Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

07_Rene 11:41, 11 kwi 2017

Bardzo lubię ten okres, kiedy wszystko budzi się do życia
Też muszę zacząć sadzić więcej krzewów

Co to za kalina?
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wysłane w czwartek geobordery jeszcze do mnie nie dotarły. Wrrr... Miałam wielką ochotę zakończyć w ten weekend prace na froncie. Trudno.

Widać już pąki na kalinach i bzach.

Kawa 11:52, 11 kwi 2017

Haniu
u ciebie znowu śliczne obrazki
ty masz 3 tygodnie do przodu chyba z wegetacją roślin
Pszczelarnia 12:06, 11 kwi 2017

Polewanie 2-miesięcznego kota wodą? - powinni sobie tak wiaderko zimnej na głowę wylać.
Stosunek ludzi do zwierząt wyraża jakąś prawdę o naszym człowieczeństwie. Czy tego chcemy, czy nie.

Gruszka_na_w... 12:08, 11 kwi 2017

07_Rene napisał(a)

Co to za kalina?

kalina hordowina
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:11, 11 kwi 2017

Ewo, też jestem tego zdania. Współżycie pod jednym dachem z wieloma zwierzętami bardzo zweryfikowało moje poglądy na temat "naczelności" naszego gatunku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:12, 11 kwi 2017

Kamilko, dzisiaj odnalazłam swój ogród w takiej nowej, pełniejszej odsłonie. Zimowe pustki mocno się wypełniły treścią.
Pszczelarnia 12:17, 11 kwi 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ewo, też jestem tego zdania. Współżycie pod jednym dachem z wieloma zwierzętami bardzo zweryfikowało moje poglądy na temat "naczelności" naszego gatunku.

Bo jednak dodatek "sapiens" sprawia, że powinniśmy myśleć.
Gruszka_na_w... 21:07, 11 kwi 2017

Powinniśmy... Z moich obserwacji wynika, że z powinnościami jest jakiś problem. Sapiens jest w odwrocie.
A tymczasem w sadzie zakwitły owocowe

Kalina angielska w tym sezonie uraczy mnie tylko jednym kwiatostanem. Za to tawuły szare będą ich miały pełno.

Zaroiło się od szafirków. Mnożą się jak przysłowiowe króliki. Z roku na rok jest ich więcej. Nie wymagam od nich eleganckiego wyglądu, więc nie przeszkadza mi mocne rozwichrzenie ich liści.
Na froncie z lekka przemroziło trzmieliny. Szybko się jednak regenerują.

I na tyłach pod pęcherznicami

Gosiek33 21:10, 11 kwi 2017

Dobrze popatrzeć u Ciebie z nadzieją, że niedługo i u mnie dotrze wiosna w pełni
Gruszka_na_w... 21:18, 11 kwi 2017

I szersze plany

na cypelku czekam na imperatę

Na rondzie, zanim ruszą gracilismusy, dominują jaskrawe barwy cebulowych i żurawek. Na półksiężycowej wyraźnym wiosennym akcentem są tawuły japońskie

Na drugim półksiężycu kończą kwitnienie wrzośce. Czekam na rozplenice i kwitnienie tamaryszka.

Na okołostudziennej dojrzewa żywopłocik cisowy, wkrótce zakwitną irysy syberyjskie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies