Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe marzenie Mrokasi 17:25, 11 sie 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Kasiu, kuchenny widok masz cudowny! Klasa
Ostatnio pokazałaś porównanie podokiennej on tak sobie pomyślałam, że brakuje jeszcze foty "total przed", czyli jak jeszcze te wielkie tuje rosły to dopiero metamorfoza

Kasiu, fajnie, że tak uważasz .
Porównanie tej rabaty pokazywałam ostatnio na metamorfozach, ale proszę - mówisz i masz

Było

Jest
Ukojenie 16:52, 11 sie 2018

Do góry
zoja napisał(a)

dziekuje
Widok zawsze tam był tylko doskwieral mi brak prywatnosci

W 2014 byla tutaj u sasiad kepa akacji i czarnego bzu a za nia calkiem zarosnieta dzialka. Gdy nowy sasiad wycial wszystko dowiedzialam sie, ze mam piekny widok na las i ludzi wyprowadzajacych psy do lasu a takze spacerowiczow.

2015

2016

Teraz

Usune łuk, posadze rosliny pod tarasem i bedzie gites wreszcie nie mysze kombinowac z zaslonkami

Zoju nie myślałam ze to, az taka metamorfoza. Niesamowite. A ile pracy i kasy musiałaś w to włożyć.... Pięknie
Ogrodowe szaleństwo ... 16:44, 11 sie 2018

Do góry
A to troche przyjemniejsze zdjęcia
Zakwitł rododendron

Ogrodowe szaleństwo ... 16:39, 11 sie 2018

Do góry
Dziewczyny dzięki ze zaglądacie. Na O zerkam w wolnej chwili, bo faktycznie ciężki miałam tydzień. Koleżanka ma urlop więc trzeba ogarnąć swoją pracę i jej, poza,tym ci roku walczę z brakiem asertywności i tym razem też nic nie wyszło. Niw umiałam odmówić koleżance z innego oddziału i wzięłam na 2 tyg jej obowiązki. Jak na złość w czwartek musiałam wziąć urlop bo miałam pogrzeb w rodzinie. Na działce walka z intruzami, niestety przegrywam. Dzisiaj jestem na działce, skosiłam trawę, popieliłam troche i ...zaczął padać deszcz. Jedyny plus jest taki, że zajrzałam na O. Ale z roboty nici... Właśnie dzisiaj chciałam dokończyć placyk wokół ławeczki.
Dziewczyny pod "placyk" nic nie dawałam, ani maty ani piasku. Po prostu odchwaściłam, wyrównałam i zaczęłam układać te puzzle. W krecika się zmieniłam na znak protestu. Dzisiaj juz przesadziły te potwory. Wlazły w kolejną rabatę i zryły ją niesamowicie. Dobrze im u mnie bo nie chcą iść na inne działki. Upodobały sobie właśnie moją, chyba wiedziały ze jestem mało asertywna...
Oto robota potworów

Mini Kubusiowo 16:32, 11 sie 2018

Do góry
Mini Kubusiowo 16:32, 11 sie 2018

Do góry
Mini Kubusiowo 16:30, 11 sie 2018

Do góry
i takie tam....

Mini Kubusiowo 16:27, 11 sie 2018

Do góry
Pomidory w warzywniku pną się w góre ale owoce marne... jakoś nie są rewelacyjne ale to chyba taki rok... i rozgrzebane kolejne miejsce Kuba walczy z tym korzeniem od 3 dni i nowa rabata przy tarasie... i też nowe miejsce ze zdobyczną fontanną
Mini Kubusiowo 16:23, 11 sie 2018

Do góry
Mini Kubusiowo 16:21, 11 sie 2018

Do góry
Dziewczyny fajnie, że zaglądacie Dzięki... nie mam kiedy ani zdjeć zrobić ani popracować konkretniej w ogrodzie. Wszędzie bałagan bo głowę mam pełną pomysłów tylko czasem siły brak

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:15, 11 sie 2018

Do góry
I takie tamy

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:13, 11 sie 2018

Do góry
Róże w większość ładnie powtarzają kwitnienie. Najsilniej te pnące, Mary Rose i Kimono.

Queen of Viollets i Comte de Chambord

Mary Rose

Małe trawki ledwie zipią.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:04, 11 sie 2018

Do góry
tulucy napisał(a)
A myślałam dziś właśnie, że może choć trochę Ci podlało... U mnie teraz drobny deszcz pada... Odpukać, burze nas dziś omijają

mrokasia napisał(a)
I jak Haniu? Podlewa u Ciebie? U mnie nareszcie pada, od 5 rano, równo i spokojnie .
Tego samego życzę Tobie.

Taaaaaaaaa.... Padało równo i spokojnie wczoraj od 20:00 do 20:10. Marchewkę z warzywnika wyrąbywałam.
Czytałam dzisiaj artykuł o tym, że z uwagi na zmiany klimatyczne rolnicy będą zmuszeni do rezygnacji z upraw ozimych (zimy są zbyt łagodne), a naukowcy- genetycy już pracują nad nasionami znoszącymi susze. Problem będzie z owocami, bo pszczoły mają inny cykl aktywności niż przewidywany cykl wegetacji roślin. Oś ziemi się odchyliła z powodu topnienia Grenlandii. Strach się bać.

Wczoraj wracałam od Mamy drogą przez las. Pobocza usłane liśćmi jak jesienią. W ogrodzie też jakoś tak jesiennie się robi.

Uwielbiam rozchodniki Thunderhead. W każdej fazie.

Żywopłotki cisowe. 15:29, 11 sie 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)

Ja mam sporo dalii z siewu - pojedyncze, kołnierzyki i jeden pomponik nawet, bardzo je lubię.
Nie mogę się przekonać do tych olbrzymich, bo nachalne są
No i nie potrafię się zakochać w białych daliach. Lubię te ciemne.

Też mam z siewu niskie dalie, co ładniejsza przetrzymuję, tylko w następnych latach wyrastają wyższe.
Miałam o ciemnych liściach i coś zaginęły takie z siewu, w następnym wysieje o kolorowych liściach.

a teraz szukałam starych zdjęć właśnie dla Ciebie samych białych i wielkich. nie mogę znaleźć sa gdzieś na pendray.
coś zawsze mnie kusi sadzę je w dużych grupach, nie mam miejsca przy siatkach ogrodzeniowych są żywopłoty.
To powrót do lat dziewczęcych kiedy jeździło się i widoki w zagrodach przydomowych ogródkach dalie olbrzymy wyglądały głowami za siatką, ja chłonęłam taki widok.
Mama nie chciała mieć w ogrodzie bo się wywracały, łamały.

a jakie masz jeszcze pomponiki z siewu.

mam ciemną w tym roku średniej wysokości Letta ciemna śliwka od Legutki.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:17, 11 sie 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
Góry w ogrodzie będą, więc też jakaś inwestycja się kroi u Was.

Co do mojego klona - on nie jest chory, brak jakichkolwiek śladów na liściach. Rośnie w miejscu gdzie nie jest mokro i rósł zdrowo do tej pory.
Dwa lata temu go przesadziliśmy w nowe miejsce, został przycięty i ubiegłorocznej wiosny pięknie ruszył, urósł i było super. W tym roku wiosna była bardzo u nas sucha, ale był podlewany, listki jednak były mniejsze.
No i teraz stracił już większość liści od góry, końce gałązek suche. Obawiam się że może nie przeżyć zimy z powodu osłabienia.
To jest taki "zwykły" klon palmowy, bez oznaczonej odmiany, listki ma niekoronkowe, ale cudownie się przebarwiające jesienią na ognistą pomarańcz i czerwień. Kupiłam kiedyś małe drzewko w arboretum w Wirtach i tam rosły zdrowe, dość wysokie egzemplarze, więc stwierdziłam że skoro on tam nie przemarza to i u nas się nada. No i jak widać nie zima go załatwiła, tylko upał.
Dlatego pytałam jaką odmianą w razie czego można by go zastąpić, czyli która u Ciebie zdaje się być pancerna.

Góry będą kilka głazów nie do ruszenia

Gabrysiu...,
przesadzanie i ta susza masz rację przesądziły ...szkoda klona, cóż stało się i ja pożegnałam się z dwoma klonami...najbardziej mi szkoda klona pensylwańskiego.

Drzew nigdy nie przesadzam, bo to zawsze jest ryzyko, czasami się udaje, albo trzeba mieć do tego rękę

Po klona najlepiej wybierz się do Krzywaczki, po co szukać dalej, moje żelazne typy:

Acer dissectum 'Garnet',

Acer palmatum 'BloodGood',

Acer palmatum 'Sherwood Flame',

Acer palmatum 'Atropurpureum'/mój się męczy, ale przez jałowca
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:16, 11 sie 2018

Do góry
Dzisiaj znalazłam kwitnące bergenie...fajnie, że wiosna do ogrodu wraca

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:56, 11 sie 2018

Do góry
Elu pewnie tak...Ładnie fruwali jak klucz dzikich ptaków

sprzed deszczu

Żywopłotki cisowe. 14:39, 11 sie 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wzdycham na widok Twoich dalii

Mariola! a u Ciebie jest taka sama jak ta.
Pokazywałaś z różą.

Moja to Preference zmienia kolor łososiowy róż, kremowy róż.
Choroby czereśni - czereśnia 14:31, 11 sie 2018

Do góry
Moja czeresnia w barwach jesieni i ostro gubi liście... Jest się czym martwić? Zastanawiam się czy przeżyje a w tym roku pierwszy raz owocowala...
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 11 sierpnia 2018 godz. 10 14:24, 11 sie 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies