedlić red baron z dotychczasowego miejsca Chyba już wiem
Nie strachaj się on...no nie był mały, ale jest ogrodowy na bukszpanie zamieszkał
Nie mam zdjęć z ogrodu, bo dawno tam nie byłam ... i w sumie u mnie się skończyło została tylko rozplenica i liche ML i puszyste FC, no i zawilec.
Nastaje czas planowania na nowy sezon. Muszę też pomyśleć gdzie cebule wsadzić No i ściąć papierówę
Faktycznie dobrze jej u mnie zwłaszcza że na wiosnę potraktowałam ją piłką do drzewa podział musiał nastąpić a nie było łatwo szpadel nie zdał egzaminu !!!!
Ja też spotkałam się pierwszy raz z taką akcją . Cieszę się bo myślałam nad zakupem wrzosów a tu taka niespodzianka zresztą jeżówek i trawki też nie planowałam kupować no ale jak zobaczyłam że w takiej cenie to ....nie powstrzymałam się i musiałam kupić
dzięki a jak dosadzę tam jeszcze jeżówki to dopiero będzie !!!
Sylwia dzięki za podpowiedzi mam wykopać taką rynienkę i w niej posadzić wrzosy w torfie ...ale dobrze mówisz trzeba wymieszać z czymś bo inaczej przesuszą się . Trociny mam ale czy one są przekompostowane ? czy ja wiem? leżą już spory czas więc może i nadały by się . Dokupiłam korę co by od razu obsypać. Nie wiem kiedy znajdę czas na to ...może jakoś między czasie
Amelia akcja fajna mam nadzieję że ją powtórzą bo jeszcze coś by się znalazło Klamotów u mnie pod dostatkiem hihihi
Cichutko pospacerowałm po Twoim ogrodzie i zachwyciły mnie rozplenice...są cudne. Mam jedną, kupioną bez dokładnej nazwy...poprostu "rozplenica"... Fajnie wyrosła ale nie ma żadnych kłosów, czy one będą dopiero w następnych latach?
dziekuję za oba zestawy jest pieknie
A te wielkie trawki za red baronem ??
pamiętasz może tak mniej więcej glebokosc i szerokość tej rabaty ?bo jakos ciezko mi jest to wywnioskowac jeszcze samodzielnie ;-(
aaa i noweee piekne zdjęcia, bajka - uwielbiam Twoj ogród