Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:42, 30 mar 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Irenko.Ale ci fajnie. Hiacynty w dużym rozkwicie.Narcyzki też. U mnie jeszcze tak kadnie6 nie ma

W cieplejszych miejscach już rozkwitły.
Aniu, zaraz i u ciebie, tak myślę, że o tej porze, to tylko kwestia tygodnia

szafirki już wszędzie na starcie, a ja jeszcze liści nie ścięłam, tzn tych końcówek, tak 10cm, bo ich nie lubię

to samo z różami, takie zaawansowane, a ja jeszcze nie cięłam
tzn część zdążyłam

tu mus tawuły Gold Carpet przystrzyc i jałowiec wykulkować, zapomniałam nazwy
Anafalis już ruszył, srebrne kropeczki, to on
tu jak na polu minowym..

śliwowiśnie zaraz w kwieciu, po kwitnieniu wszystkie pod nóż
Komendówka 11:48, 29 mar 2017

Do góry
Roma dziękuję i życzę spełnienia marzeń w swoim domku,wiem jak bardzo się czeka...
Masz rację,w otoczeniu łąk,lasów ładnie będą się prezentować choiny kanadyjskie,żywotniki,tawuły,pęcherznice...obrałaś dobry kierunek!takie moje skromne zdanie i powodzenia
Komendówka 08:40, 29 mar 2017

Do góry
roma2 napisał(a)

No własnie nieoczekiwanie włączył się mąż . Chce zimozielone . Nie żebym się przejmowała, bo i tak posadzę co chcę , ale dał mi do myślenia. Tawuły za małe! Nie zasłonią. Nie uwierzysz, ale zaczynam myśleć na odcinku od stodoły do sąsiada o żywotnikach. Sama nie wierzę, że to napisałam i się oficjalnie przyznałam. Myślę o Aureospicata. Ciętych.
Czekam na razy

a za co? Ładny jest jak ma młodziutkie przyrosty to taka żarówa, z pisardi ładnie się podkreśli. Na trzmielinę oskrzydlona namawiam uparcie jako niższe piętro, bo śliczna, a jesienią uczta dla oczu
Kwiaty we włosach 13:25, 26 mar 2017
Do góry
Szałwię zetnij w kształt poduszeczki jak lawendy i tawuły też na jeża.
Kwiaty we włosach 12:05, 26 mar 2017

Do góry
Przypominałam Wam wczoraj o przestawieniu czasu a sama tego nie zrobiłam ot skleroza.
Pogoda chyba będzie lepsza jak wczoraj, słońce świeci, ale jest tylko 5 stopni.
Zetnę dziś szałwię i tawuły.
Kwiaty we włosach 00:12, 26 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Ela też tak myślę i chyba jak nie będzie wiatru jutro obrobię te tawuły. Ania z Radości też tak przyciachała, więc słucham się Was. Może też się wzmocnią i zagęszczą. Dzisiaj by się dużo zrobiło gdyby nie to zimne wiatrzysko. Wyszłam teraz z psem , to wieje i bez czapki ani rusz.

Szalwie tez sie tnie. Ja swoja juz w jesieni scielam. Zreszta wszystkie byliny ktore nie sa zimozielone to scinamy.
Kwiaty we włosach 21:51, 25 mar 2017

Do góry
Ela też tak myślę i chyba jak nie będzie wiatru jutro obrobię te tawuły. Ania z Radości też tak przyciachała, więc słucham się Was. Może też się wzmocnią i zagęszczą. Dzisiaj by się dużo zrobiło gdyby nie to zimne wiatrzysko. Wyszłam teraz z psem , to wieje i bez czapki ani rusz.
Kwiaty we włosach 21:07, 25 mar 2017

Do góry
ale tej szałwii to coś dolega, przymarzła?

była taka

a po zimie jest taka

Ania z Radości to są moje 2 tawuły, kwitną na różowo, obciąć je przy samej ziemi?

Komendówka 21:26, 24 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
a ma być zimozielony ten cięty żywopłot czy nie koniecznie , bo jeśli nie to proponuje tawułę van heuta, będziesz mieć cudnie wiosną
a gdyby od przodu dać przed serbami trzmielinę oskrzydloną to cudna czerwień jesienią na ich tle

No własnie nieoczekiwanie włączył się mąż . Chce zimozielone . Nie żebym się przejmowała, bo i tak posadzę co chcę , ale dał mi do myślenia. Tawuły za małe! Nie zasłonią. Nie uwierzysz, ale zaczynam myśleć na odcinku od stodoły do sąsiada o żywotnikach. Sama nie wierzę, że to napisałam i się oficjalnie przyznałam. Myślę o Aureospicata. Ciętych.
Czekam na razy
Komendówka 21:16, 24 mar 2017

Do góry
Pod płotem , prostopadle prawie do planowanego żywopłotu, rośnie wszystko to co do tej pory widzieliście. Swobodny żywopłot z tawuły, kalin, jabłonki ozdobnej, pęcherznic, śliwy pisardi. Zaczyna rosnąć i przypominać rośliny które chciałam mieć . Reszta to wypełniacze bylinowe, ponieważ jeździmy tam jednakowoż i chcemy mieć miłe widoki. Ten planowany teren musi być w miarę jednorodny. Bo inaczej będzie jak to się mówi "małpi gaj". Plany się pozmieniały i trzeba się dostosować do tego co realne.
Mój ogródek 14:50, 24 mar 2017

Do góry
Słoneczne foty

tawuły. róże, wiciokrzew,berberys, trzmielina
Ogród Małej Mi 2017 14:06, 24 mar 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sama znaleźć nie mogę..
Po 3 lub 4 latach zaczęłam ciąć, za późno.... szukałam fotek z odnośnikiem stałym, czyli wysokość do okna.
Ledwo je widać.. azlie i trzmielinę musiałam przesadzić bo zostały pożarte, tawuły odsuwałam od tujek i to dużo..

Nie widać, ale mają ponad metr wysokości i tyle szerokości.. i tnę mocno.. inaczej zasłoniłyby całe okno.

Ania, ta rabatka jest super. Poczatki też miałaś ciekawe- wiec ja też się nie załamuje
Tylko nie wiem czemu mi się kojarzy ze tam miałaś żółtą różę

Ogród tworzony z pasją 09:23, 24 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Karol, tniemy już tawuły?

Pewnie, ze tak. Ja już wszystko u siebie obciąłem. Zostały mi tylko miskanty i te wrażliwsze trawy oraz tuje.
Ogród, mydło i powidło. 19:20, 23 mar 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Kasia i ja dołączę się do pochwał
No pięknie to zrobiłaś z rozpięciem gałązek róży,podziwiam
Czekam na popis jej kwitnięcia,będzie na pewno niesamowite
A ja dziś przy różach sadziłam powojniki bylinowe.
Zobaczymy jak będą wyglądać w komplecie

Dzięki!
Zaintrygowałaś mnie - jakie clematisy posadziłaś, nic u Ciebie nie znlazłam - zaraz polecę może już napisałaś u siebie
Na różyczki już się doczekać nie mogę, w tym roku już ich nie będę przeciągała na jedną stronę, niech szaleją .

Niech zasłania cały widok - jak tawuły będą miały za ciemno to je najwyżej przesadzę.

Bogdzia napisał(a)
Pięknie rozpięłas róze , bedzie duzo kwiatów.

Dzięki Bogdziu!

anabuko1 napisał(a)
I mi bardzo podoba się w jaki sposób rozpielas tą różę. Najważniejsze że dużo pędów poziomo. Będzie pięknie kwitla.
Kasiu wybieram się w niedzielę na te targi.To zobaczymy się?

Aniu bardzo się cieszę! Weź sobie mój numer tel. i w razie jak byś nas nie mogła znaleźć to dzwoń .

Kasya napisał(a)

a to niesamowicie sie rozrosly ! naprawde...moje mizerotki
ale i sadzonki kiepskie byly...
nic dziwnego ze veilchenblau nie zakwitla, w tym roku da popis

Kasiu jeśli o róże chodzi to moja wiedza jest jeszcze bardzo skąpa ale wydaje mi się że sadzonki były bardzo ładne, te akurat z Floribundy były.

AsiaK_Z napisał(a)
Kasiu, róża wygląda imponująco. W sezonie będzie boska

Asiu dzięki! Wstawię jej zdjęcia w wątku rózanym jak będzie co wstawiać.
Kilka lat temu przy domu sąsiadów widziałam takie cudo:

Nie wiem jaka to odmiana, rok później niewiele z niej zostało , nie wiem czy zmarzła, czy powód był inny ale właśnie takie coś mi się marzy . Jeszcze górą siatki chcę puścić powojnika Rubensa ale ciągle się waham.
Ogród, mydło i powidło. 16:59, 23 mar 2017

Do góry
katel napisał(a)

Witaj! Dzięki! Fajnie, że zajrzałaś , widziałaś wątek spotkaniowy?
Lubdom Ogród - spotkanie
Dasz radę dotrzeć, zaraz lecę do Ciebie się porozglądać.

Kasiu sadzone 16 kwietnia 2016, znalazłam fotkę - to zielone to tawuły, żeby róże zobaczyć trzeba się dobrze przyjrzeć - kupowane z gołym korzeniem ale do sadzenia się porządnie przyłożyłam

a to niesamowicie sie rozrosly ! naprawde...moje mizerotki
ale i sadzonki kiepskie byly...
nic dziwnego ze veilchenblau nie zakwitla, w tym roku da popis
Ogród Małej Mi 2017 22:15, 22 mar 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Aniu - dziękuję za inżynierską opinię
W wolnej chwili daj znać gdzie u Ciebie są te 5-letnie " cycki"
Bużka

Sama znaleźć nie mogę..
Po 3 lub 4 latach zaczęłam ciąć, za późno.... szukałam fotek z odnośnikiem stałym, czyli wysokość do okna.
Ledwo je widać.. azlie i trzmielinę musiałam przesadzić bo zostały pożarte, tawuły odsuwałam od tujek i to dużo..

Nie widać, ale mają ponad metr wysokości i tyle szerokości.. i tnę mocno.. inaczej zasłoniłyby całe okno.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:04, 22 mar 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Różyczki ? A gdzie je posadzisz?

Miejsce już mam
Wyrzuciłam hakuro i rodka i zrobiło się miejsce na dwie pnące.
Wymarzły wrzosy bo ich celowo nie okryłam
Tawuły w sobotę wyprowadzają się do koleżanki
A część wsadzę do donic bo mam zamiar leżeć na tarasie z nosem w różycach

A teraz siedzę z kartką i planuję nowe nasadzenia.
W sobotę wielkie sadzenie
Ogród, mydło i powidło. 17:59, 22 mar 2017

Do góry
sonny napisał(a)
Witaj katel Profesjonalnie poprowadzona róża.

Witaj! Dzięki! Fajnie, że zajrzałaś , widziałaś wątek spotkaniowy?
Lubdom Ogród - spotkanie
Dasz radę dotrzeć, zaraz lecę do Ciebie się porozglądać.

Kasya napisał(a)

ach jak slicznie
a jak długo one tu rosną ?

Kasiu sadzone 16 kwietnia 2016, znalazłam fotkę - to zielone to tawuły, żeby róże zobaczyć trzeba się dobrze przyjrzeć - kupowane z gołym korzeniem ale do sadzenia się porządnie przyłożyłam

kasja83 napisał(a)
Kasiu zażółciło się u Ciebie...i jak tu nie sadzić cebulowych-kiedy one tak wcześnie cieszą oko?

No właśnie, cebulowe skradły moje serce, te widoki u Bogdzi z Rododendronowego rzucają na kolana! U Hortensjady też są przepiękne ale to kilku lat mi będzie potrzeba żeby choć namiastkę takich widoków stworzyć. Na jesieni 240 posadziłam i widzę, że to kropla w morzu
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:11, 21 mar 2017

Do góry
JoannA napisał(a)

A przed domem coś się dzieje czy narazie bez zmian?
Może tam byś upchnęła te tawuły.
A mnie się podoba ta rabata z 3 linka. Zerknij jeszcze raz (3 zdjęcie). Masz tam piwonie i róże, dosadzisz szałwie i inne byliny i będzie git.
Kulkowisko bym zrobiła przed domem. Ruszyłaś już tam z robotą?

nie, dopoki nie ma podjazdu i sciezek to nie ma sensu, jest tak byle jak poki co...

ale tak mysle, moze zabiore z obwodki i poutykam takie kulki tawulkowe na rabacie poprostu...

czy lepiej dokupic i obwodke zrobic ??
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:02, 21 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

kulowisko...tylko gdzie ?

tam mam roze, piwonie i kilka drzewek malych

tawuł mam 6 + 3 tzn 2 odcienie zoltego/pomaranczowego

A przed domem coś się dzieje czy narazie bez zmian?
Może tam byś upchnęła te tawuły.
A mnie się podoba ta rabata z 3 linka. Zerknij jeszcze raz (3 zdjęcie). Masz tam piwonie i róże, dosadzisz szałwie i inne byliny i będzie git.
Kulkowisko bym zrobiła przed domem. Ruszyłaś już tam z robotą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies